Россия выходит из переговорного процесса по Донбассу. Их там нет

Теперь каждый день Зеленский и Кравчук будут дуэтом петь “Я спрошу у ясеня”. Потому что больше спрашивать не у кого.

Читати далі

Ламповый интимный тендер от Укравтодора

Пока я изо всех сил наполняла бюджет налогами, кто-то этими налогами разбрасывался налево и направо. Налево, естественно, брошено было больше. Например, Укравтодор. Этот монстр в сфере освоения бюджетных и не очень средств объявил тендер на 12,58 миллиардов гривен. А это самый крупный тендер за всю историю монстра. Что же нам будут строить за такие немалые деньги? 30 км автомагистрали Н-31 Днепр – Решетиловка. Огромный сладкий и жирный кусок бюджетных денег. Даже если всё посчитать, получается втрое дороже, чем у Порошенко. Потому что уЗеленского 30 километров стоит 12 миллиардов, а у попередников за 12 миллиардов построили 80 км. И тоже с мостами, развязками и “штучними спорудами”.

Читати далі

Нацбанк ввімкнув станок: за квартал надруковано 60 млрд гривень

На 01 липня 2020 року у готівковому обігу України перебувало готівки на суму 486,3 млрд грн, зокрема банкнот – 483,4 млрд грн (2,96 млрд штук) та монет – 2,8 млрд грн (13,4 млрд штук). З початку цього року готівка в обігу зросла на 14,4% (на 61,2 млрд грн) у порівнянні з її зменшенням на 1,6% (або на 6, 4 млрд грн) за аналогічний період минулого року.

Читати далі

ДБР закрило так звану справу щодо Томосу проти Петра Порошенка (відео)

“Змушені були вони визнати, що жодних ознак жодного правопорушення вони не знайшли. Але я особисто переконаний, що закрили перш за все тому, що вся ця історія стала публічною. І ДБР разом з нинішньою владою почали виглядати, м’яко кажучи, не дуже пристойно з такими провадженнями. Тому що, наскільки ми знаємо, це розслідування так зване велося аж з листопада минулого року. Якби дійсно керувалося ДБР законом, то там за кілька днів і тижнів можна було у всьому розібратися і провадження закрити…”, – заявив адвокат Порошенка Ігор Головань.

Читати далі

Теорія навігації в морі інформації

Часто бачу в мережі малюночок – от, не вчили в школі біологію чи там хімію, і тепер думають, що вакцини викликають аутизм, земля пласка, а 5G плавить мізки. Маю розчарувати: це так не працює. Від всього таким чином не убережеш. Але є й хороша новина. Є одна конкретна дисципліна, яка скоро стане головною у вивченні. Вже мала б, насправді. Епістемологія. Теорія пізнання. Бо хоч всю голову набийте енциклопедичними знаннями, поки ви не знаєте, як їх відбирати та як з ними працювати (чи знаєте, але ігноруєте ці принципи з ідеологічних міркувань), від побутового невігластва далеко не відскочите.

Читати далі

Независимый Нацбанк RIP

Сегодня «по собственному желанию» глава Рады НБУ Данилишин уволил члена правления НБУ Холода. После назначения Радой НБУ нового человека у Кирилла Шевченко будет фактическое большинство в Правлении НБУ. Они могут проголосовать любую дичь, притом что глава НБУ не предоставил никакой программы. С момента его назначения Зеленский и Коломойский лично отвечают за все что произойдет с макрофинансами. Очередные увольнения по собственному – это продолжение кампании репрессий с целью захвата независимого регулятора. После смены власти все эти внезапно возникшие у людей с защищенными контрактами желания уволиться должны быть расследованы.

Читати далі

Українське має стати модним, двіжовим, стильним

Українізація буде залишатися рагульською до того часу, поки влада не найме Банду, Федоріва чи ще когось професійного у рекламі та комунікаціях. І не просто запиляти логотип UkraineNow, а працювати постійно, стратегічно, на глибину планування 5-10 років. Щоб фокус на дітях, які мають вирости громадянами України, а не насєлєнієм. Щоб українське стало модним, двіжовим, стильним. Щоб це було прикольно – бути українцем. А поки українізацією будуть займатися дрібні чиновники міськ- та райадміністрацій, українізація буде смішною, недолугою, рагульською і беззмістовною.

Читати далі

Україну поділили на чотири карантинні зони (перелік міст і регіонів)

Щойно закінчилося чергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Було встановлено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2З: «червоний», «помаранчевий», «жовтий». Це рішення почне працювати з 3 серпня. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде зустрічатись щотижнево по п’ятницях та оновлювати данні, які будуть діяти з понеділка наступного тижня.

Читати далі

ОГП: Україна вимагатиме екстрадиції затриманих в Біларусі учасників збройного конфлікту на Сході України

Офіс Генерального прокурора звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Біларусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, які 29 липня були затримані правоохоронними органами цієї держави. 28 особам, з яких 9 громадян України, оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації (ст. 258-3 КК України). Таким чином, українська сторона висловила намір вимагати видачі цих осіб в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі.

Читати далі

Що будемо робити у випадку реального зараження?

Так сталося, що наші родичі зверталися у районну хірургію на тижні. Навіть люди, яких складно здивувати, прийшли під враженням: купували за свої гроші абсолютно все – від перекису, бахіл і бинтів до хірургічної голки. Персонал привітний, але сидять із голими руками, без нічого. А що робити, якщо потрібно у стаціонар з іншої причини, не через корону? Пацієнти з тяжкими хворобами, онко, щоразу роблять тести перед плановою хімією за свій рахунок. Як бути тим, у кого немає персональної палати у Феофанії? Що відбувається з коштами Фонду боротьби з COVID-19 – взагалі незрозуміло.

Читати далі

Как Суркисы и Коломойский выводили бабки из ПриватБанка (фрагмент расследования Kroll)

Появился фрагмент (или вывод) отчета Kroll о том, как Суркисы и Коломойский выводили бабки из ПриватБанка и потом размещали их на депозитах связанных с Суркисами лиц. Речь о тех самых минимум 250 миллионах долларов (около семи миллиардов гривен), которые Минюст министра Малюськи пытается заставить ПриватБанк заплатить Суркисам. Типа верните назад депозиты честным людям. Причем требует это все Минюст, совершая подлоги документов, не обращая внимания на поддельные подписи в исполнительном деле, расписывая все дела на одну и ту же исполнительницу, купленную Суркисами.

Читати далі

SHARP`s REVIEW – 31.07.2020

The Economist утверждает, что Байден победит Трампа с вероятностью 91%, а последний намекнул на возможность перенести выборы. А почему сразу не обнулить? Неужели в США не найдётся своей Терешковой, которая от имени народа потребует оставить Трампа ещё на два срока? Шучу, конечно, но все эти высчитывания процентов пока ничего не значат – помню, это же издание утверждало, что Клинтон победит с вероятностью в 79%. Пока наблюдаем и стараемся не лезть в чужую игру.

Читати далі

«Європейська Солідарність» вимагає терміново зібрати парламент через погіршення ситуації з коронавірусом (відео)

Кабмін та Офіс Президента повинні прозвітувати про використання коштів, виділених у спеціальний коронавірусний фонд. Бо замість допомоги медичній системі у Зеленського взяли курс на «освоєння» коштів спеціального фонду через так зване «велике будівництво» доріг. Уряд має пояснити, як виправлятиме ситуацію. Свій план має розкрити і міністр охорони здоров’я, який перетворився на прес-секретаря пандемії. Парламент має посилити контроль за діями некомпетентної, дилетантської та схильної до корупції виконавчої влади і створити тимчасову слідчу комісію із розслідування витрат із спеціального антикоронавірусного фонду.

Читати далі

Петро Порошенко: Дуже вчасний і потужний прояв двопартійної підтримки України з боку Сенату США

«Внесений нашими друзями законопроект щодо безпекового партнерства з Україною — Ukraine Security Partnership Act — надсилає чіткий сигнал і російському агресору, і всім тим, хто ще має ілюзії. Щиро цінуємо заклик до зміцнення безпекового партнерства між Україною та США, включно з посиленою дипломатичною підтримкою, наданням летальної зброї, заохоченням інших партнерів до відповідних кроків, як і призначенням нового спеціального представника» – пише п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у мережі Facebook.

Читати далі

Страшні казки перемир’я

В штабі ООС повідомили, що за останні три доби, які минули з дня початку “всеосяжного” перемир’я, померло троє молодих бійців. У всіх трьох випадках причиною смерті стало, нібито, “різке погіршення самопочуття”. Напевно, волонтерам потрібно ретельно перевірити цю інформацію, інакше нам доведеться захищати від зелені не тільки мову і віру, але й армію.

Читати далі