КрымскиЕбудни. Сьома осінь

Восени чотирнадцятого теж було тепле море, ми ходили кожен день, в нас окрім моря нічого тоді не залишилось. Одного разу заплила подалі, лягла на спину, потім заплющила очі та казала йому (морю) – успокой меня, пожалуйста, успокой меня до весны. Кожен рік так казала. Казала та сподівалась, що то останнє жовтневе прохання, в наступному році буде інакше. Інакше, але зовсім не так, як сподівалась. Вже не плачу. Іноді сміюсь. Вже сьома осінь 🙁 

Читати далі

Національну академію наук очолив Анатолій Загородній – зрада чи перемога?

Майже 67% учасників Загальних зборів віддали свої голоси за нового Президента НАН України фізика-теоретика Анатолія Загороднього. 200 виборців віддали голоси не за Загороднього. У них інша думка. І цю думку Загородній має враховувати і зважати на неї. Він має розуміти, що має лише 5 років (це дуже мало на фоні попередніх десятиліть незмінного керівництва), аби змінити Академію, з одного боку, не дозволивши її доконати, а з іншого, покращити. Головний факт лишається фактом – вільні вибори є неабиякою ознакою початку нового етапу в житті Національної академії наук.

Читати далі

«Боже, что я несу?!»

Генератор случайных фраз, напрасноречивый бедоносец, временно исполняющий обязанности Президента Украины поехал на саммит «Украина-ЕС» в Брюссель искать банкомат, бо Коломойский хочет денег, а денег нет. По дороге он дал интервью изданию Politico Europe, где традиционно наговорил кучу глупостей и вранья.

Читати далі

Ощущение дежа вю преследует с зимы прошлого года

Денег нет нихрена вообще и варианта всего три: выпросить их у Европы, предоставив выполненной свою часть соглашений; получить их у братушек с северо-востока;
напечатать, предварительно перестреляв тех членов НБУ, которые против. Я думаю, они как Ринат Леонидыч в 2014, какое-то время поторгуются с РФ, с Европой, а потом похерят всё, включат станок, утроят нам здесь армагедец и свалят в тёплые края играть хреном на балалайке. Оставив нас снова разгребать это всё на голом энтузиазме и даже без спасибы.

Читати далі

На кого работаете, ребятки?

Шмыгаль, имитируя сильную озабоченность, с нотками тоски в голосе, рассказал нам, что лет через 15 Украина вообще не сможет выплачивать пенсии. Никакие. Возможно, даже судейские и всякие чиновничьи тоже. Поэтому готовьтесь к старости сами, кто там как может, а на государство, мол, не рассчитывайте. Это очень мило, конечно. Но тогда какого хрена, простите, государство рассчитывает на меня?

Читати далі

Для Коломойського немає своїх

Один політичний проект Коломойського натхненно мочить інший політичний проект Коломойського. Для олігарха у вишиванці набагато надійніше не свій президент, а слабкий президент. При слабкому президентові Коломойський грабує банки, державні підприємства, заводи, розставляє своїх герусів на відповідальні пости, і вони державі записують збитки, а Коломойському віддають прибутки. Голосуйте за Слуг, За майбутнє, за герусів! Жодна війна з корупцією не варта і сльозинки Коломойського!

Читати далі

В житті простого українця немає зради

Був 30 днів у бані, заодно провів експеримент: не читав ФБ, не дивився новини, взагалі не цікавився політичною інформацією. Тепер я дивлюся на вас звисока, порохоботи, бо ви тільки ото за гроші Порошенка можете постійно писати погано про таку гарну владу. Ну да, ми не стали жити краще за 1,5 роки. Але ж ваш Порошенко був НАБАГАТО гірший. Про це казали скрізь. А про Вову ж так не кажуть. Значить, він краще. Але без жартів. Насправді, ЗМІ – це зброя, і цю зброю використали проти нашого населення.

Читати далі

Хроники моего Ковида. Часть 1 (фото)

Я не знаю, где люди находят силы писать каждый день хронику своего ковида, у меня таких сил нет и не было. Но, думаю, рассказать нужно, потому что многие до сих пор живут в каком-то своём мире розовых носорогов, а я уже седьмой день чувствую себя актером в плохом фильме про апокалипсис. Будет много букв, но осильте. Может, это вас спасёт от заражения.

Читати далі

Десятки тысяч добрых отзывчивых лиц смотрят на нас с билбордов

Проезжая по городу и вглядываясь в лица, смотрящие на тебя с билбордов, в этих профессионалов, хозяйственников, умных, честных, порядочных людей, готовых, не жалея своих сил, работать на благо простого народа, ты понимаешь, что за кого бы ты не проголосовал, но результат должен быть один – мы будем жить либо прекрасно, либо замечательно!!!

Читати далі

Черговий успіх у справі встановлення справедливості

Сьогодні Регламентний комітет ВРУ підтримав вимогу “Європейської Солідарності” про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування обставин так званого “вагнергейту” та направив відповідну постанову про створення ТСК на розгляд парламенту. Таким чином подолані всі процедурні перешкоди перед включенням відповідної постанови до порядку денного. Натомість, за інсайдерською інформацією, правляча монобільшість планує одночасне внесення низки постанов про створення ТСК для розслідування резонансних інформаційних “вкидів” по “скандалах” часів каденції п’ятого Президента…

Читати далі

Как будут проходить выборы

“Не важно, как вы проголосуете, важно как посчитают”. Все ознакомились с правилами заполнения бюллетеней? Там, где кроме галочки надо еще “как в индексе на конверте” заполнить цифру, и если правила нарушены, бюллетень не считается? Так вот, вот это не считается и является ресурсом комиссий. Непонятно? “Есть предложение засчитать за… отклонить… голосуем… принято большинством голосов”. Достаточно ли этого для влияния на результат выборов? Много где – вполне. В некоторых случаях решают буквально несколько голосов.

Читати далі

Мамкіним моралізаторам щодо чужих гріхів

Коли Олена Зеленська зникає з радарів під приводом ковіду, то це привід для занепокоєння і співчуття. А от коли Петро Олексійович у стаціонарі з короною у тяжкому стані – це виключно піар, і нічого більше. До речі, про пані Зеленську. От хто ікона правильного піару. Ви десь бачили фото пані Олени з волонтерською допомогою? З тими самими костюмами? З коробками для потребуючих? Ні? От і я ні. А це може означати тільки одне. Багатомільйонна волонтерська допомога від родини Зеленських закуповується і розподіляється таємно, інкогніто, під покровом ночі. Тому що піаритись гріх, от чому.

Читати далі

Саміт Україна-ЄС відбувся

Зеленський радісно кивав, не розуміючи важливість напівнатяків, і від нерозуміння здригався, коли говорили про серйозні речі. На жаль, саміт для української інфраструктури не став проривним. Окрім кредитної лінії для Укрпошти і згадати нічого. Безумовно, першочергово на заваді стало нерозуміння Брюсселем поведінки Києва впродовж останніх місяців. Пане Зеленський, одночасний «саміт» Путіна-Медведчука в Ново-Огарьово – чіткий сигнал, що Ви для Кремля перестали існувати. Я би все ж подзвонив Баканову щодо походження капіталів Медведчука.

Читати далі