Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 20.06.2020 (фото, відео, звіт ОБСЄ, мапа)

20 червня 2020 р. збройні формування РФ 20 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. 19 червня збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню. Вчора під час проведення інженерної дорозвідки поблизу н.п. Новотошківське, в результаті розриву міни, отримали поранення двоє військовослужбовців Об’єднаних сил. За даними розвідки, 19 червня українські воїни знищили двох та поранили щонайменше трьох окупантів. КПВВ “Мар’їнка” досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.

Читати далі

G7 відреагувала на проєкт «Слуги народу» щодо Національного банку

Представництво країн “Групи семи” в Україні прокоментувало проєкт постанови Верховної Ради про діяльність Національного банку України. Відповідну заяву пресслужба представництва оприлюднила 19 червня. У G7 також побоюються, що втрата Нацбанком незалежності зашкодить довірі інвесторів та поставить під загрозу міжнародну підтримку українського уряду “щодо побудови безпечної, успішної та демократичної країни”.

Читати далі

Financial Times: Іноземні партнери застерегли Зеленського від політичної розправи над Порошенком

Зеленський неодноразово обіцяв притягнути п’ятого президента до відповідальності, заявивши журналістам, що “вирок Порошенку ще попереду”. Союзники України застерігають Володимира Зеленського від зведення політичних рахунків із Петром Порошенком. Про це пише впливове видання Financial Times.

Читати далі

У Києві простилися з батьком Петра Порошенка (фото, відео)

Петро Порошенко подякував усім людям, які підтримали його зв’язку зі смертю батька. «Це дуже нелегко бути батьком Петра Порошенка. Бо, якщо ти маєш відкрите серце, ти маєш навчити сина, як переживати несправедливість, брехню, підлість. Він навчив мене цьому, але все це залишало шрами на його серці. Серце не витримало. І зупинилося… Того, хто ранив серце мого батька, Бог простить. Бо мій тато вчив нашу родину прощати» – промовив Петро Порошенко на церемонії прощання зі своїм батьком.

Читати далі

Астрономічне літо в Україні почнеться з дощів та сонячного затемнення (інфографіка)

За даними УкрГідрометцентру, 20-22 червня в Україні, крім східної частини, грози, вдень в окремих районах град і шквали 15-20 м/с. 20 червня вночі в Карпатах, вдень у більшості західних областей, 21-22 червня в Закарпатській та Прикарпатських областях значні дощі. У Києві 20 вдень гроза; у Київській області вдень 20 червня грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с. Тінь від Місяця впродовж 69 хвилин рухатиметься на території України, закриваючи Сонце.

Читати далі

За декілька тижнів малий та середній бізнес зможе долучитись до тестування прототипу програмного РРО

Найближчими тижнями прототип «РРО в смартфоні» стане доступний для масового тестування. Буде оприлюднено інструкцію та відео по використанню програмного РРО. ДФС запрошує бізнес долучитись до процесу, оскільки це дозволить максимально опрацювати всі проблемні аспекти. 

Читати далі

І піаром побавився, і грошенята зберіг

Пригадуєте, як сівши в Хмельницькому в калюжу, Зеленський спробував пропетляти: мовляв, свой парєнь, порушив щось там, то відповім, як і кожен громадянин? Районний суд у Хмельницьку, куди надійшов адмінпротокол на Зеленського, не зважився справу розглядати. Суддя звертається до Верховного Суду, чи може він виносити адміністративне рішення проти недоторканного гідранта? Бо Зеленський досі залишається єдиним в Україні суб’єктом, який перебуває цілковито поза законами країни.

Читати далі

Справедливе правосуддя – не разове діяння

Зараз державникам, які займалися протягом 2014-19 років реформуванням правосуддя, закидають «неправильне», «незакінчене» реформування. Така підступна гебешна маніпуляція: мовляв, сам винний, що тебе намагаються посадити. Не кажучи вже про те, наскільки це морально ницо по відношенню до політика, якого переслідують саме за становлення української держави, армії, мови, віри. Насправді, команда державників реформувала систему правосуддя саме згідно єдино можливих принципів. Але в 2019-му цей процес було зупинено. Суспільство перекреслило справедливе правосуддя. Обрало право сили. І попередники тут зовсім не винні.

Читати далі

До команди адвокатів Порошенка долучився досвідчений юрист із ЄСПЛ (заява адвоката)

Колишній старший юрист Європейського суду з прав людини, визнаний експерт у галузі європейського права Грегорі Туан Ді Дьйодоне, який долучився до команди захисту п’ятого президента України, наголошує, що справа проти Петра Порошенка мотивована політичними міркуваннями. Про це йдеться в його заяві.

Читати далі

О богатеющих слугах и беднеющем народе

Когда при «барыгах» работала формула «Роттердам+», отечественный уголь был востребован, а шахтеры имели работу и зарплату, а сейчас (23 июня) они впервые за долгое время собираются идти на Киев с протестами. А Герус – человек, который построил свой капитал на войне против «Роттердам+» на канале Г+Г. Впрочем, Герус богатеет не один. Коломойский за счёт государственного Центрэнерго тоже поднялся: 4 млрд грн за полгода на дороге не валяются. При этом ИВК продолжает слать СМС-ки президенту с требованиями назначить своего протеже министром энергетики. Вот такие люди пришли освобождать нас от «барыг».

Читати далі

Пусть платит тот, кто «побоялся» не платить

В этот раз решили списать долги по коммуналке неплательщикам и при этом не давать никаких особых льгот плательщикам дисциплинированным. И знаете что? Если вся власть олицетворяет мечту о халяве, о том, что долги платят лохи и трусы, то так тому и быть! Больше ада! Пусть платят придурки, которые считают необходимым платить вовремя! Не ответственное же поведение граждан должна эта власть поддерживать? Если граждане будут вести себя ответственно, то откуда у этих придурков возьмется власть?

Читати далі

Если вот это правосудие, то спасибо

Если эти обвинения готовили лучшие кадры ГПУ, то на что похожи документы, подготовленные остальными? Как они едят, ложку в ухо суют? Часто ли им удается соблюсти порядок действий в сложнейшей процессуальной цепочке: снять штаны, справить нужду, надеть штаны? Так это Президенту, за которого люди вышли, за которого заграница вступилась, и который еще и действующий депутат парламента и лидер оппозиционной фракции. А теперь представьте, какой треш шьют по райотделам простым гражданам.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 20.06.2020

Станом на 9:00 20 червня в Україні 35 825 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 994 летальні, 16 406 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 841 новий випадок, з них 66 у дітей та 73 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 180 оcіб. За добу одужали 373 особи, померли 9 осіб. Згідно з рекомендаціями МОЗ, носити маски на вулиці потрібно лише у разі скупчення людей і відсутності можливості соціального дистанціювання не менше 1,5 м. Світова статистика пандемії.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 10:00 20.06.2020 р.

Станом на 10:00 20 червня 2020 р. в ЗС України хворіє 137 осіб на гостру респіраторну хворобу COVID-19.  Всього за час пандемії одужало – 258 осіб, летальних випадків – 5. За минулу добу зареєстровано 10 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. З них у закладах охорони здоров’я перебуває 4 особи, на лікуванні вдома під наглядом медичної служби знаходиться 6 осіб.

Читати далі

Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 19.06.2020 (фото, звіт ОБСЄ, мапа)

19 червня 2020 р. збройні формування РФ 5 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні під час проведення інженерної дорозвідки поблизу н.п. Новотошківське, в результаті розриву міни, отримали поранення двоє військовослужбовців Об’єднаних сил. 18 червня збройні формування РФ 14 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів один наш захисник загинув, та ще один воїн отримав поранення. Вчора окупанти обстріляли житлові будинки в Авдіївці. За даними розвідки, 18 червня українські оборонці знищили одну ворожу військову вантажівку та склад боєприпасів на мінометній позиції окупантів.

Читати далі