Диявол простих рішень

Популіст пропонує так звані “прості рішення”, які подобаються “простому народу”. Подобаються саме тому, що вони прості та начебто очевидні. Їх, в принципі, можна виконати. От тільки їх виконання руйнує державу. Тому що “прості рішення” враховують зазвичай лише одну сторону проблеми. А в проблеми завжди багато сторін. Замість об’ємного, багатовимірного світу популісти пропонують нам пласку картинку. Де конус виглядає як трикутник. Циліндр як квадрат. «Прості рішення» руйнують завжди. Руйнують все: управління, безпеку, оборону, економіку. Саме тому кремль використовує популізм і популістів в своїй гібридній війні. Для зламу демократій, для руйнації держав.

Читати далі

Партія – це ідея, а не збіговисько

Як ми дійшли до того, що в Раді більшість складає фіктивна партія? Що таке політична партія за визначенням? Це спільнота людей, яких об’єднують певні ідеї. І які хочуть реалізувати ці ідеї в політиці та економіці. Чи багато таких партій в Україні? Ні, небагато. Зазвичай партія в Україні – це спільнота людей, яких об’єднують певні джерела прибутків. Скажімо, гаманець Ріната Леонідовича чи Ігоря Валерійовича. Але це ще не найгірший варіант. Поглянемо на “Слугу народу”. Ця “партія” схожа на приміську електичку. Що об’єднує цих всіх людей? 1. Ніфіга. 2. Лояльність до президента (який, в принципі, сам ще те ніфіга).

Читати далі

Ось це і є «особистий контроль Зеленського»

23 липня Зеленський повідомляє, що домовився з ворогом про чергове перемир’я. Українським військам заборонено вести розвідку, заборонено навіть вогонь у відповідь. Стає зрозумілим, що весь цей час Зеленський готувався до цих переговорів. Він не бажав їх зривати навіть попри підступне вбивство двох військових, один з яких вмирає в жахливих муках. Зеленський мовчить. Він не просто мовчить. Зеленський відпочиває і насолоджується життям. Зеленському терміново треба було чимось перебити негативний фон. І тоді він вигадав сценку в Луцьку…

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 17 – 23 липня 2020 р.

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня. Розглянемо події 17 – 23 липня 2020 р. ЗРАДА Верховна Рада ухвалила постанову

Читати далі

Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 24.07.2020 (відео, звіти ОБСЄ, мапа)

24 липня 2020 р. незаконні збройні формування РФ 3 рази порушили режим припинення вогню. 23 липня збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню. Вчора та сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було. За даними розвідки, 23 липня українські захисники поранили двох загарбників.

Читати далі

Досить! Не вмієш – злізай!

Нам усім давно слід дійти до єдиного знаменника: Зеленський – не хоче, не може і не здатний бути Президентом. Ми повинні відновити в політиці змагальність ідей, цінностей, сенсів. Інакше Україна ніколи не припинить вільне падіння. І народ ніколи не розумітиме, куди і з якою метою йде. Бо ми всі зараз заручники в божевільні, коли пацієнти захопили владу. Перевибори парламенту, президента – це краще, аніж перманентна криза і щоденне руйнування держави. І так, немає нічого ціннішого за життя людини. Коли влада за це забуває, їй це треба завжди нагадувати. Бо наступного разу забудуть про Вас!

Читати далі

НАБУ vs ОАСК, или Как посадить судью? (видео)

НАБУ вжарило под хвост ОАСК в общем и судью Вовка персонально. Благодаря вот этой новости, этой информации, мы можем понять, в каком мире, в какой стране мы живём. И что от наших выборов, электоральных срачей и прочих Майданов абсолютно ничего не зависит. Пока живы судьи. Настоящая власть у судей. Таких упырей, как в судах, у нас нет нигде. Вообще нигде. Ни в Раде, ни в прессе, ни в тюрьмах, ни даже в МВД. Ну может, еще в Московском патриархате есть, но даже то, что там крайность, в судейском корпусе еще ок. Украина – страна судей, где судьи – боги, неприкасаемые и несудимые. Пока ещё смертные, но это редкая удача.

Читати далі

Розповсюджувати фото тіл загиблих солдат може лише ворог

Якщо ви розповсюджуєте фото тіл загиблих українських солдат, ви працюєте на руку окупанту. Ви можете цього не знати, ви можете з цим не погоджуватися, але це так. Це було вивчено і досліджено ще під час Першої світової, коли тільки постало питання інформаційної війни у масових медіа. І з тих пір підтверджувалося неодноразово. Якщо ви вважаєте, що демонстрація убитого українського вояка когось мотивує, – ні, це не так. Воно демотивує, воно створює хаос, воно створює істерію, воно грає на руку протилежній стороні.

Читати далі

SHARP`s REVIEW – 24.07.2020

Согласно декларации, новый глава НБУ хранит сбережения в швейцарском банке. Ещё раз по слогам. Главный. Банкир. Украины. Хранит. Личные. Сбережения. В. Швейцарском. Банке. Ничего особенного, просто ещё один штрих к портрету временщиков, пришедших к власти.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 24.07.2020

Станом на 9:00 24 липня в Україні 62 823 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1571 летальний, 34 886 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 972 нові випадки, з них 65 у дітей та 43 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 255 осіб. Померли 20 осіб. За минулу добу країна поставила своєрідний антирекорд числа хворих на коронавірусну інфекцію, які потребують госпіталізації. Світова статистика пандемії.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 10:00 24.07.2020 р.

Станом на 10:00 24 липня в ЗС України на гостру респіраторну хворобу COVID-19 хворіє 147 осіб. Всього за час пандемії одужало – 565 осіб, летальних випадків – 5. За минулу добу зареєстровано 17 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з них в закладах охорони здоров’я перебуває 3 особи, на лікуванні вдома під наглядом медичної служби знаходиться 14 осіб.

Читати далі