Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 18.12.2019 (фото, відео)

18 грудня 2019 р. збройні формування РФ порушили режим припинення вогню 4 рази. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Також у місті Мар’їнка в результаті вогню збройних формувань РФ зі стрілецької зброї було поранено цивільного мешканця, який дорогою до лікарні помер. 17 грудня збройні формування РФ 7 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів загинув старший солдат 28 омбр Василь Лісіцин.

Читати далі

З 1 березня 2020 року громадяни України зможуть виїжджати на територію РФ тільки за закордонними паспортами

Це стосуватиметься тільки громадян України, що виїжджають з України на територію РФ. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 18 грудня. Водночас при в’їзді громадян України з території РФ на територію України Державна прикордонна служба України здійснюватиме безперешкодний пропуск громадян України і за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження. 

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з головою Венеційської Комісії (фото)

У рамках робочого візиту до Страсбурга п’ятий Президент України, лідер політичної партії «Європейська Cолідарність» Петро Порошенко зустрівся з головою Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційської комісії) Джанні Букіккіо. Під час зустрічі співрозмовники докладно обговорили стан судової реформи в Україні. Співрозмовники також висловилися проти запровадження в Україні політично вмотивованого правосуддя.

Читати далі

Петро Порошенко привітав кіборга Марченка зі звільненням (фото, відео)

«Буквально за два дні більше трьох тисяч українців – хто по тисячі, хто по сто гривень, але в них ці гривні були не зайвими. Для когось останніми. Але вони вважали, що більш важливішої справи, ніж зробити внесок для сплати застави генералом Дмитром Марченко, для них не існує», – розповів Петро Порошенко. «Для мене велика честь, що я мав змогу воювати і захищати цей народ. У нас неймовірний народ, і ви в нас були неймовірним президентом», – сказав генерал Марченко.

Читати далі

Петро Порошенко візьме участь у засіданні Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС у Страсбурзі

18-19 грудня 2019 року п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко здійснить візит до м. Страсбург (Франція) для участі у засіданні Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС. У ході засідання делегації розглянуть питання реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, обговорять шляхи поглиблення інтеграції України в ЄС, безпекові виклики на Донбасі та у Криму, спільну протидію російській агресії. Під час візиту також заплановані зустрічі Петра Порошенка з керівництвом Європейського Парламенту та Ради Європи.

Читати далі