А мы и дальше строим ШирЛан!

Я пытаюсь помочь армии теперь, морально «расплачиваясь» за прежнее безразличие к ней. А как чувствуют себя бывшие министры обороны и премьеры(ша), которые абсолютно безразлично относились к армии? Стремятся «расплатиться»? А, не… Ну, да…

Читати далі

А ить поедут же!

Аж вприпрыжку побегут визжать на трибунах за успехи братской сборной, а потом бухать с теми же братьями, завернувшись в государственные стяги. Готовьтесь к валу фотографий о крепкой дружбе и сотрудничестве двух стран. Открывайте глаза как можно шире, будет интересно!

Читати далі

Для підрозділів ДФС в зоні АТО визначили перелік матеріально-технічних засобів для виконання бойових завдань

Тепер Мінфін має розробити та затвердити норми належності матеріально-технічних ресурсів для підрозділів оперативного забезпечення зони проведення антитерористичної операції ДФС.

Читати далі

Україна відзначає 10 років членства в СОТ

Серед головних досягнень останніх років в СОТ – ратифікація Україною низки нових угод СОТ, передусім Угоди про спрощення процедур торгівлі та приєднання до Угоди про державні закупівлі. Спільно з членами СОТ прийнято важливе рішення з експортної конкуренції, яким передбачено скасування експортних субсидій у сільському господарстві.

Читати далі

НСК “Олімпійський” підготовлено до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА-2018 на 100% (фото)

Ремонт стадіону тривав близько чотирьох місяців. З державного бюджету було виділено 103 мільйонів гривень. 18 травня комісія УЄФА буде проводити стрес-тестування всіх систем, які вводяться в експлуатацію.

Читати далі

#ЧужихДітейНеБуває: Рада ще більше ускладнює життя злісним неплатникам аліментів

Зокрема серед запропонованих у законопроектах змін: система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу, звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців, та звільнення дітей від обов’язку утримувати непрацездатних батьків, які не платили аліменти понад 3 роки.

Читати далі

Мін’юст запустив відкритий реєстр підприємств-боржників з виплати зарплат (фото, відео, презентація)

Кожен охочий зможе через портал перевірити, чи сплачує конкретне підприємство зарплату своїм працівникам. До списку потрапили усі без винятку боржники. В кожному регіоні опубліковано місцеву #ДошкуГаньби злісних неплатників заробітної плати.

Читати далі

Визначено уповноважені банки,які здійснюватимуть виплату пенсій, грошової допомоги та зарплати бюджетникам

Наразі у Мінсоцполітики триває підписання договорів з уповноваженими банками щодо виплати грошової допомоги. Всі попередні договори автоматично втрачають чинність з 01.06.2018.

Читати далі

Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб, залишилося

Держава йде назустріч родинам, в яких прописані повнолітні діти, але вже багато років не проживають з батьками, і пропонує доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає у помешканні, не враховувати під час розрахунку розміру субсидії.

Читати далі

Уряд виділив 300 млн грн на закупівлю житла для сімей воїнів АТО (презентація)

За новим порядком кошти на придбання житла направляються не чиновникам, не органам влади, а безпосередньо громадянам. Тепер розподіл бюджетних коштів між обласними та міськими бюджетами проводяться Мінсоцполітики з подальшою передачею цих коштів безпосередньо на рахунки членів сімей загиблих військових та ветеранів АТО.

Читати далі

Андрій Парубій подякував Курту Волкеру за надання США летальної оборонної зброї для України (фото)

Голова Верховної Ради розповів спецпредставнику Держдепу США про ухвалення цього тижня Верховною Радою важливого законопроекту про захист інтелектуальної власності. Також Андрій Парубій поділився з Куртом Волкером планами щодо законодавчої діяльності Парламенту.

Читати далі

Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування проти дій Кремля (лист)

“Єдиною умовою припинення голодування є звільнення всіх українських політв’язнів, які знаходяться на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні”, – написав у листі Олег.

Читати далі

Президент України зустрівся зі Спеціальним представником США по Україні (фото)

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, відзначивши важливість розгортання миротворчої місії ООН на його окупованій частині, та наголосили на необхідності негайного звільнення українських заручників.

Читати далі

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов провів зустріч з Послом Японії в Україні Шігекі Сумі (фото)

Зокрема під час зустрічі йшлося про подальшу активізацію українсько-японського співробітництва в безпековій галузі, в тому числі інтенсифікацію співпраці у військово-технічній сфері.

Читати далі

Критичне мислення і медіаграмотність у суспільстві – найголовніше в боротьбі з інформаційними фейками (відео)

За матеріалами дискусії “Інформбезпека: як державі не перетворитися на монстра”, організованої виданням “Український тиждень” та книгарнею “Є”, що пройшла 14 травня в Книгарні “Є”. В дискусії прийняли участь представники МІП, спільнот Stopfake та InformNapalm.

Читати далі

Депутатам проще что-то запретить

Запрет пальмового масла выглядит опять как наезд на бизнес, а не забота о здоровье нации. Плевать они хотели на здоровье нации. Так и до кружевных трусов скоро дело дойдет, а там ку-ку — и привет, Мизулина.

Читати далі