Чи є честь і гідність у Медведчука? (відео)

Дарницький районний суд заборонив розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані про Василя Стуса за позовом Віктора Медведчука щодо захисту його честі та гідності. Доля Стуса стає уособленням долі всієї України: заборонений під час життя, вбитий і заборонений навіть після смерті. Ну що ж, маємо першу дисидентську книгу новітньої історії. Тепер її будуть передавати таємно, вночі та під покровом тайни. Вартість кожного примірника миттєво зросла на порядки. Вибач, поете. Спробуємо наступного разу…

Читати далі

Петро та Марина Порошенки презентували проект створення у Києві концерт-холу світового рівня (фото, відео)

«Це буде центром культури, центром розвитку цілого Києва. І багато артистів світового рівня, багато оркестрів світового рівня приїхали б давно в Україну. Але ніколи вони тут не були, бо не було місця, де могли би оцінити по-справжньому цей рівень. «Рошен» надихнувся прикладами Microsoft Theater і Карнегі-холу. Концерт-хол «Roshen» — це буде зала світового рівня, де, як влучно сказала Марина, на фортепіано гратимуть лише руками :)», – наголосив п’ятий Президент.

Читати далі

Обери час України, а не росії

Фактично, на рівні України зараз йде боротьба за відсоток впливу між Європейською Солідарністю і ОПЗЖ. Як головних і лідируючих представників українських та антиукраїнських сил. Як би це комусь не подобалося. Як би не жонглювати риторикою. Які б образи і претензії (навіть справедливі) не лежали в основі. Але це однозначно так. Ми вже проходили етап розпилення сил. Від того, як ми вчинимо зараз, залежить і найближче, і більш віддалене майбутнє. Або наступимо на граблі ще раз і будемо з досадою терти лоб, поки нас будуть вести на цугундер.

Читати далі

Загальноприйняте та неважливе

Немає більшої шкоди, яку можна завдати народу, за вирощування в ньому байдужості та безпорадності. Спосіб значення не має. Це можуть бути репресії, голодомори, преференції “слухняним рабам”. Це можуть бути пільги, чиїсь там “тисячі” та право не діяти згідно закону. Те, що трапляється з однією людиною, певною мірою залежить від випадку. Те, що відбувається з країною, залежить від кожного її громадянина. І навіть якщо байдужість та безпорадність є загальноприйнятою, зусилля купки пасіонаріїв можуть повернути віз історії в потрібному напрямку.

Читати далі

«Це дорога до поразки та капітуляції, а не до миру» – Михайло Забродський (відео)

«Вже близько року, як були контакти в Парижі, постійно працює Мінська група, ми відводимо підрозділи, анонсовано відкриття роботи додаткових пунктів пропуску. А яку вимогу української сторони за весь цей час виконала, як її називає наше керівництво держави, «та сторона». Хтось може щось зазначити? Це однобічний рух і демонстрація, що ми готові. Лишилося додати, що готові на все», – зазначив Герой України, генерал-лейтенант, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський в інтерв’ю «Про особисте з Наталкою Фіцич» на Прямому.

Читати далі

Миротворец, глупец или предатель?

«Газопровод «Северный поток — 2» будет обязательно достроен», – министр иностранных дел Германии. Зеленскому во время визита в Брюссель удалось убедить целый ряд европейских партнёров в том, что “усилиями Зе-команды на Донбассе установлен стабильный мир”. Также он утверждал, что с Москвой ему якобы удалось найти общий язык, а “Путин – договороспособный политик, и плодотворный диалог с ним будет продолжен”. Если украинский президент врёт на голубом глазу, что на Донбассе уже не стреляют и не убивают, почему наши западные партнёры должны жертвовать интересами своих экономик, продолжая давить на Москву?

Читати далі