Глобальний іспит на здатність тримати удар здадуть не всі

УП синхронно з іншими ЗМІ видала універсальний рецепт для виправдання всіх проблем на кілька років вперед – “это досталось от Порошенко”. В КГБ не дУрні, там вміють правильно подати те, що ви так хочете чути – “ничему не научило”, “теплая ванна” чи що там ще. Це ж так зручно. Тим більше давно обкатано – в покріпаченні був винен Мазепа, в голодоморах – Петлюра, а в радянському мороку – Бандера. Ну, і в мультіках Януковича пасічник-Ющенко. Погналі по-новой. Надія, як завжди, на той відсоток стійких носіїв ідеї державності, який попри поразки століттями її зберігав, який свідомо готовий робити це і зараз – якщо необхідно роками, якщо необхідно на самоті.

Читати далі

Чи правильно критикувати «Голос» та інших «союзників»?

Я не проти проходження цих партій в парламент, але майте трохи поваги до людей, які тримали країну ці 5 років, до їх виборців, і хоча б пробуйте віджирати в реваншистів, бо нах ви тоді такі потрібні зі своїми маргінальними тусовками, які розділять 25% Порошенка і нічого не будуть вирішувати?

Читати далі

Титушки выгодны всем

Рынок титушек растет и процветает, думаю, если бы у нас работал фондовый рынок, то фьючерсы на титушек били бы все рекорды. Просто потому, что в нашей реальности это, к сожалению, единственный выход из многих ситуаций. Закон не работает. Титушки работают. Этот девиз следовало бы сделать слоганом нашей 20-летней эпохи. Значит вкладывайтесь в титушек. Или в судей. Там тоже бизнес высокооборотистый.

Читати далі

Их цель – хаос любой ценой

Те, кто отрицают факт того, что русские засирают наше онлайн медиа-пространство месседжами, которые выгодны России, – либо дураки, либо на зарплате. Вы можете не верить в пропаганду, но она верит в вас. Новое исследование Центра стратегических и международных исследований США про информ-атаки со стороны России.

Читати далі

Зеленський боїться власної армії?

Чи можлива ситуація, коли у Маріуполі проводиться військовий парад на честь п’ятої річниці звільнення від російської окупації, а Верховного Головнокомандувача, який на даний момент перебуває у місті, не запросили на захід? Ви собі уявляєте такий демарш з боку командування? Я – ні. Звичайно, його покликали. Не могли не покликати. Не думаю, що очно – скоріше через секретаря записку передали або під двері підсунули. То чому ж він не прийшов?

Читати далі

Вибір

Для мене все дуже просто щодо вибору на парламентських. Є ключове питання, відповідь на яке розставляє усі крапки на “Ї”. Це питання ставлення до московської агресії. В передвиборчих баталіях я чую його так: “Слуга народу” – “здаємося Москві”, “Опозиційна платформа” – “переходимо на бік Москви”, “ЄС” – “геть від Москви”, “БЮТ” – “продаємося Москві”, “Голос” – “немає ніякої Москви”.

Читати далі

Розплата за совок

Не треба думати, що серіал «Чорнобиль» – попередження лише Росії та Білорусі, де період СРСР нині подають як форму героїзму. Це не менше попередження також Україні. Громадянам України. Розумієте, совок не проіснував би 70 років, якби не мав необхідного підґрунтя – людей, які його щиро підтримували. Які хотіли, щоби «було все для людей». Які готові були заплющувати очі на недоліки держави в обмін на ковбасу по 2,20 рублів.

Читати далі

The New York Times: США посилюють кібер-атаки на енергосистему Московії

США посилюють електронні втручання в електроенергомережі Московії, попереджаючи цим президента Владіміра В. Путіна, і демонструючи, як адміністрація Трампа використовує нові державні спецоргани для агресивнішого розгортання кібер-заходів. Про це кажуть нинішні і колишні урядові чиновники. Ці чиновники у своїх інтерв’ю за останні три місяці назвали раніше не озвучене загалові поширення американського комп’ютерного коду всередині енергомережі Московії “секретним доповненням” до публічних дій, спрямованих проти дезінформаційних та гакерських підрозділів Московії під час проміжних виборів 2018 року. 

Читати далі