Петро Порошенко зустрівся з представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини (фото, відео)

Ми не перемогли, але наші головні битви попереду – Президент на Львівщині

Зустріч із представниками громадских та бізнес кіл Львівщини

Зустріч із представниками громадских та бізнес кіл ЛьвівщиниМи не перемогли 21 квітня, але ми і не програли – немає жодних підстав впадати у відчай. Маємо зберегти єдність і захистити здобутки 5 років. Адже це ваші здобутки – без вашої віри та підтримки нічого не було б. Головні наші перемоги попереду! Нас 4,5 млн, а буде значно більше. Кожен день ми будемо збільшувати армію україноботів. Ми захистимо безвіз, наш рух до ЄС та НАТО, децентралізацію, реформу української школи тощо.

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 29. April 2019

 

Під час зустрічі із представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості збереження проєвропейського курсу України та висловив впевненість, що «головні битви ще попереду».

«Хтось скаже, що ми програли 21 квітня. Ми не перемогли. Це правда. Моя позиція – ми не програли. І немає жодних підстав впадати у відчай. Нас більше 4,5 млн і буде більше. У Львівській області нас більше 800 тисяч. Подивіться, скільки нас. Наші головні битви попереду. І головне, що ми зараз маємо – це зберегти єдність не впасти у відчай. Головне, що ми зараз маємо – це захистити ті здобутки, яких ми з вами досягли за ці п’ять років», – сказав Петро Порошенко.

Президент подякував львів’янам за довіру і віру в перемогу, за підтримку України на шляху реформ. При цьому він зазначив, що зміни торкнулися майже усіх сфер життя – від створення нової української армії та заснування власної автокефальної Української Православної Церкви.

Глава держави згадав Великодню службу у Михайлівському соборі, яку відправив Митрополит Київський і всієї України Блаженнійший Епіфаній і святкову літургію у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового, яку відправив Предстоятель Української греко-католицької церкви Блаженнійший Святослав. «Вони говорили однаково. Ми не програли. Наші головні перемоги ще попереду. Їх слова базуються на великій любові до України і вірі в наше майбутнє», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент підпише закон про українську мову та особливо подякував Голові Парламенту за підтримку цього закону

Президент України Петро Порошенко подякував Голові Верховної Ради України Андрію Парубію за підтримку та захист української мови. Зі словами подяки Глава держави звернувся до Андрія Парубія під час зустрічі із представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини.

«Звичайно ми забезпечили квоти для української мови, української пісні, української книги, українського культури в цілому. Але нам точно не вистачало закону про мову. І, на жаль, після того, як був прийнятий закон про мову, Президент, що обраний казав, що він ще подумає – чи треба підписувати, чи ні. Але я наголошую, що без Андрія Парубія цей закон точно не був би проголосований», – сказав Президент України.

«Закон про українську мову – це не означає, що ми хочемо «притиснути» будь-яку іншу мову. Це точно не так. Цей закон про те, що ми маємо захистити нашу мову. Бо ніде в світі, крім України, її не захистять», – додав Петро Порошенко.

«Для мене величезна гордість, що на законі про українську мову буде стояти підпис Андрія Парубія, який передає закон, і підпис Петра Порошенка, який цей закон підпише», – зазначив Президент України.

25 квітня 2019 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», за який проголосували 278 народних депутатів.

Джерело

 

Той, хто не дотримуватиметься Конституції, має піти геть з української влади – Президент Порошенко

«Ми захистимо безвіз. Ми захистимо наш рух до Європейського Союзу і НАТО. І недарма ми ввели як норму прямої дії в українську Конституцію», – підкреслив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі із представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини.

«І той, хто не дотримуватиметься Конституції, має піти геть з української влади. Все просто», – наголосив Глава держави.

«Ми не дамо нікому зупинити наші реформи. І ми точно продовжимо децентралізацію. Ми точно продовжимо реформу української школи», – сказав Петро Порошенко та навів приклад Українського Католицького Університету як зразкового, в якому запроваджені найкращі новації сучасної української школи, включно з інклюзивними підходами в освіті.

«Змінилися ми самі. Ми самі стали європейцями. А раніше ними не були. Бо Європа – це демократія. Тому всі були здивовані, коли я о 20.00 за даними екзіт-полів вийшов і сказав: демократія понад усе, він – переміг», – сказав Петро Порошенко. «Ми за владу не тримаємось, але ми будемо боротися за те, щоб захистити наші здобутки», – додав він.

Президент вкотре підкреслив, що він та його команда не дозволять нікому знову втягнути Україну в Радянський Союз, або в Російську імперію. «Ми твердо знаємо, яку велику ціну заплатила українська нація за ці спроби. І ми не дозволимо більше комусь це зробити», – сказав він.

«Я твердо переконаний, що правда з нами, я твердо переконаний, що ми збережемо єдність. Твердо переконаний, що на парламентських виборах ця єдність буде збережена. Бо якщо ми підемо десятьма колонами, а Москва піде одною – вона переможе. І ми маємо просто не дати їй цей шанс», – заявив Петро Порошенко.

Президент також особливо підкреслив: «Ми не будемо сприймати, що хтось росіянам буде надавати святе українське громадянство. Бо вони його приймуть всі 140 мільйонів, бо в нас краще. Але ми ніколи не дамо загубити Україну. Бо українське громадянство – це є висока честь».

«І ми нікому не дамо можливості для того, щоб нас купили за газ. Бо головне, що вони зараз намагаються запропонувати, що в Україні буде дешевше газ», – також сказав він.

«А ще вони кажуть: «мову та свободу на хліб не намажеш». Вибачте, але без свободи і мови – і хліба не буде», – підкреслив Глава держави.

Джерело

 

Ми не можемо допустити руйнування світової коаліції на підтримку України – Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко особливо підкреслив важливість збереження світової підтримки України у її боротьбі проти російської агресії. Про це Глава держави заявив під час зустрічі із представниками культурного, громадського та бізнес середовища Львівщини.

Петро Порошенко зазначив, що він та його команда готові підтримати рішення, які будуть приносити користь Українській державі. Водночас він підкреслив, що буде робити все можливе, щоб не дати зруйнувати світову коаліцію на підтримку України.

«Якщо хтось приймає будь-які рішення на користь України, ми це підтримаємо. Якщо комусь потрібна порада ми її дамо. Але ті ризики, які сьогодні є перед світом і перед Україною зашкалюють», – сказав Президент.

Він додав: «Якщо ти поїдеш на зустріч з Путіним, до тебе ніхто більше зі світової коаліції, яку ми дбайливо створювали п’ять років, ніхто не приїде. Ти її зруйнуєш. І залишиш Україну сам на сам з агресором. А потім тобі залишиться тільки стати на коліна і визнати капітуляцію».

«І от цього ми точно не можемо допустити», – заявив Глава держави.

Петро Порошенко зазначив: «Своєчасно підкажемо як не ставати на коліна. Бо ми вміємо не ставати. Своєчасно підкажемо як треба берегти наших союзників і партнерів. Своєчасно підкажемо як не продатися за 30 срібняків газу, які точно обдурять. Бо ми ж це знаємо». Президент нагадав, що ще Бісмарк казав, що угоди з Росією не варті паперу, на якому вони підписані.

Президент зазначив, що в цих умовах всім українцям потрібно точно зберігати віру в перемогу, єдність і любов до України.

Президент також підкреслив, що українська армія буде нарощувати свою міць. Він повідомив, що 6 травня відбудеться його поїздка в частини ЗСУ. «У нас будуть продовжуватись ті кроки, які ми маємо здійснити до кінця моєї каденції», – наголосив він.

Джерело