Петро Порошенко дав інтерв’ю телеканалу «Україна» за результатами участі у Давоському форумі (фото)

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «Україна» зауважив, що протягом двох днів візиту до Давосу відбулося біля 20 його офіційних зустрічей. «Ми користуємось тим, що тут дуже щільний графік – переговори відбуваються по 15-20 хв. не більше, але їхня чисельність є достатньо великою. І скрізь ми маємо тверду позицію щодо підтримки України», – наголосив Глава держави.

Читати далі

Президент у Давосі: Україна та Швейцарія підписали Протокол про уникнення подвійного оподаткування (фото, відео)

Положення проекту Протоколу відповідають вимогам Модельної Конвенції ОЕСР та новітнім стандартам ОЕСР – правилам протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з під оподаткування (Action Plan BEPS).

Читати далі

Президент у Давосі: Зустріч із Президентом Швейцарської Конфедерації

Було домовлено продовжити взаємодію між компетентними органами у питанні поверненні активів, які були незаконно виведені з України колишніми високопосадовцями. Петро Порошенко висловив вдячність Улі Мауреру за допомогу, яка надається Швейцарією для подолання гуманітарних наслідків триваючої російської агресії.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 23.01.2019

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах.

Читати далі

Результати роботи органів прокуратури 15.01 – 22.01.2019 (брифінг, відео)

8 фактів отримання та пропозиції неправомірної вигоди зафіксували минулого тижня правоохоронці. Розмір хабарів коливався від 2 тис грн до 31 тис дол США. Всього з початку цього року прокуратурою задокументовано 511 фактів корупційних злочинів, 128 обвинувальних актів скеровано до суду.

Читати далі

Президент у Давосі: Зустріч із Президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером

Сторони скоординували подальші кроки у питанні звільнення українських моряків, які були захоплені Росією в результаті чергового акту агресії 25 листопада та відповідно до міжнародного гуманітарного права мають статус військовополонених. Глава Української держави також закликав МКЧХ посилити зусилля для звільнення всіх українських заручників, включно з Олегом Сенцовим, Романом Сущенком та Володимиром Балухом.

Читати далі

Президент у Давосі: Зустріч із Президентом Литви Далєю Грібаускайтє (фото)

Відзначено необхідність подальшого консолідованого міжнародного тиску на Росію у відповідь на акт агресії російських військових проти українських кораблів та захоплення в полон українських моряків.Було також обговорено виклики, пов’язані з втручанням Росії у виборчі процеси в Україні та Литві та шляхи протидії існуючим загрозам.

Читати далі

Президент у Давосі: Зустріч з новим Президентом Федеративної Республіки Бразилія Жаіром Болсонаро

Сторони обговорили перспективи активізації торговельно-економічної співпраці, у першу чергу у військово-технічній, інвестиційній, енергетичній, науково-технічній та інших сферах. Підтверджена зацікавленість у перезапуску низки промислових, енергетичних, інфраструктурних та інших проектів, що були призупинені за попередньої адміністрації Бразилії. Президент запросив відвідати Україну з візитом нового Президента Бразилії.

Читати далі

Президент у Давосі: Зустріч із Заступником Голови КНР Ван Цішанєм (фото)

Заступник Голови КНР підтвердив незмінність позиції, яка полягає в повній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в рамках її міжнародно-визнаних кордонів. Співрозмовники також обговорили участь України у реалізації ініціативи Китаю «Один пояс, один шлях».

Читати далі

Президент у Давосі: Виступ на українському сніданку (фото, відео)

«Ви пам’ятаєте, що чотири роки постійно говорили про втому від України, що ніхто вже не зацікавлений в Україні. Хто казав це? Путін. Чому? Бо це те, чого він хоче. Завдяки нашим друзям та партнерам ми продемонстрували, що потужна віра в українське майбутнє, потужна підтримка реформ в Україні є ключовим питанням для всіх наших міжнародних партнерів», – зазначив Петро Порошенко.

Читати далі

Президент у Давосі: Підписання Угоди між NBT (Норвегія), Total Eren (Франція) та ЄБРР щодо проекту «Сиваш» (фото)

«Це найбільший проект з вітрових електростанцій в Україні», – зазначив Президент ЄБРР. За його словами, Україна є другим європейським ринком після Греції за розміром інвестицій компаній Total та NBT. «Це показує, що іноземні інвестори повертаються в Україну завдяки реформам», – особливо відзначив він.

Читати далі

Петро Порошенко в Давосі: Засідання Національної інвестиційної ради (фото, відео)

«Ми віримо у відкритий світ. Ми віримо у необхідність зняття бар’єрів в міжнародній торгівлі. Ми віримо у важливість покращення інвестиційного клімату в Україні», – зауважив Глава держави.

Читати далі