Марина Порошенко відвідала Херсонську область із робочою поїздкою (фото)

Марина Порошенко та голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв підписали Меморандум про співпрацю, у рамках якого Херсонщина долучилася до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Читати далі

«Ви маєте забезпечити повну незалежність Державного бюро розслідувань» – Президент новопризначеному Роману Трубі

Згідно Конституції, ще з 1996 року прокуратура мала бути позбавлена функцій слідства. Фактично 21 рік тривав цей процес приведення прокуратури до європейських стандартів.

Читати далі

Президент дав старт реформуванню процесуального законодавства

Законом передбачене запровадження системи «електронного суду», яка спростить комунікацію із судом та зменшить витрати на утримання судової системи.

Читати далі

Військовий аташе Посольства Швейцарії ознайомився зі специфікою підготовки військових фахівців у Львові (фото)

Сторони обговорили особливості підготовки військових фахівців для ЗСУ, зокрема, з урахуванням досвіду ведення бойових дій на сході України.

Читати далі

Уряд ввів відповідальність для недобросовісних переможців конкурсів оренди держмайна

Тепер всі компанії, які беруть участь в конкурсі на право оренди, мають вносити авансовий платіж у розмірі не менше шести місячних орендних плат.

Читати далі

“Єдине вікно” на українських митницях стане обов’язковим з 1 лютого 2018 року (інфографіка)

“Єдине вікно” – єдина електронна система обміну даними, яка дозволяє різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, що проходить через кордон України, та про результати його контролю.

Читати далі

Право експорту до ЄС отримала українська компанія з виробництва риби та рибопродукції

Наразі до країн ЄС мають право експорту 289 українських підприємств, у тому числі 109 виробників харчових продуктів, зокрема, виробники м’яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.

Читати далі

Автономізація лікарень: як відбуватиметься, які переваги надасть медустановам

Автономізація передбачає, що лікарні можуть набувати статусу некомерційного комунального підприємства. Наразі лікарні працюють як бюджетні установи за бюджетним законодавством та з вертикальним управлінням.

Читати далі

ПФУ затвердив показник середньої заробітної плати у розмірі 6 454 грн 14 коп

Цей показник буде застосовуватись при визначенні коефіцієнта заробітної плати за вересень 2017 року при призначенні пенсій.

Читати далі

Mason Lemberg: Події в Луганську цікавіші, ніж видаються на перший погляд

Війна кремлівських кланів за контроль фінансових потоків стала пріоритетнішою ніж багаторічна медійна робота зі створення ілюзії “молодої незалежної рєспубліки”.

Читати далі

Правоохоронці вилучили на Одещині сигарет на майже 600 тисяч гривень (фото, відео)

Виявлено і вилучено близько 45 ящиків тютюнових виробів іноземного виробництва. Загальна вартість вилученого склала близько 600 тисяч гривень.

Читати далі

Громадянин України розповів прикордонникам про пересування російських військових поблизу кордону (відео)

Під час фільтраційних заходів прикордонники з’ясували у порушника держкордону деякі факти пересування російських військових поблизу кордону.

Читати далі

Двох громадян Франції, затриманих СБУ, передано французькій стороні (фото)

Протягом 2005-2011 років майже тридцять фінансових установ та компаній, зареєстрованих у Парижі, стали жертвами шахрайських схем, розроблених зловмисниками.

Читати далі

СБУ припинила діяльність трьох антиукраїнських адміністраторів у соцмережах (фото, відео)

Оперативники спецслужби встановили, що модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережі матеріали із закликами до зміни меж території України та на підтримку терористичних організацій «Л/ДНР».

Читати далі

СБУ зібрала доказову базу злочинів окупаційної влади в Криму для Міжнародного кримінального суду

Було виявлено також обставини дискримінації за етнічними, релігійними ознаками та інші порушення прав громадян України, які перебувають в анексованому Криму.

Читати далі