«Євросоюз дійсно не банкомат, а принципи» – Порошенко дав Зеленському поради перед самітом Україна-ЄС

Перед українською командою, яка вирушає до Брюсселя на саміт «Україна-ЄС», стоять дуже непрості завдання, бо окрім світової пандемії та економічних негараздів виникла криза довіри до українського керівництва з боку міжнародних партнерів. Про це пише п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» у статті «Інерція руху до Європи вичерпується: думки Петра Порошенка до саміту Україна-ЄС» на сайті «Європейська правда».

Читати далі

Кому ще «слуга народу» не плюнув в обличчя?

Коли освітянам розповідають про перенесення збільшення їхніх зарплат на 2022 рік через “відсутність неінфляційних джерел фінансування”, було б дуже непогано, щоб вони пам’ятали про збільшення фінансування ДБР, Одміністрації президента та постійні мільярди на вєліколєпную міліцію. Може, тоді вони стануть навчати наступне покоління не вестись на червоних, зелених чи фіолетових, а тверезо оцінювати реальність та ДУМАТИ.

Читати далі

Дурне поїхало в турне

Сьогодні перших чотири новини на президентському сайті – від і про Андрія Єрмака. А Зеленський же у нас – містер Антиректорд, як коронавірус. Принаймні, за кількістю відвислих щелеп на добу. Ні, ми розуміємо, що Вова робить те, що він уміє. Єдину справу, якою він займався усе життя. Він гастролює. Який смисл у такому турне, коли ти за собою возиш не тільки спікерів, а і ретельно підібраних глядачів? Який агітаційний вихлоп, який електоральний ефект? Питання «який смисл у такому Президентові?» ми давно не задаємо. Це питання не до нас, а до решти 73%.

Читати далі

Ми можемо зробити Медведчука хоч трохи біднішим

Такий прапор ви можете бачити на дорогах ваших міст і на трасах між ними. Це прапор Швейцарської Конфедерації. Такий прапор піднято над автозаправками фірми Glusco. Це – піратський прапор. Бо пірати часто-густо вивішували над своїми суднами прапор іншої країни, аби наблизитися впритул до судна-жертви. Так само робить і фактичний власник мережі заправок Glusco. Його ім‘я – Віктор Медведчук. А якщо ти, от власне ти, прямо зараз приймеш рішення не заправлятися на Glusco і розкажеш своїм друзям, хто його власник, то можеш вважати, що Медведчук втратив трішки грошей. Знімай прапор, курво. Ми тебе помітили.

Читати далі

Агент под прикрытием на грани двух древнейших профессий

Связь с РФ давно стала политическим фатумом Лещенко, который нацепил на себя тогу “антикоррупционера” и использует её исключительно в целях прикрытия. То окажется, что за свою ВИП-квартиру он расплачивается со счета «Сбербанка России», то личный контракт с российским бизнесменом Григоришиным в СМИ попадёт, то за российский импорт электроэнергии в телеэфирах надрывается. Последний скандальный факт получил ещё более скандальное продолжение – главным спонсором избирательной кампании Сергея Лещенко был один из идеологов энергокапитуляции перед РФ Валерий Тарасюк.

Читати далі

Гени та смерть

Мені немає що писати про COVID-19. Народ читає та емоційно обговорює щоденні зведення, але вперто не виконує двох простих елементарних правил – дотримання дистанції та масковий режим там, де це не можливо. Варто писати, мабуть, лише про наукові відкриття в цьому напрямі. Наприклад, я був прихильником гіпотези, що віруси корегують генетичну структуру популяції. Тобто люди із певними генотипами є більш “чутливими”, а із іншими менш “чутливими”. Зараз цьому з’явилися перші підтвердження. Виявилося, що люди зі специфічною ділянкою третьої хромосоми у 1,6 рази частіше мають тяжкий перебіг захворювання. Це один із спадків, отриманих від схрещування з неандертальцями.

Читати далі

Міністерство з питань стратегічного розпилу

Вчора майже непомітно відбулася публікація розпорядження Кабміну №1192-р від 30.09.2020 щодо передачі від Укрзалізниці до управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості двох об’єктів за адресою: вул. Лисенка 6 і Івана Франка 21/23. Ці будівлі Укрзалізниці давно впадали в око різним бізнесменам, як чудова локація для готелю. Але їм було складно це пролобіювати, бо вивести майно УЗ і продати – неможливо, оскільки це стратегічний об’єкт і заборонений до приватизації. А от передати іншому міністерству, яке потім ліквідовується як неспроможнє – і ось нарешті легко створити омріяний готель. До речі, а які бодай проміжні результати новоствореного з такою помпою Міністерства з питань стратегічних галузей України?

Читати далі

Як європарламентарі Арахамії листа писали

Головний служка ВР Давід Арахамія казав, що реагувати він буде тільки на листи від Європарламенту, а боти-єрмакодявки волали, що позбавити Україну безвізу нереально, і що то – всього лише погрози “окремих груп у ЄС”. Бінго! Депутати Європарламенту написали Арахамії офіційного листа, де пообіцяли йому втрату фінансової допомоги і позбавлення безвізу “окремих олігархів і політиків”. Так відверто зелену команду ще ніхто не шмагав по губах.

Читати далі

А как вы готовитесь к очередной волне нашествия COVID-19?

Вовка и Шмыгаль, два мастера спорта международного класса в борьбе с коронавирусом, бьют все рекорды. И получат мировую корону по «борьбе» с короной. Тут уж никаких сомнений. А теперь сравните данные по заболевшим – 259 человек (25 мая) и 3774 (5 октября)… Как вам, подготовка ко второй волне? Тут впору готовиться уже к десятой. Но Вовке некогда. Он в шортах по улицам Черновцов шарится и бабки из фонда потихоньку в асфальт закатывает. А министр здравоохранения еженедельно карту страны в разные цвета разукрашивает. Интересное занятие и даже, наверное, полезное.

Читати далі

Огонь не выбирает. И там до сих пор воюют наши парни

После моего поста о потребностях военных пожарных появилось очень много комментаторов из серии: “Зеленский – миллионер, пусть им помогает”,  “Аваков ахулиард денег взял из фонда”, “Пусть местные тушат”, “Пусть к ОПЗЖ обращаются”. Я понимаю, что часть комментаторов отрабатывает деньги по российской программе на дестабилизацию и усталость от войны. Но люди типа “порохоботы”… Не помогайте врагу создавать видимость тотальной усталости от войны. Военным пожарным (ВСУ, не МВД) в Луганскую область нужна помощь. Спасибо всем, кто помогает Армии!

Читати далі

Імітація бурхливої діяльності

Влада розглядає кілька кандидатур на речника ТКГ. Навіщо? Для імітації бурхливої діяльності? Аби раз на два тижні сказати, що росіяни вчергове все зірвали, і оприлюднити реліз МЗС? Навіщо делегації, до якої входить профільний віце-прем’єр і три голови парламентських комітетів, речник? Вони самі не спроможні сформулювати підсумок переговорів? Влада потребує посилення комунікацій з суспільством, це правда. Й хороший речник не завадив би самій Банковій та Уряду, бо саме до них, а не до ТКГ, сьогодні питання суспільства. Речник ТКГ ці комунікаційні провали точно не вирішить.

Читати далі

PROстыми словами – 05.10 2020

В Крыму бабушки, выживавшие в перестройку и, возможно, потерявшие предков в застенках НКВД или в окопах Второй мировой, с гордостью готовы набирать водичку в баклажки. Ибо “ничего страшного”, раньше терпели и сейчас потерпят. Камни на Родине, с размаху попадающие в башку, важнее.

Читати далі

Явка з повинною дерибанщиків (відео)

Після заявочки прем’єра про відміну пенсій за 15 років в будь-якій країні наступного дня розпочалася б урядова та парламентська криза, перезавантаження влади шляхом очищення її від подібних клоунів, які ставлять хрест на всіх, хто зараз працює і сплачує податки. Звичайно, не буде пенсій, якщо Коломойські вигрібатимуть з банків мільярди, кєнти Зеленського дерибанитимуть антивірусні фонди, на податки утримуватимуться фсбшні контори типу ДБР, а посадовці рівня прем’єра мовчатимуть, типу ні при ділах. І все до болю прогнозовано, як і попереджали до тих ідіотських голосувань в 2019: відмовитесь від гідності – заберуть хліб.

Читати далі

З 01.10.2020 р. Нацбанк вилучає з обігу монети 25 копійок та банкноти гривні старих зразків до 2003 року

З цієї дати усі магазини, ресторани, заклади сфери побуту не прийматимуть їх під час готівкових розрахунків за товари та послуги, а залишки таких монет і банкнот – до 16 жовтня 2020 року вони мають здати до кас банків України для зарахування на їх розрахункові рахунки. Водночас українці упродовж наступних трьох років зможуть без обмежень безкоштовно обміняти монети номіналом 25 копійок та банкноти гривні старих зразків до 2003 року на платіжні обігові монети та банкноти всіх номіналів у сумах, кратних 10 копійкам.

Читати далі

Посольство США пояснило наслідки санкцій проти російського агента Андрія Деркача (відео)

10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти Андрія Деркача та інших російських агентів за спробу вплинути на виборчий процес у США. Деркач підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами та вже понад десять років служить активним російським агентом, використовуючи маніпуляції та обман для спроби вплинути на вибори в США та деінде у світі. Посольство США в Україні нагадує приватним особам та компаніям, що означають ці санкції.

Читати далі