Путін говорить мовою імперії

Так ми нарешті отримали реакцію Путіна на зустріч у Нормандському форматі. Виявляється, у той час, коли Зеленський дивився в очі Путіну, щоб дізнатися, чи хоче він війни, Путін теж дивився в очі Зеленському, щоб дізнатися, чи хоче він війни. І побачив там щось таке, що тепер Одеська, Миколаївська та Херсонська область – ісконно русская зємля. Ці цікаві тези він боявся озвучувати вже декілька років. Після останньої спроби під Мар’їнкою у 15 році, здається, перестав. Пріумолк. А тепер, значить, знову завів.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 19.12.2019 (фото, відео, звіти ОБСЄ, мапа)

19 грудня 2019 р. збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів сьогодні втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 18 грудня збройні формування РФ 7 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Окрім цього, у населеному пункті Мар’їнка в результаті вогню збройних формувань РФ зі стрілецької зброї загинув цивільний мешканець.

Читати далі

В Україні знову переписали Виборчий кодекс

Сьогодні за лічені хвилини Верховна Рада розглянула й підтримала Виборчий кодекс із так званими зауваженнями президента. Сподіваємось, що остаточний текст Кодексу, який підтримали всі фракції, не виявиться потім для них і для нас дуже прикрим сюрпризом. Бо вже нема певності, що в залі голосували саме те, що узгодили на комітеті. Як і нема певності, що в остаточному варіанті виявиться саме те, що проголосували в залі… Яка країна, такий і теракт, чи то, вибачайте, – законодавчий процес…

Читати далі

Заява партії ЄС: Закликаємо Зеленського дати свою оцінку заявам Путіна про «російську територію» України

Партія «Європейська Солідарність» обурена цинічними заявами Путіна щодо того, що частина території України як суверенної держави може розглядатися як «російські землі». Вважаємо, що ці заяви містять в собі неприкриту погрозу щодо подальшого розгортання військової агресії проти України. Вимагаємо від президента та Верховного Головнокомандувача України Володимира Зеленського дати публічну оцінку таким заявам. Поведінка Путіна вкотре доводить, що з нинішнім режимом Росії немає сенсу домовлятись. Путіну вірити не можна.

Читати далі

Росія зірвала домовленості про звільнення заручників і припинення вогню (відео)

Остання цього року зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську закінчилася тим, що РФ і їх маріонетки порушили всі домовленості Нормандського саміту, зокрема, про звільнення заручників до Нового року і безстрокове припинення вогню на всій лінії зіткнення. «Європейська Солідарність» звертається до Німеччини та Франції як до гарантів домовленостей, досягнутих на останній нормандській зустрічі із закликом – негайно тиснути на Путіна щодо виконання цих домовленостей!

Читати далі

Парламентський комітет асоціації Україна-ЄС у Страсбурзі ухвалив підсумкову резолюцію (фото, відео)

Члени Парламентського Комітету асоціації України з ЄС у підсумковій резолюції одноголосно визнали надзвичайну ефективність реформ, які проводилися в Україні попередні 5 років. Констатували, що за ці 5 років було зроблено більше, аніж за чверть століття до цього, та закликали діючу українську владу продовжувати реформи в цьому ж напрямку. У свою чергу, делегація «Європейської Солідарності» закликала Європейську Комісію укласти угоду про новий транш макрофінансової допомоги для України.

Читати далі

Зміни до Конституції від Зеленського завалив Комітет ВР

Вчора відбулася непересічна подія. Турборежим в черговий раз дав збій. Узурпаційна «децентралізація» загальмувала на комітеті. Законопроект Зеленського не підтримала більшість членів Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Здається, вже найближчим часом комітет почнуть ламати через коліно з Офісу президента, а сесійну залу змушувати голосувати за ще одну узурпацію від Зеленського.

Читати далі

Догосподарювались…

Побоювання експертів, які давно кажуть, що уряд не здатен наповнити заплановані обсяги надходжень до бюджету країни, таки здійснилися. Проблеми з виконанням бюджету на 2019 р. підтвердила Рахункова палата України. Цифри наведені відомством не віщують нам з вами нічого гарного. Діру в бюджеті доведеться чимось затикати з бюджету 2020 року, а там не передбачені такі витрати. Грошей немає, але ви тримайтеся… Вітаємо тих, хто хотів “нові обличчя”. Ви самі себе й зробили.

Читати далі

Даже при Януковиче суды были не настолько охреневшими

Яну Дугарь закрывают на два месяца под арест, несмотря на то, что у неё есть алиби. Рассмотрение дела о том, должна ли Яна Дугарь сидеть под арестом, откладывается, И ОНА ПРОДОЛЖАЕТ СИДЕТЬ ПОД АРЕСТОМ, пока суд, может быть, когда-нибудь соизволит рассмотреть, имел ли другой суд право её туда вообще отправлять. Всё это время она будет сидеть под арестом. А потом мы, может быть, решим, что она не должна была там сидеть, но это будет потом, когда она уже отсидит.

Читати далі

Это про наши с вами деньги!

История про национализацию ПриватБанка напоминает историю про катастрофу национального масштаба… Чернобыль, например. То, что сделал Коломойский с ПриватБанком, – это самая настоящая катастрофа, которая стоила украинцам, на сегодняшний момент, почти 200 млрд грн! 19 декабря Апелляционный админсуд Киева рассматривает отмену национализации Привата государством. Решение суда в пользу Бени с высочайшей вероятностью приведет к взрывообразному скачку курса, дефолту, раскручиванию инфляции и экономическому кризису. Недостаток денег в бюджете станет еще одним аргументом, что надо «договариваться посередине» и «просто прекратить стрелять», потому что стрелять будет нечем.

Читати далі

«Іди в АТО»

А пам’ятаєш, як в чотирнадцятому році замість класичного “А ти хто такий?” перед тим, як вчепитися один одному в горлянку, хом’яки кричали один одному – “Іди в АТО”? В АТО вони не йшли, звичайно. Але це, за їхньою шкалою, було щось схоже на смертельну образу. Куди страшнішу ніж просто “Пішов на …”. Для них це було за гранню. І зараз “в АТО” з жаром відправляють ті ж, хто сюсюкає про “мир” і “хлопчиків, що гинуть. Суть не у мирі. Суть в тому, щоб здохли всі (боляче і страшно), хто заважає конкретному вінцю творіння здійснювати вищу діяльність – жерти і перетравлювати. І вживати шоу.

Читати далі

Лютые новости – 18.12.2019

Военная контрразведка СБУ в 2019 году разоблачила 17 иностранных агентов в ВСУ. С начала 2019 СБУ зафиксировала 67 фактов направлений представителей 14 иностранных государств к информации с ограниченным доступом ВСУ, выдворен 21 иностранец. К различным срокам и видам наказания осуждено 43 человека, в том числе 2 – за государственную измену, 16 – за терроризм. Кроме того в 2019 году раскрыто 115 участников незаконных вооруженных формирований пророссийских террористов и их пособников. К различным срокам заключения приговорены 12 боевиков.

Читати далі

Генасамблея ООН ухвалила українську резолюцію про захист прав людини в Криму в умовах російської окупації

П’ятий Президент України Петро Порошенко привітав ухвалення української резолюції Генеральної Асамблеї ООН: «Резолюція ГА ООН про права людини в Криму вказує на справжнє місце Російської Федерації у системі світових відносин — на місце агресора та окупаційної влади. Ганебне звання для постійного члена Ради Безпеки ООН. Лише деокупація та повернення Україні всіх підступно окупованих Росією територій здатні припинити триваючі порушення прав людини російською окупаційною владою і повернути нормальне життя на вкрадені українські території».

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з Головою Комітету із закордонних справ Європейського Парламенту (фото)

П’ятий президент високо оцінив політичне рішення Європейської Ради 12 грудня щодо продовження економічних санкцій проти Росії за агресію проти України. Були також обговорені перспективи поглиблення відносин між Україною та Європейським Союзом у контексті реалізації та вдосконалення Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, розширення секторальної інтеграції у сферах цифрової економіки, енергетики, юстиції та внутрішніх справ, митного співробітництва.

Читати далі

Виступ Петра Порошенка на сесії з питань безпеки Парламентського Комітету асоціації Україна-ЄС (фото, відео)

«Нам потрібен мир, але це має бути мир з урахуванням українських інтересів. Важливо, щоб спосіб врегулювання ситуації на Донбасі не створював проблем для всієї України. Не будьте наївними: для Путіна не існує правила «виграти мають всі». Його принцип: перемога має бути лише за ним. Тому якщо президент Путін програє, переможе Європа та Вільний Світ. На жаль, може бути і навпаки», – застеріг Петро Порошенко європейських партнерів.

Читати далі