Новости дня. 11 сентября 2017 года

Украинская теннисистка Элина Свитолина стала третьей ракеткой мира, что до этого не удавалось ни одной украинке

Читати далі

Артем Ситник: “Без спецсуду антикорупційна реформа зайде у глухий кут”

Інтерв’ю з Директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.

Читати далі

Соціальні послуги для дітей та сімей з Дніпропетровщини треба розповсюджувати в кожному регіоні країни

Досвід центру «Добре вдома» та Малого групового будинку має бути поширений у всіх областях України.

Читати далі

100 прапорів для 100 країн

Перші Прапори вирушили до країн Європи та за океан саме із колишніми солдатами АТО, які проходили там лікування і реабілітацію. Тож, це не сувенір, а символ того, що українці глибоко цінують і шанують дружбу і добросусідські стосунки з іншими народами

Читати далі

Голова СБУ та бізнес-омбудсмен підписали Меморандум про партнерство та співробітництво між двома структурами (фото)

Альгірдас Шемета підкреслив, що з усієї кількості скарг лише три відсотки стосуються СБУ. Він також відзначив, що Служба є однією з найсумлінніших в плані виконання рекомендацій Ради бізнес-омбудсмена з 95-відсотковим результатом.

Читати далі

Мистецька освіта відтепер окремо включена в новий Закон України «Про освіту»

Закон визначає мистецьку освіту як спеціалізований вид освіти, який має особливі умови реалізації, встановлює пов’язаність між собою її ланок, взаємозалежність рівнів і наступність її здобуття в процесі підготовки професійних митців.

Читати далі

Павло Петренко у Страсбурзі від імені України підписав 2 конвенції Ради Європи

Міністр юстиції Павло Петренко в рамках робочого візиту до Страсбургу (Франція) від імені України підписав дві конвенції Ради Європи: Конвенцію про правопорушення, пов’язані з культурними цінностями та Конвенцію проти торгівлі людськими органами.

Читати далі

Президент України прийняв делегацію Сенату Франції (фото)

Ерве Морей привітав впровадження реформ в Україні в умовах російської агресії: «Ми пересвідчилися, що за ті два роки, які минули з моменту нашого попереднього візиту, Україні під вашим керівництвом вдалося зробити чимало реформ в різних секторах: боротьба з корупцією, реформа банківського сектору та енергетичної сфери. Цей результат насправді вражає, тим більше з огляду на те, що доводиться робити ці реформи в умовах фактичної війни. Тому ми хочемо сердечно привітати вас з цими досягненнями».

Читати далі

Запущено проект Стратегії розвитку системи МВС до 2020 року (відео)

Документ визначає напрями роботи всіх органів МВС як багатопрофільного відомства європейського типу. Цей документ є кістяком, дорожньою картою перетворень і змін у всіх структурах МВС.

Читати далі

Поліція Львівщини відкрила два кримінальні провадження за фактами подій на пункті пропуску «Шегині» (відео)

Зараз тривають слідчі дії: огляди місця події, опитування свідків, встановлення всіх учасників та обставин цих подій, призначено експертизи. Поліція документує ці злочини, аби винні особи понесли передбачену законодавством відповідальність.

Читати далі

МВС трактує вчорашні дії на пункті пропуску «Шегині» як державний злочин (фото, відео)

ГПУ та МВС кваліфікують вчорашні події, як державний злочин, що підпадає під ряд статей, які включають в себе ‑ «вчинення протидії державним органам», «вчинення опору правоохоронцям», «напад на правоохоронців та на воєнізовані структури», «організація прориву державного кордону», «організація переправи групи осіб, які не мають право перетинати державний кордон».

Читати далі

Прем’єр-міністр зустрівся з делегацією Сенату Франції на чолі з Головою групи дружби “Україна – Франція” Ерве Море (фото)

За обсягом прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку України, Франція посідає восьме місце серед інших країн з показником у 1334,1 млн дол. США. Це 3,4% від загального обсягу інвестицій, залучених в економіку нашої держави на звітну дату. З початку року обсяг французьких інвестицій в українську економіку збільшився на 3,1%.

Читати далі

Більше 10 тисяч учасників зібрав Intersport Run UA 2017 (фото)

«Intersport Run UA 2017» проводиться з 2015 року з метою популяризації та пропаганди бігових масових заходів в Україні, а також: популяризації та пропаганди здорового способу життя; розвитку масового спорту; інтеграції України у світовий біговий рух; інформування, плекання та мотивування української аудиторії, допомоги в досягненні нею особистих і спортивних цілей, стимулювання росту спортивних досягнень у широких масах населення України.

Читати далі

Маємо зробити максимум задля прискорення розвитку медицини на селі – Глава держави (фото)

«Поточний стан – він жахливий. Лише 17% фельдшерсько-акушерських пунктів і амбулаторій забезпечені транспортом. Не вистачає обладнання, ліків, в значній частині фельдшерсько-акушерських пунктів немає медичного персоналу. Ми платимо дуже дорогу ціну за уповільнення реформування медицини», – наголосив він.

Читати далі

Мінфін розробив рішення, яке спростить реєстрацію податкових накладних

Після чисельних зустрічей і обговорень з представниками аграрного бізнесу, Мінфін напрацював і узгодив рішення, яке дозволить ДФС покращити роботу системи призупинки реєстрації ризикових податкових накладних, аби уникнути призупинки накладних платників реального сектору економіки.

Читати далі