«З Жуковим у Харкові немає правової колізії: пам’ятник слід демонтувати» – Інститут національної пам’яті

Український інститут національної пам’яті нагадує, що згідно Закону України про декомунізацію пам’ятник Жукову повинен бути демонтований. Окрім того, згідно Закону України про присвоєння імен  в тому числі і топонімам, сьогодні немає правових підстав присвоїти ім’я Жукова будь-якому топоніму. Відсутність юридичної колізії прояснює юрист УІНП Сергій Рябенко.

Читати далі

Помер 5-річний хлопчик, якого поранили поліцейські у Переяслав-Хмельницькому

П’яні співробітники патрульної поліції в місті Переяслав-Хмельницький вирішили постріляти по металевим банкам. В результаті стрілянини вони потрапили у малолітнього хлопчика, який в цей час знаходився на дитячому майданчику неподалік від будинку, де поліцейські стріляли.

Читати далі

Вступники з окупованих територій можуть вступити в українські виші та профтехи за спрощеною процедурою

Сьогодні, 3 червня 2019 року, по всій Україні почали роботу освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» – вона триватиме до 27 вересня. Через центри жителі тимчасово окупованих територій можуть вступити в українські виші та профтехи за спрощеною процедурою – без ЗНО, українського паспорта та атестата. Центри «Крим-Україна» відкрилися на базі 35 вишів у 8 регіонах. Центри «Донбас-Україна» діють на базі понад 40 вишів – переміщених із зони ООС або тих, які розташовані на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей.

Читати далі

Неофіційна інформація щодо зниження міжнародних резервів на 1,7 млрд дол США у травні не відповідає дійсності

Офіційна інформація щодо обсягу міжнародних резервів України буде оприлюднена у четвер, 6 червня. Національний банк публікує ці дані не пізніше 7-го дня кожного місяця, наступного за звітним, і уточнює їх не пізніше 21-го дня цього ж місяця. Інших шляхів офіційного оприлюднення цієї інформації немає.

Читати далі

Петро Порошенко: Завтра важливий день (відео)

«Завтра відбудеться дуже важлива і символічна подія – перший візит новообраного президента до столиці Європейського Союзу – Брюсселю. Для всієї України важливо, щоби окрім символів і розмов ми побачили чіткий зміст. Бо в Януковича теж було багато розмов про євроінтеграцію в той час, коли Україну насправді намагалися повернути в Російську імперію. Тож я бажаю успіху і Україні, і її Президенту» – Петро Порошенко.

Читати далі

Завтра праймериз на сайте ГО “Справа громад”!

Мы сидим на ВОПе ровно, а Солидарность розглядає эти списки победителей праймериз и решает, кого она возьмет и поставит в свои списки в ВР, кому предложит идти в мажоритарку, а кому – целиться на местные выборы 2020 года. Известно все станет в пятницу и напрямую зависит от ваших голосов завтра и от их, партии, решения. Все последующие дни до пятницы я буду просто рассказывать про тех УБД, кто решился совместно с нами держать позиции на стороне Акелы.

Читати далі

Мы против эйджизма, но…

Давайте все поздравим нового президента (и себя) с тем, что в Минском процессе будет участвовать не лысый из квартала, а человек, который хотя бы гарантированно отличает вилку для салата от… от половника, например. Не стоит пренебрегать советами старших, мудрых людей. Напротив, стоит прислушиваться к ним. В конце концов, старый Кучма минских не испортит. Ну, даже при желании не сможет там так поднасрать, как некоторые ваши новые лица из «Квартала».

Читати далі

Владимир Александрович демонстрирует призрачные признаки обучаемости

Сейчас Владимир Александрович напоминает ребенка, который пытается нарушать границы и наблюдает, насколько ему их дадут нарушить. Поэтому даем ориентиры.

Читати далі

Не раздолбите своим напалмом наше единственное преимущество

Я не буду вас просить перестать сраться и клевать своих, потому что это, видимо, бесполезно. Каждое новое действие тех, кто “пытается что-то успеть сделать”, будет сопровождаться критикой со стороны тех, кто “знает как надо”. У нас нет времени ни на какие эксперименты. Более того, никакие эксперименты прямо сейчас не изменят баланс сил принципиально. Население не поумнеет за пару месяцев. Не станет ответственнее. Не вытрусит из черепушки укоренившееся там Дубинско-Шариевское дерьмо.

Читати далі

Він такий як вони

Прихильників Зеленського не проймає ніяка логіка. Ніякі зашквари їхнього кумира. Навіщо їм надто розумний, який знає кілька мов, економіку, політологію, міжнародні відносини? Ходить в костюмі з краваткою? Працює день і ніч? На рівних розмовляє з Меркель чи Трампом? Їм потрібен такий, що їсть шаурму, говорить на суржику, не може зв’язати двох слів, забиває на роботу заради Турції чи Монатика. Точно такий як вони.

Читати далі

Где же ваши стальные яйца, гоги?

Если вы думаете, что Михаил Саакашвили – великий борец за украинское будущее, этот пост для вас! Итак, знакомьтесь, господин Саакашвили, угнетенный шоколадным режимом Порошенко, недавно вернулся в Украину. Мы все застыли в ожидании, что же первым делом сделает наш великий реформатор. А теперь вспомните, мои дорогие, как вы орали про то, что этот ахрененный политик быстро тут порядок наведет. Вспомнили? Ну вот, не жалуйтесь на то, что в Украине политики плохие  🙂

Читати далі

Он был моим личным упреком

Донбасс ненавидел гениев и рождал их с завидной регулярностью. Русский мир был к гениям Донбасса равнодушен – он убивал их походя, спокойно, не обращая внимания, просто нажимал на спусковой АПСа и шел кушать чебурек, русский мир даже не презирал людей-с-Донбасса – он замечал их не больше, чем щелчок гильзы о темно-коричневый обколотый кафель пола слышен во дворцах из стекла и бетона.

Читати далі

Обережно! Румунсько-кремлівські тролі!

Пара слів про “агресію Румунії проти України” в 2022 році. Шуму й ґвалту здійнялося стільки, що мені згадалися ті тисячі роликів, які гуляють в мережі з закликами й розробками різних віртуальних атак на Україну з боку РФії, на які ні силовики, ні більшість ЗМІ зовсім не реагують. Справа тут не в авторі ролика, тим більше справа не в самій Румунії, яка в цьому випадку – ні сном, ні духом. Справа в тих, хто відшукавши якийсь геть маргінальний сюжет, включив активну розкрутку та масове поширення.

Читати далі

Шах и мат вам, бабушка

Бабушкин блицкриг по захвату энергорынка, или, говоря по-женевски — хапок — потерпел фиаско. Очевидно, что это не последняя попытка Коломойского откусить пожирнее, отступление в зеленку — это еще не капитуляция. Беня будет качать и тему дефолта, и тему энергорынка. Но по окулярам он уже получил. Больно и обидно. Сегодня заседание Кабмина. Поэтому далі буде.

Читати далі