Про те, що ніяк не вплине на виборчу картину

Амбулаторію, яку будують у рамках президентської програми, ніхто не прив’язує до Пороха – Порошенко десь там, на іншій планеті, а лікарня буде тут, її Бог послав і районне начальство. Петро Олексійович тим і відрізняється від інших кандидатів, що йому плювати на електоральний вихлоп. Тільки він може у виборчий рік нагнути три мільйони «бляховодів». Тільки він може сміятися з «газ у два рази» чи «нада дагаваріваться» і пообіцяти своїм виборцям роботу, багато тяжкої роботи попереду. Він єдиний, хто думає категоріями «нація», «Україна», «перспектива на майбутнє», а не категоріями виборів.

Читати далі

«Газпром», вийди геть

Наразі йде важка робота зі стягнення з Москви її боргу. $2,1 мільярди грн. Україна зарахувала через газ, який вона відібрала, і не розрахувалася. Крім того через суди було заарештоване майно «Газпрому» у Нідерландах, Швейцарії, Великобританії. Ще у трьох юрисдикціях тривають судові розгляди. Отримання грошей за Нью-Йоркською конвенцією – це питання часу. Щоби «Газпром» був винний «Нафтогазу», а не навпаки – такого не було за всі роки Незалежності України.

Читати далі

Украина есть!

Безвиз, лоукосты, реформы… Знаете, какая для меня лично самая главная победа Порошенко на сегодня? ЭТО ТО, ЧТО УКРАИНА ЕСТЬ. Да, у нас не всё благополучно. У нас внешняя агрессия и оккупация части территорий. У нас беженцы и граждане в оккупации. У нас гуманитарная катастрофа на части территории. Нас штормит экономически и социально. Но МЫ ЕСТЬ.

Читати далі

Президент України провів телефонну бесіду з Прем’єр-міністром Швеції

Окрему увагу було приділено реалізації за активної участі Швеції пропозиції щодо розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі. Співрозмовники погодилися із необхідністю закріплення позитивних тенденцій у двосторонній торгівлі та інвестиційній співпраці між двома країнами.

Читати далі

Разрушение репутации – верный путь к гибели

К сожалению, в нашей реальной жизни реальной Украины, Тайвинов Ланнистеров маловато. Зато у нас полно антитайвинов, которые усердно, не покладая рук, рушат репутацию страны. Антитайвины пишут письма в Европарламент и просят не давать Украине безвиз. Они же лезут на каждую возможную конференцию и рассказывают, что тут гроб-гроб-кладбище какая коррупция. Они же шутят со сцены про порноактрису Украину. Это разрушает репутацию. Это заставляет потенциальных инвесторов обходить нас стороной.

Читати далі

Деімперіалізація – вакцинація від матриці чужинських штампів

Хибна думка про те, що нібито війну розв’язали якісь там політики зі своїх корисливих міркувань, вигідна лише одній стороні конфлікту. І це не наша сторона. Якщо ми не виробимо імунітету до імперських міфів і не здолаємо постколоніальних травм, поразка може настати й без генеральної битви: ворога влаштує будь-який формат повернення до братерства із чітким імперативом «хто старший».

Читати далі

«Просто перестать стрелять»

Эта фраза Владимира Зеленского лишний раз подтверждает тот факт, что комик безнадёжно далёк от украинских реалий, в частности от войны. Очень, космически далёк! Как Уран от Земли. Иначе бы Володя знал, что уже даже не три десятка «режимов тишины», предложенных Украиной (да-да, прекратить стрелять), были тут же нарушены российскими оккупантами.

Читати далі

Про «усвідомлений вибір»

Мене читають багато людей, в тому числі опонентів, але чомусь ніхто не захотів чи не зміг назвати 3 досягнення їхнього кандидата. Я покажу, як треба, на прикладі свого кандидата. Заради справедливості, відмічу, що багато з них були б неможливими без НФ. Так, я розумію, що в Порошенка для того була влада, можливості, повноваження. Тому не прошу від вас 25 пунктів, назвіть всього 3 досягнення вашого кандидата, що він зробив для України?

Читати далі

Президент провів телефонну розмову з Першим Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим

Співрозмовники висловили упевненість у подальшому зміцненні взаємовигідного співробітництва на основі дружби і поваги між обома країнами і народами.

Читати далі

Президент взяв участь в урочистих заходах з нагоди 5-ї річниці Національної гвардії України (фото, відео)

На початку урочистої церемонії Президент взяв участь у панахиді за всіма військовослужбовцями, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та незалежність України. Панахиду провів Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Петро Порошенко вручив високі державні нагороди військовослужбовцям НГУ. Глава держави також передав сертифікати на військову техніку та ключі від квартир.

Читати далі