12 червня Петро Порошенко відвідає з робочим візитом Туреччину

Програмою візиту передбачено участь Президента України у церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газогону (TANAP) та проведення низки двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних держав.

Читати далі

“Укроборонпром” представляє оборонний комплекс України на міжнародній виставці Eurosatory-2018 (фото)

Підприємства Концерну демонструють протитанкові ракетні комплекси, бронетехніку, високоточне артилерійське озброєння, безпілотні літальні апарати та інше озброєння. Так, на виставці показані легкий переносний ракетний комплекс “Корсар” від ДП “ДККБ “Луч”, високоточний керований артилерійський снаряд “Квітник-К” від ДП НВК “Прогрес”, БПЛА “Спектейтор”.

Читати далі

З Данії повертаються українські повітряні «аси» (фото, відео)

У цьогорічному авіаційному показі в Ольборгу, крім Су-27 та Іл-76, які представляла Україна, брали участь літаки C-130J —Великої Британії, F-18 — Фінляндії, T-55/FB-6, MIG-15U — Норвегії, F-5E TIGER — авіація Швейцарії, а також авіація Греції та Іспанії.

Читати далі

На Луганщині за ініціативи командування Об’єднаних сил стартувала чергова гуманітарна програма (фото, відео)

Сьогодні 30 дітей з «прифронтової» Тошківки відправились на відпочинок до Бердянська, що знаходиться на північному узбережжі Азовського моря. Цей проект вдалось втілити у життя завдяки плідній співпраці ОС під керівництвом генерал-лейтенанта Сергія Наєва та Запорізької ОДА на чолі з Костянтином Брилєм.

Читати далі

Увага! Попередження про сильні дощі, грози, град та шквали

12 червня в Україні, окрім південної частини, Дніпропетровщини, Донеччини та Луганщини, очікуються грози. Вдень на Закарпатті та Прикарпатті можливі сильні дощі, подекуди град та пориви вітру до 15-20 м/с.

Читати далі

1 рік – без віз! (фото, відео, інфографіка)

Загалом своєрідним «вікном до Європи» для України залишається Польща. Саме через неї до країн ЄС потрапляє переважна кількість українців. Найменший потік мандрівників з України до країн ЄС спостерігався через словацький кордон.

Читати далі

В Україні розпочала роботу місія КНР з оцінки системи держконтролю за виробництвом черешні

Зараз українські фрукти та ягоди постачаються в понад 30 країн світу, в тому числі в країни ЄС, і попит на них постійно зростає.

Читати далі

СБУ викрила учасника російського руху на інспіруванні міжнаціональної ворожнечі

За завданням «кураторів» агітатор виготовляв та поширював листівки нібито від українських націоналістів із закликами до агресивних дій стосовно поляків, які проживають на території України.

Читати далі

СБУ проводить слідчі дії в одній з громадських організацій у Чернівцях

Представники ГО під час публічного заходу демонстрували картографічні зображення території Чернівецької області у складі так званої «Великої Румунії» та поширювали літературу, в якій можуть міститися заклики до «повернення» територій Північної Буковини, Північної Бессарабії та Південної Бессарабії до складу Румунії.

Читати далі

Волинянин, який розбещував двох падчерок, проведе за ґратами 10 років

У жовтні 2017 р. вироком Ковельського міськрайонного суду чоловіка, який упродовж кількох років – з липня 2015 по липень 2017 року – розбещував 13- та 12-річну дівчаток й систематично чинив щодо них насильницькі дії, було засуджено до 6 років позбавлення волі. Не погодившись із таким вироком суду, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку.

Читати далі

На Сумщині повідомлено про підозру лікарю, через неналежне виконання обов’язків якої померла пацієнтка

Першочергово пацієнтці встановили неточний діагноз, при цьому були протипоказання для призначення хірургічної маніпуляції. Після цього пацієнтці призначено невідповідну антибіотикотерапію. Смерть жінки настала внаслідок сепсису, інтоксикації.

Читати далі

ГПУ скерувала до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови правління «Надра України» ще у травні 2018 (відео)

Всі закиди «про затягування термінів розслідування через буцімто досягнення якихось позапроцесуальних домовленостей» є абсолютно необґрунтованими.

Читати далі

Дякую тобі, Боже, що я не іксперт

Попалось с опозданием умничание Бутусова по поводу обстрела одного из складов РАО 92-й бригады. Говорит, мол, знал злодей-комбриг, что в 15 году там был склад, и был обстрел, и не учел этого. Не перенес в другое место.

Читати далі

Президент підписав Закон «Про Вищий антикорупційний суд» (фото, відео)

Петро Порошенко звернувся до правників та юристів: «Не бійтеся. Беріть участь в конкурсі на посаду суддів антикорупційного суду. Бо чесні, сміливі, незалежні, професійні та патріотичні судді нам вкрай потрібні».

Читати далі

Львівська ОДА передала ВМС ЗСУ новий вертоліт Ка-226 (фото, відео)

Цю гвинтокрилу машину ще 5 років тому отримала Львівська область для потреб обласного центру екстреної медичної допомоги. Проте, він не використовувався через певну його специфіку і зберігався на Львівському авіаремонтному заводі у законсервованому стані.

Читати далі

Двоє школярів з Києва та Львова представлятимуть Україну на Міжнародних молодіжних дебатах

Разом з іншими учасниками вони дискутували німецькою на тему: «Чи повинна зовнішня незалежна організація бути відповідальною за боротьбу з корупцією в Україні?».

Читати далі