Сьогодні відбулися вдалі випробування безпілотника ударної дії – Турчинов (фото)

Розвідувально-ударний комплекс «Сокіл» складається з однієї розвідувальної та трьох ударних бойових машин, тому він здатний знаходити та точно вражати цілі, використовуючи, залежно від завдань, боєприпаси фугасної, осколково-фугасної та термобаричної дії.

Читати далі

У «Борисполі» затримали порушника, який намагався перебігти лінію без прикордонного контролю (відео)

Свої дії хлопець пояснив тим що хотів перевірити пильність прикордонників. Це вже другий випадок, коли порушник намагається уникнути прикордонного контролю. Подібна ситуація сталась 4 вересня в цьому ж пункті пропуску.

Читати далі

Два раритетні авіаційні годинники з радіаційним фоном виявили прикордонники у аеропортах «Бориспіль» та «Львів»

Американець зізнався, що навіть не підозрював про небезпеку свого раритету, який він придбав на львівському ринку «Вернісаж».

Читати далі

Кіберполіція викрила найбільшу в історії України схему з продажу фальсифікованих медпрепаратів (фото)

Поліцейські провели 16 санкціонованих обшуків за місцями проживання організаторів та співучасників злочинної схеми, у так званому call-центрі та на складі для зберігання заборонених на території України препаратів. У результаті поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сотні сім-карт, банківські платіжні картки, понад 70 тисяч доларів готівки, наркотики, зброю та сотні тисяч пігулок сильнодіючих лікарських засобів.

Читати далі

У помешканні одного з учасників подій на пункті пропуску «Шегині» поліція виявила зброю і боєприпаси (фото)

Автомат Калашникова та більше тисячі патронів правоохоронці вилучили та скерували на експертне дослідження. Встановлюється походження вилученого.


Читати далі

Мінприроди виступає за впровадження електронних аукціонів на отримання спецдозволів користування надрами (фото)

Мінприроди пропонує механізми врегулювання алгоритму отримання у користування геоінформації, а також наполягає на активізації процесу її оцифрування та надання права розпоряджатись геологічною інформацією без погодження з Держгеонадрами.

Читати далі

Україна рухається в правильному напрямку – Президент ЄБРР (фото)

Україна залишається в числі країн – найбільших об’єктів інвестування Банку, і керівництво ЄБРР розраховує на успішну реалізацію низки вже започаткованих спільних проектів – в приватному секторі, в газовій сфері, сфері муніципального та залізничного транспорту, а також в сфері реформування великих державних компаній.

Читати далі

Укрпошта запускає пілот з оплати доставки відправлення отримувачем

Для тестування послуги Укрпошта співпрацюватиме з інтернет-магазинами, які підписали договір про співпрацю, а для реєстрації посилок використовують АРІ, або клієнтський особистий кабінет під час замовлення доставки Укрпошта Експрес.

Читати далі

На Чернігівщині створили центр з вивчення українсько-кримськотатарської літератури та історії народів

На початку вересня було зареєстроване Ічнянське районне Товариство українсько- кримськотатарської дружби “Бірлік”, основною діяльністю якого має стати вивчення літератури української та кримськотатарської, а також історії обох народів.

Читати далі

Президент України зустрівся з Президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті

Президент України закликав ЄБРР більше використовувати можливості співпраці з місцевими владами, оскільки завдяки децентралізації вони отримали додаткові фінансові повноваження.

Читати далі

Президент доручив силовикам забезпечити ефективну комунікацію з бізнесом (відео)

Президент підкреслив, що керівництво силових органів повинно рішуче реагувати на протизаконні спроби тиску на бізнес: «Я прошу це сприйняти, як жорстку вказівку Президента. І я, і Уряд, і прокуратура, як структура, яка здійснює нагляд за діями силовиків, будемо на це реагувати. Причому реакція буде – публічна».

Читати далі

Франція виділить кошти на вивчення можливостей розвитку відновлювальної енергетики в зоні відчуження (фото)

Україна вже має досвід успішної співпраці з Францією в зоні відчуження. Саме французька компанія «Новарка» спільно з українськими підрядниками реалізувала безпрецедентний у світі проект – побудову нового безпечного конфайнменту над 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Читати далі

Уповноваженими Урядів України та Польщі підписано Протокол про співпрацю на транскордонних водах

Протоколом передбачена подальша тісна та злагоджена співпраця України та Польщі на транскордонних водних об’єктах з метою охорони та покращення якості прикордонних вод шляхом вирішення питань водного господарства в дусі добросусідства та взаєморозуміння.

Читати далі

МОН розпочинає роботу над законом “Про освіту дорослих” (фото)

Освіта дорослих охоплює багато освітніх напрямів. Тому фінансувати її мають як держава, так і громади, бізнес та окремі громадяни.

Читати далі

У Києві розпочався дводенний дизайн-форум Програми ЄС – Східного партнерства “Культура і креативність” (фото)

Дизайн-форум Програми ЄС – Східного партнерства «Культура і креативність» складається з двох основних частин: дизайн-семінару і панельних дискусій та практичних воркшопів з дизайн-мислення. Основною метою заходу є впровадження потужності дизайну як трансформаційного сектора, який є джерелом економічного зростання та утворення нових робочих місць, а також методом, який забезпечує інноваційність та конкурентоспроможність в різних сферах життя.

Читати далі

Проект бюджету на 2018 рік не передбачає збільшення податків чи зміни податкових ставок (фото)

«Ми маємо забезпечити повну прогнозованість для підприємців – ставки податків змінюватися не будуть. Ми зберігаємо по всіх податках сталу систему», – сказав Глава Уряду.

Читати далі