Проект закону про реінтеграцію Донбасу виклали на сайті Ради

Документ передбачає визнання Росії агресором, а непідконтрольні Україні райони Донецької та Луганської областей – тимчасово окупованими територіями.

Читати далі

Журнал “The Ukrainian: Life and Culture” руйнує міфи про Україну, які нав’язала світові Росія

У США вийшов перший номер англомовного журналу “The Ukrainian: Life And Culture” (“Українське: життя та культура”), мета якого – формування позитивного iмiджу України в свiтi за допомогою популяризацiї її сучасної культури.

Читати далі

Щодо законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Визначаться, що тимчасова окупація є нелегітимною та не створює жодних територіальних прав для Російської Федерації, а будь-який виданий окупаційною владою акт є недійсним.

Читати далі

ДПСУ розшукує 2 прикордонників, які зникли під час моніторингу кордону на Сумщині

В російських засобах масової інформації з’явилося повідомлення про затримання представниками прикордонного управління ФСБ двох порушників, які назвалися прикордонниками Сумського загону.

Читати далі

У МВС є докази причетності Російської Федерації до провокацій на території України (відео)

Ця група спеціально працювала на те, щоб, з одного боку, мінімізувати наслідки своїх злочинних дій. А з іншого боку, максимальний зробити розголос і резонанс від цих дій.

Читати далі

Держприкордонслужба продовжує виявляти осіб, які незаконно перетнули кордон у «Шегині»

Встановлено 41 особу, яка незаконно перетнули державний кордон.

Читати далі

Цієї осені ми даємо старт важливим реформам – Президент (відео)

«Тож звертаю увагу тих, хто кожного дня роздмухує «зраду», що Верховний Суд запрацює вже цього року. І, без сумніву, це буде найкращий його склад за всі роки незалежності. Його суддями вперше стануть науковці, представники найкращих українських правових шкіл. Його суддями вперше стануть адвокати та відомі правозахисники, які роками відстоювали інтереси простих українців в Європейському суді з прав людини, а також судді першої та другої інстанцій», – підкреслив Президент.

Читати далі

Президент підписав Указ про збереження статусу «національний» за НУ «Чернігівський колегіум» (фото, відео)

Заклад в минулому році офіційно відзначив 100-річний ювілей. Однак університет значно старший, оскільки його коріння сягає часів славнозвісного Чернігівського колегіуму, заснованого під меценатством гетьмана Івана Мазепи.

Читати далі

Державі повернуто землі, розташовані над Юр’ївським золоторудним родовищем

Юр’ївське золоторудне родовище є одним з найперспективніших об’єктів держави для промислової розробки з метою отримання дорогоцінних металів.

Читати далі

Скеровано до суду обвинувальні акти стосовно високопосадовців ЗС Російської Федерації

Вказані високопосадовці у лютому-березні 2014 року вчинили умисні дії з метою зміни державного кордону України, схиляли шляхом погроз та підкупу військовослужбовців Командування ВМС ЗС України до вчинення державної зради, вчинили пособництво у веденні агресивної війни проти України, сприяли безперешкодному вторгненню військовослужбовців ЗС РФ для здійснення військової окупації території півострова Крим.

Читати далі

Про українське вугілля і «торгівлю на крові»

Давайте, “герої”, починайте визнавати свої помилки. Ваші маніпуляції про “торгівлю на крові” привели до неї. Тепер кров Захисників України і на ваших руках. Живіть тепер з цим.

Читати далі

Ліміти на видобуток лося в Україні суттєво знижені після консультацій з екологами

За інформацією державної статистичної звітності чисельність лося становить 6 585 голів. В той же час деякі науковці вважають цю цифру завищеною.

Читати далі

Уряд виділив додаткових 224 млн гривень на держпідтримку садівництва

Суб’єктами господарювання різних форм власності заплановано здійснити закладення багаторічних культур у 2017 році на площі 5 282,9 га.

Читати далі

Уряд удосконалив порядок надання соціальних стипендій деяким категоріям студентів

Передбачено удосконалення переліку документів, що подаються для отримання соціальних стипендій та застосовування електронного цифрового підпису.

Читати далі

Уряд схвалив законопроект, що спростить реєстрацію податкових накладних для бізнесу

Пропонується ввести чіткий строк (5 днів), відведений для надання рішення ДФС щодо блокування або реєстрації призупиненої податкової накладної платника. У разі, якщо цей термін буде прострочено, податкова накладна буде автоматично зареєстрована.

Читати далі