Скоро и у нас будет свой «НАТОвский» учебный городок (фото)

Полтора года назад довелось побывать в учебном центре 7-й армии США в Европе в Хохенфельсе. Там разное есть, много чему есть поучиться. Туда регулярно ездят наши подразделения на всевозможные международные учения. Я это к тому, что в 184 у/ц Старычи уже начали строить такой город, строго следуя заветам #ничегонеменяется. И скоро там начнут учить инструктора, и не только украинские. Основной учебный курс – “Действия штурмовой роты в городских условиях”.

Читати далі

Робоча поїздка Міністра оборони України Степана Полторака на Львівщину (фото, відео)

Сьогодні, 30 грудня, під час робочої поїздки до Львівської області, Міністр оборони України Степан Полторак завітав до однієї з чотирьох казарм покращеного типу. Слід зазначити, що ці будівлі кілька тижнів тому були здані в експлуатацію у 184 Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Читати далі

Інтерв’ю командувача ВМС ЗС України адмірала Ігоря Воронченка для Deutsche Welle Ukrainian (відео)

Коли Україна зможе створити «москітний» флот в Азовському морі? Чи гарантує це безпеку судноплавства в Азові? Чи є небезпека, що Україна втратить контроль над Азовським морем? Про це командувач ВМС ЗС України адмірал Ігор Воронченко розповів в ексклюзивному інтерв’ю DW.

Читати далі

Підсумки 2018 року одним рядком

З Новим роком, Хунто! Він був – неймовірним! Наступного маємо не схибити з вибором та завалити звіра з півночі, ховати – це теж довгий процес, зважаючи на розмір, який почнемо у 2020-му.

Читати далі

Вероятность встречи с динозавром (скриншоты)

Сами беларусы в вайбере и переписках дословно пишут такое: или Батька поедет на почетную пенсию в туристический кластер Северный Кавказ, или будет бесконечно затягивать процесс, или ничего не будет. Спокойно так пишут. Хороший в очередной раз пример, что такое Таможенный союз, и с чем его едят. Чтобы толкнуть, когда тебе плохо, в спину.

Читати далі

Поменяйте что-нибудь в стране или поменяйте страну!

Мы не просто «прошли по краю». Метафорически это выглядит так: толпа идёт над пропастью по тонкой нитке, все обуты в коньки. Причем половина людей вообще не идёт никуда, а висит мёртвым грузом. А ещё часть неистово хочет упасть, потому что кому пропасть, а кому и «братские объятия». Как мы вообще пропетляли – не понятно. Как хватило сил и баланса у тех, кто шел, кто просто пёр вперёд, таща на себе мёртвый груз пофигистов и царапающихся бешеных зомбаков в СССРовской тоске?

Читати далі

Три питання, пов’язані з нашим східним сусідом. Питання 1

Питання 1. Чому вони такі? Російський народ – результат багатовікової колонізації, багатовікової селекції рабів. З мисленням рабів, культурою рабів, піснями рабів, чеснотами рабів. Російський народ не здатен до свободи. Він просто не знає, що з нею робити. Чи винні вони в цьому? Мабуть, ні. Будь які спроби дати йому свободу зверху породжували розпад держави, криваві вакханалії, які припинялися лише після повернення до диктатури.

Читати далі

Вона – не бізнесвумен

Щоразу, як Юлія Тимошенко потрапляє у виконавчу владу, країна смакує одним і тим самим – ручним керуванням, непродуманими діями та безмежним популізмом. І щоразу дивується, як же так – вона ж колись крупну корпорацію очолювала! А справа в тому, що не була Юлія Тимошенко ніколи успішним підприємцем. Секрет всієї її бізнес-успішності завжди зводився до наявності гарних родичів з прибутковими зв’язками. Все.

Читати далі

А сорок років по пустелі хто ходити буде?

Президент – це лише одна людина, є ще 40 мільйонів, відповідальність яких за країну одним голосуванням не обмежується. Ці люди живуть, працюють, воюють, будують, керують, виконують, вчаться, організовують. Країна, така яка вона є – це результат спільної праці. Це, звичайно, пафосно-затасканий лозунг, але це і дійсність.

Читати далі

МІП: Попередження ГУР про хімічні атаки РФ – це не просто “жахалки”

Експерти в українських спецслужбах обізнані про загрозу та супроводжують інформаційне розгортання ситуації. Просимо усіх представників медіа звернути увагу та бути обережними з відомостями, що надходять з відкритих джерел. Попри все, сподіваємося, що у нас буде спокійний Новий рік. Злочини та маніпуляції кремля стали очевидними, але від того не менш огидними.

Читати далі

Он просто хотел договориться

Вы, главное, не забывайте: они просто хотят, чтобы мы их любили. Просто хотят провести диалог, пожать руки, вернуть былую дружбу и вместе строить светлое будущее. А мы, неблагодарные – к ним, миролюбивым и дипломатичным – с войной. Хорошо, хоть лидеры президентских рейтингов понимают, какую громадную ошибку мы совершили!

Читати далі