Парубій прогнозує розгляд законопроекту, що унеможливить проведення телемостів між Україною та Росією (відео)

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу у понеділок повідомив, що є домовленість з Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики, що «буде підготовлений законопроект, який унеможливить проведення телемосту між Україною і країною-агресором Росією».

А. Парубій сподівається, що Комітет ухвалить рішення, і Парламент цього тижня зможе перейти до розгляду цього законопроекту, який має бути визначений як невідкладний і є важливим для «відбиття інформаційних атак і Російської Федерації, і п’ятої колони». «У четвер, коли має бути розглянутий цей проект, всі народні депутати будуть на своїх місцях у сесійній залі парламенту», – уточнив Голова Верховної Ради України.

За словами Голови Парламенту, законопроект, який внесли народні депутати України, «передбачає продовження тієї законодавчої логіки, щоб усі ті, хто заперечує російську агресію, хто заперечує окупацію української території публічно, повинні нести кримінальну відповідальність». «Вони, фактично, є інформаційними агентами країни-агресора Росії. І це має бути не просто загальносуспільний осуд, має бути кримінальна відповідальність, щоб такі прецеденти як ефір, який планується із забороненим в Україні каналом, не могли мати місце в Україні», – зазначив А. Парубій.

Джерело

 

Юрій Луценко

В зв’язку з намірами телеканалу «НьюзВан» провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України.

Причетні – від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс, викликані на допит. Готується подання до суду про арешт активів.

* * *

СБУ та ГПУ здобуто інформацію про те, що одна й та ж фізична особа є керівником кіпрських юридичних кампаній – бенефіціарних власників українського телеканалу «Ньюз Ван» та російського ПАТ « Промсвязьбанк», який є уповноваженим банком для фінансування та обслуговування державного оборонного замовлення країни- агресора.

Ця інформація є остаточною для скликання РНБОУ і введення санкцій проти пов’язаного з тероризмом телеканалу.

Санкції зокрема передбачають анулювання ліцензій, заборону користування радіочастотним ресурсом України, припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

СБУ та ГПУ здобуто інформацію про те, що одна й та ж фізична особа є керівником кіпрських юридичних кампаній – бенефіціарних власників українського телеканалу «Ньюз Ван» та російського ПАТ « Промсвязьбанк», який є уповноваженим банком для фінансування та обслуговування державного оборонного замовлення країни- агресора. Ця інформація є остаточною для скликання РНБОУ і введення санкцій проти пов‘язаного з тероризмом телеканалу. Санкції зокрема передбачають анулювання ліцензій,заборону користування радіочастотним ресурсом України і припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Gepostet von Юрій Луценко am Montag, 8. Juli 2019