СБУ відкрила кримінальне провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування

На сторінці одного з інтернет-видань розміщено публікацію з переліком осіб, дані про яких є у матеріалах раніше відкритого кримінального провадження. У рамках відкритого кримінального провадження щодо розголошення відомостей досудового розслідування за ч. 1 ст. 387 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Читати далі

А что там у ПАПы? Сухие цифры

В сегодняшнем выпуске рубрики #а что там у ПАПы будет меньше нарядных эпитетов, а больше сухих цифр. Однако цифры тоже нужны, куда же без них, они зачастую более убедительны и всегда более наглядны, чем раскудрявые слова.

Читати далі

Strong Europe Tank Challenge 2018: День другий: розвідка цілей та швидкісна стрільба (фото, відео, блог)

Сьогодні українська команда проходила етапи з оцінювання тактичної обстановки, визначення дальності до цілі, стрільби з пістолету та розпізнавання цілей.

Читати далі

У військовослужбовців окремого полку спеціального призначення ССО відбувся «День американської кухні» (фото)

Сьогодні в «День американської кухні» спецпризначенці на сніданок куштували салат «Техас», запечене філе індички «Рейнджер», а обідали супом «Ахіако», салатом «Охайо», картоплею «фрі», хот-догом та кока-колою. На вечерю їм запропонують нагетси з рисом.

Читати далі

«Українські військові – одні з найкращіх серед миротворчих контингентів» – представник Місії ООН в Конго (фото)

Днями український базовий табір Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго проінспектувала комісія з перевірки майна Місії ООН. Основною метою заходу є перевірка наявності озброєння та засобів навігації, справності автомобільної техніки, умов проживання військовослужбовців та багато іншого, що забезпечує життєдіяльність табору.

Читати далі

Триває відновлення військового містечка для бригади морської піхоти (відео)

Ще в 2014 році, коли підрозділи морської піхоти з тимчасово окупованої території АР Крим були передислоковані до Миколаївського гарнізону, на місці цього військового містечка ріс ліс, а нинішні казарми здавалися просто цегляними коробками.

Читати далі

У Києві презентували книгу про російську анексію Криму

Понад півсотні розповідей свідків та жертв російської окупації спростовують міф про безкровну анексію Криму. Електронний варіант книги «Люди «сірої зони» можна отримати безкоштовно на Google Play або на сайті Українського інституту національної пам’яті.

Читати далі

Місця пам’яті Української революції 1917-1921 років віднайдуть у всіх областях України (фото, карта)

“Наше завдання не тільки позбавитися радянських міфів та стереотипів але й створити український національний наратив. Сподіваюся, що нам вдасться знайти місця пам’яті в кожній області і вони зможуть бути оформлені в музеї, пам’ятники та будуть представлені публічно” – відзначив Володимир В’ятрович.

Читати далі

Відбувся круглий стіл щодо державного фінансування організацій громадянського суспільства (відео)

05 червня 2018 р. відбувся круглий стіл «Державне фінансування організацій громадянського суспільства: централізація чи диверсифікація?» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках реалізації Програми сприяння правовому середовищу (LEEP II), яка впроваджується Міжнародним центром некомерційного права (ICNL).

Читати далі

Українсько-індійська робоча група з питань військово-технічного співробітництва проводить засідання у Києві

Сторони наголосили на важливості співпраці з Україною як країною-розробником високотехнологічного обладнання та озброєння, зокрема, газотурбінних двигунів для кораблів, авіадвигунів та сучасної броньованої техніки.

Читати далі

За матеріалами СБУ засуджено одного з ватажків терористів (фото)

Мешканець Донеччини у квітні 2016 року приєднався до незаконних збройних формувань, де був призначений на «посаду» так званого начальника штабу батальйону тероборони народної міліції. Очолюване зловмисником угруповання брало активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції.

Читати далі

СБУ блокувала кібератаку на дипломатичне відомство однієї з країн-членів НАТО

Задокументовано факт порушення правил захисту інформації та експлуатації автоматизованих систем посадовцями одного з державних підприємств МОЗ України. За результатами перевірки прийнято рішення щодо звільнення гендиректора даного держпідприємства. Наразі йому оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Читати далі

Президент Петро Порошенко надав інтерв’ю іспанському виданню «El País»

«Просто не вірте російським ЗМІ. Це є проста відповідь. Росія продовжує свою політику фальшивих новин, включаючи звинувачення у фашизмі. Ці звинувачення дуже небезпечні для демократії, і ми повинні боротися з цією проблемою фальшивих новин», – заявив Президент Петро Порошенко.

Читати далі

Монополия на антикоррупционность «в опасносте»!

Предлагаю ввести специальный сертификат антикоррупционности. Чтобы потребитель мог точно знать, что животное не выращивалось за счет коррупционных схем, было забито без откатов и при жизни декларировало все свое имущество. Клеймить каждую скотину за договорную сумму с отчислением 15% на антикоррупционные нужды. Считаю, возможен serious business.

Читати далі

Об украинском черноземе замолвите слово

Очень странно удивляться, что украинский чернозем теряет кондиции. С точки зрения дилеммы заключенного, нет никакого выбора соблюдать посевную дисциплину, а не прожигать каждый раз как в последний раз.

Читати далі

В чому різниця між українськими та російськими ЗМІ?

Одні працюють на свою державу, типу наші – на чужу. Різниця між ними тількі в тому, що у так званих “наших” посвідчення українською мовою.

Читати далі