Переговори по транзиту газу завершено: зрада чи перемога?

Епоха золотого дощу від газових доларів для Росії поступово закінчується. Як і наші гроші від транзиту. Ми або станемо газовим хабом для зрідженого газу в Східній Європі, попутно наростивши своє видобування. Або попадемо на 3 млрд від транзиту та виведення ГТС із експлуатації. Але нам подарували найцінніше – час на прийняття рішень і безпеку, пов’язану з трубою, на ці місяці. Розкішний подарунок.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 21.12.2019 (фото, відео, звіт ОБСЄ, мапа)

21 грудня 2019 р. збройні формування РФ порушили режим припинення вогню 6 разів. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 20 грудня збройні формування РФ 10 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Ще один військовослужбовець під час спостереження в оптичний пристрій отримав ураження сітківки ока внаслідок використання противником лазерної зброї.

Читати далі

Свинарчуки уже не опасны

Тихо-незаметно прошла новость о том, что с подозреваемого Олега Гладковского сняли браслет. Суд решил, что он не убежит, он хороший. Гладковский сделал своё дело – Гладковский может выходить. Меж тем, есть немало людей, убеждённых, что именно “дело Свинарчуков” не позволило Порошенко переизбраться на второй срок. И хотя всё не совсем так, без этой истории электоральный разрыв на президентских выборах был бы куда меньше.

Читати далі

Кабмін опублікував протокол домовленостей з «Газпромом» (протокол)

Кабмін опублікував Протокол зустрічі представників Європейського Союзу, України та Російської Федерації, а також компаній цих країн (ООО «Оператор газотранспортної системи України», НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Газпром»), яка відбулася у п’ятницю, 20 грудня 2019 р.

Читати далі

Государство на службе олигарха

Немыслимо. Служба безопасности государства в интересах криминального олигарха, совершенно не скрываясь, официальными письмами мешает госбанку судиться с этим самым криминальным олигархом, обокравшим банк на 5,5 миллиардов долларов. Даже во времена Януковича такого не было. Действия в интересах олигархата были, но чтоб вот так откровенно, официальным письмом… не было такого. “В Украине побороли коррупцию на высшем уровне”. О, даааааааааааа.

Читати далі

Не жди сподіваного, Вова. Його не буде

Можемо щиро порадіти за прибічників президента Зеленського – у них свято. За даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», підтримка президента Зеленського за два тижні зросла на 10%. Чесно відповімо на питання – чи були підстави, аби рейтинг президента Зеленського зріс? Так, були. Але…

Читати далі