Заява МТОТ у зв’язку з намірами окупаційної влади Криму передати у власність РФ території острова Тузла

МТОТ закликає світову спільноту не визнавати факт передачі частини о. Тузла у власність РФ, з метою недопущення подальшого нехтування положеннями українського законодавства та міжнародного права.

Читати далі

Україна працює над відкриттям ринку Японії для українських харчових продуктів

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа перебуває з робочим візитом у Японії з метою розширення експортних постачання української сільськогосподарської та харчової продукції на японський ринок.

Читати далі

В Україні заборонять проектувати зупинки громадського транспорту без спеціальних захисних огороджень

У діючому ДБН щодо вулиць і доріг ніяк не передбачена безпека пасажирів на зупинках громадського транспорту, немає окремих огороджень чи захисних елементів. Новий проект ДБН буде затверджений найближчим часом.

Читати далі

Україна набирає висоту (інфографіка)

За січень – березень 2018 року пасажиропотоки через аеропорти України збільшились на 21,8% та становили 3624,9 тис. осіб, у т.ч. у міжнародному сполученні – на 23,0% та становили 3168,9 тис. осіб.

Читати далі

Мінінфраструктури наразі не планує забороняти жовтий сигнал світлофора

Урядом доручено вивчити питання, опрацювати та надати пропозиції. Поки про заборону жовтого сигналу світлофору не йдеться. Питання на стадії вивчення.

Читати далі

Уряд активізує роботу щодо легалізації неформальної зайнятості та детінізації заробітної плати

«Економіка працює, ділова активність зростає, але, враховуючи кількість тих, хто продовжує працювати в тіньовому секторі економіки, потрібно активізувати роботу, в тому числі інформаційну, в напрямку легалізації неформальної зайнятості», – сказав Павло Розенко.

Читати далі

Рада Європи оголошує конкурс проектів «European Heritage Makers Week» серед дітей

В рамках проведення Європейського року культурної спадщини у 2018 році було започатковано конкурс фото- та відео проектів (історій) серед дітей «European Heritage Makers Week» (EHMW).

Читати далі

Визначено механізм використання бюджетних коштів для державної підтримки кінематографії

Зокрема передбачено фінансову підтримку ДП «Національний центр Олександра Довженка» та Національної спілки кінематографістів України.

Читати далі

Проект «Браття Українці»: на сході країни стартував спільний тур гурту «Шабля» та оркестру ЗСУ (фото, відео)

— Наші хлопці на передовій, наші люди на сході потребують такої мистецької підтримки. Це, власне, наш обов’язок як артистів, — поділився Вова Гейзер, лідер гурту “Шабля”.

Читати далі

Українська громада у Брюсселі нагородила поранених військовослужбовців АТО (фото)

Три українські воїни, які перебувають у Брюсселі на реабілітації, отримали нагороди від громадської організації «Об’єднання патріотів «Сильні духом».

Читати далі

Військова служба правопорядку відзначає 16-ліття від часу створення (фото)

Після ухвалення законопроекту щодо утворення Військової поліції ВСП отримає нові, більш серйозні повноваження, за допомогою яких ВСП зможе краще забезпечувати покладені на неї функції.

Читати далі

Рада усунула диспропорцію щодо соцвиплат військовослужбовцям ЗСУ в залежності від наявності громадянства України

На іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах проходять військову службу у ЗСУ за контрактом, поширено умови та порядок виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності.

Читати далі

Об’єднанні сили будуть діяти публічно, прозоро та послідовно (фото)

Відбулась офіційна робоча зустріч Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександром Хугом.

Читати далі

Президент провів нараду щодо інформаційної безпеки держави та протидії російській пропаганді (фото, відео)

Президент дав старт роботи системи протидії антиукраїнському мовленню у зоні АТО, яка блокує аналогові та цифрові телевізійні сигнали більше 40 каналів російського і проросійського телебачення на території проведення АТО.

Читати далі

СБУ блокувала легалізацію через Україну учасників міжнародних терористичних угруповань (фото, відео, брифінг)

Злочинна група скуповувала на території окупованого Криму паспорти громадян України, на підставі яких потім іноземцям, в т.ч. з терорганізації ІДІЛ, виготовляли біометричні паспорти для виїзду за кордон.

Читати далі

У Києві СБУ викрила міжнародне організоване угруповання торгівців зброєю (фото, відео)

Учасники групи через своїх закордонних спільників налагодили незаконне ввезення зі США та країн ЄС окремих деталей зброї, вели незаконне виготовлення та збут в Україні вогнепальної зброї та боєприпасів.

Читати далі