Генерал Кривонос: За всю війну не загинув жоден мій підлеглий. Муженко сказав: «Значить, не воював» (фото, відео)

Заступник секретаря РНБО генерал-майор Сергій Кривонос та його історія в інтерв’ю “Новинарні”: як прийшов у розвідку та служив у військах спецпризначення; як експериментував на перших керівних посадах та викладав в інертному військовому виші; як під час АТО обороняв Краматорський аеропорт та виводив з оточення людей; як створював Сили спеціальних операцій, маючи підтримку з-за океану та спротив начальства; які плани та опір має в Радбезі та чимало іншого.

Читати далі

Сир «Гуцульська овеча бриндзя» отримав свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення

«Гуцульська овеча бриндзя» – це перше українське географічне зазначення, що відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визнання в ЄС. «Гуцульська овеча бриндзя» виготовляється на літніх високогірних пасовищах (полонинах) з гірського овечого молока відповідно до традицій, які беруть свій початок в Карпатах ще з 15 століття.

Читати далі

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію Криму

Нарощування військової присутності РФ у частинах Чорного та Азовського морів та переслідування торговельних суден “ще більше погіршує економічну та соціальну ситуацію в прилеглій Донецькій області, яка вже зазнала збитків від окупації Криму”, – ідеться в документі. Генасамблея ООН також засуджує поїздки російських посадовців до Криму й закликає всі держави-члени ООН утримуватися від візитів у регіон без узгоджень з Україною. Крім того, резолюція закликає всі держави-члени співпрацювати з ООН “для якнайшвидшого припинення російської окупації Криму та утримуватися від будь-яких угод з РФ щодо Криму, які не відповідають цій меті”.

Читати далі

“Укроборонпром” піднявся на 10 сходинок у рейтингу провідних оборонних компаній світу

Державний концерн “Укроборонпром” у рейтингу Стокгольмського інституту проблем миру (SIPRI) провідних продавців зброї зайняв 71-ше місце у 2018 році. Про це йдеться в опублікованому дослідженні у грудні 2019 році. В 2017 році “Укроборонпром” був на 81-му місці. Відповідно, за один рік державний концерн зміг піднятися на 10 сходинок у рейтингу.

Читати далі

У Чорнобилі завершили будівництво нового саркофагу

5 грудня ЧАЕС отримала сертифікат готовності до експлуатації Першого пускового комплексу (ПК-1) НБК. Це означає, що обсяг робіт з ПК-1 повністю завершено. В повному обсязі виконано індивідуальні та комплексні випробування систем та обладнання НБК, проведено 72-х годинну пробну експлуатацію об’єкту. Отримання даного документу є ключовим для виконання подальших процедур на шляху до завершення процесу введення НБК в експлуатацію.

Читати далі

Ми нагадали про червоні лінії

Вчора влада показала, що чує, знає і боїться активного населення. Меседж був переданий. І якщо Зеленський вже знає, що буде на зустрічі в Парижі, але це суперечить державним інтересам (тому і стільки методів проти акції) – тоді йому краще думати, як повертатись в Україну. Йому ніхто не погрожував, просто щоб знав. А якщо він все зробить правильно, йому ще й на акції дякую скажуть 🙂

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 09.12.2019 (фото)

9 грудня 2019 р. збройні формування РФ 2 рази порушили режим припинення вогню. 8 грудня збройні формування РФ 7 разів порушили режим припинення вогню. Упродовж поточної та минулої доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читати далі

Пропаганда вместо реальности

Реальное содержание случившегося полностью станет понятно нескоро. И не всем. Пропагандистские конструкты заменили собой реальность в головах большинства. И это, собственно, и есть новая реальность.

Читати далі

Молитва с Михо

Власть в своих потугах сбить протест шоу Шустера не ограничилась. Саакашвили позвал патриотов (!) вместо Майдана на молебен. Давайте вспомним, что в 2008 году Саакашвили вымолил для Грузии. Он в подписании капитуляции перед Россией большой мастер, плохого не посоветует.

Читати далі

У империи всего два врага – свободная Украина и Порох

За вчера активность ботов, родом из РФ, увеличилась приблизительно в 14 раз. Атакуют страницы Европейской Солидарности, Порошенко, оппозиционных блогеров. Атакуют массово. Отсюда вывод: несмотря на текущее абсолютное зелёное доминирование во власти, Порох остаётся главным оппонентом Кремля. Средоточием зла. Силой, с которой приходится считаться и вкладываться в антипиар по полной программе. В Кремле видят РЕАЛЬНУЮ картинку, а не нарисованную для пересичного украинца.

Читати далі

Декабрь уже точно будет нескучным

Киев, в очередной раз, не подвёл. Проба сил прошла успешно (точнее, в данный момент продолжается на Банковой. Далі буде…). Спасибо, киевляне и гости столицы. 🙂 Пока что у меня нет никаких оснований полагать, что и этот Майдан не завершится победой Украины над малороссией, как это было в четвёртом и четырнадцатом годах. И вопрос, кто будет поздравлять украинцев с Новым годом, остаётся открытым…

Читати далі

Последнее напутствие

Рейган тоже хотел окончания войны, «холодной войны», и приложил все усилия, чтобы она закончилась, подписав в 1987 году Договор о ликвидации ракет средней и меньшей дальности. Окончательно завершение холодной войны было провозглашено 3 декабря 1989 года на встрече уже преемника Рейгана Дж. Буша-старшего и Горбачёва на Мальте, а юридически оформлено 21 ноября 1990 года на саммите в Париже, где была подписана Хартия для новой Европы. Год спустя Советский Союз перестал существовать. История показала, как нужно правильно закончить войну – развалить россию… Учите историю.

Читати далі

Кожен український президент має вірити в Україну. Й категорично не вірити Путіну

І Ющенко, і Порошенко до свого президенства знали Путіна й спілкувалися з ним на різних посадах – в якості прем’єра, міністра. Вони, в принципі, не мали ілюзій, але все ж намагалися зробити перезавантаження взаємин. Всі українські президенти вірили, що вони зможуть домовитися з Путіним. Ілюзії танули на перших зустрічах. Путін не любить не українських президентів, а Україну. Вірніше, він її ненавидить. І вважає розпад СРСР власною трагедією. А власною історичною місією – зібрати докупити нью-СРСР, який без України не клеїться.

Читати далі

Не будь как Юра

“Военный” исперд Бутусов опять сливает в сеть данные, которые военные не хотят афишировать. Военные могут делать вид, что не распознали вид вооружения, которым их обстреляли. Тупо для того, чтобы усыпить бдительность противника, вычислить позиции, подготовиться и уничтожить. Бутусов подставляет командиров бригад, открывая все карты и давая возможность потом наказать или снять комбригов за утечки. Не секрет, что Хомчак сейчас меняет комбригов. Особенно тех, кто заточен на войну и на уничтожение противника.

Читати далі

«Побачити Париж і померти»

Увесь досвід проведення переговорів у Нормандському форматі за попередні роки свідчив, що на цих зустрічах не підписувалися змістовні документи, натомість, спільні рішення опісля спускалися на рівень Мінської переговорної групи. Тобто завтра, навіть якби узгодили капітулянтську програму дій, суспільство про це не мало б дізнатися. Але новини сьогоднішнього дня свідчать, що все може бути й гірше та стрімкіше. Скоро побачимо, що нам будуть підсовувати пропагандисти. Значно пізніше матимемо реальну картину.

Читати далі