Україна та В’єтнам зацікавлені у розвитку двостороннього торговельно-економічного співробітництва

Сторони обговорили розвиток співпраці України та В’єтнаму у сферах туризму, культури та контактів між людьми. Була розглянута необхідність розробки та застосування практичних механізмів популяризації історичних і культурних пам’яток В’єтнаму серед українських туристів, а також обміну діловою інформацією між бізнесменами двох країн.

Читати далі

«Agile Spirit-2017»: морські піхотинці та авіатори ВМС ЗСУ підкорювали небо над Грузією (фото)

Метою участі в заході морських піхотинців та морської авіації ВМС ЗС України є відпрацювання спільних дій з підрозділами країн-члeнів та країн-партнeрів НАТО, підвищeння польового та повітряного вишколу в багатонаціональному сeрeдовищі, а метою самого навчання — посилення взаємодії між військовослужбовцями Північноатлантичного альянсу і країн-партнерів.

Читати далі

Одеський Об’єднаний центр Тилу ЗСУ відправив в район АТО чергову партію зимньої форми одягу (фото)

До кінця вересня планується виконати усі заявки від військових частин та установ, як в зоні АТО, так і місцях постійної дислокації, щодо забезпечення зимовим взуттям та комплектами одягу. Для цього сформовано необхідні запаси речового майна на складах, нові партії одягу та взуття регулярно надходять від виробників з усієї України.

Читати далі

Щодня з Харкова до району АТО вирушають тонни речового майна, продовольства, ПММ (фото)

Триває планова робота щодо забезпечення військовослужбовців АТО зимовою формою одягу, теплими речами, продовольчими товарами та паливо-мастильними матеріалами.

Читати далі

Форма одягу ЗСУ розробляється за стандартами НАТО та з урахуванням побажань військових (фото, відео)

Враховано усі побажання військовослужбовців щодо покращення форми одягу. Деякі зразки нових комплектів було апробовано безпосередньо в районі проведення АТО

Читати далі

Збройні Сили України готуються до осінньо-зимового періоду 2017 року (відео)

Повністю забезпечити ЗСУ зимовою формою планується до кінця вересня. Відповідно до Плану забезпечення, першочергово зимова форма одягу надходить до військових частин, які виконують бойові завдання в районі проведення АТО. Другою чергою забезпечуватимуться військові частин, які відновлюють боєздатність, і далі — частини, які перебувають в пунктах постійної дислокації.

Читати далі

Станом на 1 вересня до Міноборони повернуто понад 67 тис. гектарів землі

Станом на 1 вересня поточного року до Міністерства оборони України повернуто 146 земельних ділянок загальною обліковою площею – понад 67 тисяч гектарів землі.

Читати далі

Антирейдерська міжвідомча робоча група при Кабміні працюватиме на постійній основі

Триває робота над запуском послуги, яка дасть можливість власнику відслідковувати всі реєстраційні дії, які вчиняються з його земельною ділянкою. Власник і орендар зможуть через Інтернет замовити цю послугу. Якщо хтось зайде на профіль його земельної ділянки в реєстрі, він одразу ж отримає про це повідомлення і за потреби зможе зупинити реєстраційну дію.

Читати далі

Прийнято Закон «Про освіту»

Законом встановлено, що мовою освітнього процесу в закладах освіти є державна мова. Закон удосконалює систему управління освітою, визначає вимоги до формування змісту освіти, врегульовує питання економічної діяльності закладів освіти. Закон прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань науки і освіти.

Читати далі

Із початку року на офіцерські посади в ЗСУ прийнято 110 жінок

Нині в лавах Збройних Сил України служать 53 703 жінок, 3 209 з яких – офіцер.

Читати далі

В Україні розпочато сезон цукроваріння

Минулий сезон 2016/2017 маркетингового року став рекордним з експорту українського цукру. З вересня 2016 року по вересень 2017 року українські виробники експортували понад 769 тис. тонн цукру, що майже у 6 разів більше, ніж у 2015/2016 маркетинговому році.

Читати далі

У Дніпропетровській області презентували оновлені сервісні центри МВС (фото)

Одразу три сервісні центри МВС нового зразка запрацювали в Дніпропетровській області: вже другий у м. Дніпро, а також у м. Кривий Ріг та смт Курилівка.

Читати далі

НБУ оптимізував умови застосування заходів впливу до банків

НБУ запровадив рівні умови нарахування штрафів за порушення банками вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. Якщо раніше такі штрафи нараховувалися у відсотковому значенні від розміру зареєстрованого статутного капіталу банку, то відтепер вони будуть визначатися у межах встановленого граничного розміру за відповідний вид порушення.

Читати далі

Існуюча пенсійна система не забезпечує справедливого ставлення до пенсіонерів

Пропозиції Уряду зберігають існуючий пенсійний вік та скасовують 15-відсоткове оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Читати далі

На Київщині розводитимуть африканського сома на інноваційній фермі

Ферма площею 1000 м2 зможе виробляти від 120 до 240 тонн риби на рік. Для порівняння: щоб виростити таку ж кількість риби у відкритих водоймах, необхідно не менше 150 га водної поверхні.

Читати далі

Артемсіль, Укравтодор та Укрзалізниця підписали тристоронній меморандум про співпрацю

«Артемсіль» у серпні 2017 року вже приступило до відвантаження солі дорожнім організаціям за прямими контрактами.

Читати далі