ЄС готовий профінансувати Фонд енергоефективності України (фото)

«Ми розраховуємо вкласти 100 млн євро (в Фонд енергоефективності) протягом двох років, але наше першочергове завдання – створити з нього платформу, яка отримає високу довіру в іноземних партнерів», – сказав Марош Шевчович.

Читати далі

Новости дня. 15 сентября 2017 года

Пятница, второй раз она у нас почему-то получается милитари. • Начнём со стартовавших вчера в Беларуси совместных российско-беларуских учений «Запад-2017».

Читати далі

Є-data оприлюднив дані про кошти, які було витрачено у 2017 році державними установами (фото)

50% розпорядників державних коштів, зареєстрованих на цей час на порталі, зробили 90% державних платежів на суму 4,1 трлн грн. Інші, які досі не зареєстрували свої кабінети в системі, зробили трансакцій на суму лише 0,5 трлн грн. Наразі готується запуск порталу в промислову експлуатацію, і це означає обов’язкове повне звітування щодо платежів усіма розпорядниками державних коштів. За невиконання цієї вимоги представники державних установ будуть нести адміністративну відповідальність.

Читати далі

Теория хаоса в гибридной войне (Доктрина Герасимова)

Благодарим коллег с сайта «Петр и Мазепа» за разрешение перепечатать статью Serg Marco, поскольку считаем, что ее должны увидеть как можно больше читателей.

Читати далі

У Києві відкрили Мартиролог загиблих у боях за незалежність (фото, відео)

Мультимедійну проекцію розмістили під склепінням Московської брами ХVІІІ століття, яка свого часу була південним в’їздом до Печерської фортеці. Саме звідти в ХХІ столітті прийшла до України війна, яка день за днем забирає життя наших співгромадян. Тому саме це місце є символічним і тут розміщено тисячі імен і портретів загиблих за свободу України.

Читати далі

Безпека і успіх України мають велике значення для Великої Британії, Європи і всього світу – Міністр Великої Британії

Алан Данкан високо оцінив заходи, що привели до значного посилення обороноздатності України. Він також запевнив, що Великобританія не зменшить політичну і практичну підтримку України після виходу зі складу Європейського Союзу.

Читати далі

Уряд схвалив проект Держбюджету на 2018 рік та направив до Парламенту (фото)

Ключові факти про держбюджет на 2018 рік: ВВП +3%; Інфляція +7%; Дефіцит бюджету 2,4% ВВП (77,9 млрд. грн); Доходи зведеного бюджету зростуть на 15% і вперше перевищать 1 трлн грн.; Уряд не підніматиме податків, доходи збільшаться за рахунок економічного зростання.

Читати далі

Заступник Міністра Георгій Тука разом з делегацією Сенату Франції відвідав Донеччину (фото)

Під час перебування на КПВВ Майорське, представники делегації поспілкувалися із співробітниками Держприкордонслужби та громадянами України, які перетинають лінію зіткнення.

Читати далі

Окупаційна влада в Криму руйнує скелю, де знаходиться палац «Ластівчине гніздо», – ЮНЕСКО

Будь-які заходи РФ в окупованому Криму, спрямовані на зміну юрисдикції стосовно об’єктів культурного, промислового і технічного спадку України, є прямим порушенням суверенних прав України та загальновизнаних норм та принципів міжнародного гуманітарного права.

Читати далі

Кримські татари та українці залишаються найвразливішими групами населення в Криму, – звіт ЮНЕСКО

Росія використовує репресивні методи державного апарату: неправомірно застосовує кримінальне та адміністративне законодавство, фальшиві обвинувачення, переслідування та примушення з боку правоохоронних органів, пропагандистський тиск проурядових ЗМІ.

Читати далі

З 17 вересня усі послуги у сфері безпеки дорожнього руху надаватиме патрульна поліція (фото)

Відтепер до компетенції Департаменту патрульної поліції буде відноситись також і контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських та вантажних перевезень, їх супроводження та оформлення усіх необхідних на це документів.

Читати далі

Глава держави: «Блакитні шоломи» – не панацея, а інструмент принесення миру в Україну

Залучення миротворців ООН важливо ще й з огляду на неупереджений і незалежний характер їх присутності на тимчасово окупованій території України. «Це буде ще одним незалежним джерелом інформації про те, наскільки Росія залучена до конфлікту. Можливо, це буде доказами на майбутньому судовому процесі, що також є корисним механізмом», – сказав Петро Порошенко.

Читати далі

Найстаршому ветерану Нацгвардії виповнилося 98 років (фото)

Гості побажали імениннику міцного здоров’я, мирного неба над головою та Божої благодаті і пообіцяли обов’язково завітати до Миколи Михайловича на наступний 99-й день народження.

Читати далі

НБУ оприлюднюватиме інформацію про розподіл обсягів безготівкових операцій з використанням платіжних карток

Публікація здійснюватиметься на сторінках офіційного Інтернет-представництва НБУ щоквартально.

Читати далі

Борці з бідою: рятувальники провели масштабні навчання на Київщині (фото)

Близько 300 чоловік особового складу, за допомогою 19 одиниць автомобільної, інженерної, пожежної і спеціальної техніки, 4 одиниць авіаційної техніки та 26 одиниць плавзасобів і засобів подолання перешкод сьогодні демонстрували майстерність пошуково-рятувальних сил під час проведення рятувальної операції на водному об’єкті.

Читати далі