Мінкульт: Борщ стане частиною нематеріальної спадщини України

6 жовтня 2020 року Експертна рада рекомендувала МКІП включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких: «Культура приготування українського борщу», «Технологія створення клембівської сорочки “з квіткою”», «Великоднє гуляння “Водити Володар”» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області, «Борщівська народна вишивка», «Карпатське ліжникарство».

Читати далі

У них не просто «рильце в пушку, а на рилі подушка» (відео)

Провів три години на допиті в ДБР у справі «розголошення таємної інформації» по «вагнерівцям». Їх більше цікавить, звідки я отримав матеріали, ніж хто злив спецоперацію з офісу президента. Логічно, бо якщо розслідувати неупереджено, ДБР вийде на хазяїна. Тому це розслідує саме ДБР. Але далі буде…

Читати далі

Ріфф має вийти! (фото, відео)

Під Київським апеляційним суд між протестувальниками та поліцією сталися сутички. Ріфф залишається за ґратами вже понад триста днів просто тому що. Незважаючи на той факт, що немає навіть натяків на серйозні докази його провини. Шановні можновладці та судді. Киньте цю валізу без ручки. В ній бомба. Мова вже не йде про збереження обличчя влади, бо кожного разу зростає вірогідність нового спалаху агресії. Ця справа ризикує закінчитися гіршим, ніж те, з чого вона почалася. Саме відчуття абсурдної несправедливості виводить на майдани. Саме це почуття об’єднує навіть людей, що в мирний час чубляться. Воно є і росте. В ваших силах позбавити себе і нас вкрай негативних варіантів розвитку подій.

Читати далі

У Харкові попрощались із загиблими авіаторами (фото, відео)

У Харкові на площі Свободи відбулася церемонія прощання з курсантами та членами екіпажу літака Ан-26Ш, що розбився 25 вересня поблизу Чугуєва. Пам’ять загиблих вшанували військовослужбовці Харківського гарнізону, курсанти військових закладів освіти, представники інших силових структур міста та області та тисячі містян. Віддаючи останні почесті авіаторам, над площею Свободи пролетіли військово-транспортний літак Іл-76МД і бойова пара Су-27 Повітряних Сил ЗС України.

Читати далі

Кому взагалі діло до шахтарів, крім їхніх сімей?

34-й день у Кривому Розі страйкують шахтарі. 22 гірняки перебувають у забої ще й зараз – більше місяця! Шахти знаходяться в управлінні груп “Приват” Коломойського і “Метінвест” Ахметова. Люди доведені до ручки та готові йти до кінця. І як? Ви бачите хвилі збурення в соцмережах? Ви бачите активістів, які мітингують під ВР та на Банковій? Ви часто бачите інформацію про це у ЗМІ? А тепер уявіть, що президентом все ще був би Порошенко, що було б тоді? Уявили? Чому ж нині – тиша?

Читати далі

В Україні почали виготовляти високоякісні захисні костюми для медиків – Марина Порошенко (фото)

В Україні запустили виробництво захисних медичних костюмів, які відповідають найвищим стандартам. Про це повідомила Марина Порошенко, яка побувала на виробництві. Найновіше обладнання підприємство закупило завдяки кредиту Міжнародного інвестиційного банку та підтримці Фонду Порошенка. Компанія Рошен вже передплатила виготовлення 27 тисяч таких костюмів, які будуть доставлені в лікарні Києва та інших українських міст. Вартість українських костюмів практично вдвічі менша від іноземних аналогів.

Читати далі