Петро Порошенко привітав Ахтема Чийгоза з ювілеєм (фото, відео)

14 грудня 55 років святкує Ахтем Чийгоз – український кримськотатарський політик, правозахисник, заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України з фракції «Європейська Солідарність». Лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною, колеги та побратими зібралися у кримськотатарському кафе на традиційний плов, щоб привітати ювіляра.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 14.12.2019 (звіт ОБСЄ, мапа)

14 грудня 2019 р. збройні формування РФ 5 разів порушили режим припинення вогню. Тим самим РФ цинічно ігнорує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятих рішень на переговорах лідерів «Нормандської четвірки» у Франції. Сьогодні внаслідок підступних обстрілів противником загинув військовослужбовець Об’єднаних сил, ще один наш захисник отримав поранення. 13 грудня збройні формування РФ 10 разів порушили режим припинення вогню. 13 грудня бойову травму внаслідок обстрілів отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил. Збройні формування в ОРДЛО щоденно відмовляють СММ у доступі до непідконтрольних урядові України територій, зокрема і до ділянок розведення сил і засобів.

Читати далі

Час шакалів, або Воно

Звідусіль липкою гидкою жижею розливається Малоросійський Федеральний Округ. Демонтаж державності вийшов на конвеєр… А майже лисий Дідько на прізвисько Моль сидів і чекав, коли задурена жертва перестане борсатися. Дідько тішився. Шакали рвали тіло. ВОНО посміхалося: “дякую, дуже дякую”.

Читати далі

Рух Опору Капітуляції вимагає створення ТСК в парламенті для контролю розслідування справи Шеремета

Влада використовує справу Шеремета для дискредитації добровольчого руху. Ми вже були свідками, коли в розслідуванні резонансних справ на всю країну проголошувалася злочинцем невинна людина. Саме такі кроки влади дають суспільству додаткові підстави сумніватися в об’єктивності розслідування. Тому, враховуючи резонанс і увагу в Україні та за її межами як до самого розслідування вбивства Шеремета, так і до затриманих в рамках цього розслідування, важливими є максимальна публічність цього процесу та уникнення оціночних суджень. Вимагаємо створення ТСК в парламенті.

Читати далі

Ціна повернення Донбасу

“Я скажу вам відверто – якщо завтра нам повернуть нашу землю, наш тимчасово окупований Донбас, то я можу ще десять разів потиснути руку (Путіну)». Ці слова сказав Президент України Володимир Зеленський. І цими словами він підкреслив, що готовий на все (навіть на приниження держави та нації) заради повернення Донбасу. А пориватися і демонструвати палке бажання тиснути руку особі, за наказом якої вбивали та катували твоїх співгромадян, – це і є приниження. От тільки є одна біда. Приниженням перед агресором ніяка держава ніколи в історії нічого не повертала. Тільки втрачала.

Читати далі

Арифметика обмана. Часть 4

Если правила не позволяют джентльменам выиграть, джентльмены меняют правила, – старая английская пословица. Если правила не позволяют мошенникам жульничать, они придумывают свои правила и называют их законом, – принцип новой власти. И уже чётко вырисовался курс этой власти на политический, экономический и мировоззренческий разворот. Не сразу на 180 градусов. Сначала будет 10, потом ещё 10, потом ещё…

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 14.12.2019

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Состояние паники: каталог фобий Кремля».

Читати далі