Комік бреше

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

У відомому інтерв’ю Дмитру Гордону у січні 2018 р. кандидат Зеленський заявив, що він завжди болісно реагує на неправду. Схоже, тільки на чужу неправду, бо на власну брехню цей кандидат уваги не звертає як таке. Хоча бреше він патологічно.

Приклад раз. Зеленський заявив, що українці наразі витрачають на комуналку від 35% до 50% доходів, у той час як у Європі – від 13% до 20%.
Брехня. Видання «VoxUkraine» навело конкретні цифри. У 2018 р. українці в середньому витрачали на житло і комуналку 23,4% своїх доходів. У ЄС цей показник становить 24,7%. Ми й зараз не платимо «їхньої комуналки», хоча максимально наблизилися до цього. Й до речі, зменшувати комуналку кандидат Зеленський у своїй програмі НЕ обіцяв.

Приклад два. У відомому інтерв’ю журналісту Гордону Зеленський заявив, що бізнесу в Росії він не має, і що останній фільм його група зняла з росіянами у 2012 р., а вийшов він у 14-му.
Брехня. Фільми Зеленського «8 новых свиданий» і «8 лучших свиданий» вийшли у 2015 і 2016 р.р. відповідно. Про те, що Зеленський продовжує працювати з Росією, і ба більше, що студії Зеленського отримували для своїх фільмів кошти міністерства культури РФ, докопалися журналісти «Радіо Свобода». Здійнявся скандал і… кандидат Зеленський підтвердив наявність фільмів і проектів, спільних з Москвою, в інтерв’ю «Українській правді». Він пояснив, що не міг розірвати контракти з росіянами, позаяк не може подарувати свої гроші росіянам. Хоча двома тижнями раніше він же твердив, що йому байдуже скільки грошей він втратив від розриву з Москвою (якого не було). Можна згадати також, як Зеленський збурився, що актора-росіянина Добронравова з фільму «Свати» (який відвідував окупований Крим і дозволяв собі антиукраїнські висловлювання) до України не пустила СБУ, і що замість замінити його актором-українцем Зеленський виїхав знімати «Сватів» у Білорусь. А в інтерв’ю УП той самий Зеленський заявив, що всі свої фільми він знімає в Україні. Брехня брехню везе…

Приклад три. Розслідування «Радіо-свобода» встановило, що Зеленський є співвласником кіпрської компанії «Green Family LTD». Зеленський заявив, що виходить з числа власників компанії. Але. Вже під саму новорічну ялинку він вніс дані про «Green Family LTD» у свою декларацію, тобто визнав, що компанією таки володіє. Навіщо було брехати? Не знаю. Але припускаю, що справа у коштах вкрадених з банку «Приват» його попереднім власником Ігорем Коломойським. За даними народного депутата і колишнього журналіста-розслідника Володимира Ар’єва, біля $ 41 мільйона були виведені з банку «Приват» на рахунки офшорних фірм, що належали учасникам студії «Квартал 95»: Андрію Яковлеву, Борису та Сергію Шефірам, Сергію Трофимову та Володимиру Зеленському. Простіше кажучи, Зеленський з компаньйонами – поплічники Коломойського у справі викрадення коштів з банку «Приват». Про те саме щойно повідомило розслідування команди «Бігус.інфо».

Приклад чотири. Кандидат Зеленський категорично заперечує свій зв’язок з олігархом Ігорем Коломойським. Але. Вже згадана команда «Бігус.інфо» встановила, що в штабі Зеленського регулярно буває адвокат і колишній радник Коломойського на посаді голови Дніпропетровської ОДА Андрій Богдан. Машина Богдана привозили до штабу Зеленського щось у мішках, схожих на гроші в готівці. Богдан регулярно літає до Тель-Авіву, де проживає Коломойський. Андрія Богдана голова Центрі протидії корупції Віталій Шабунін двічі назвав представником штабу Зеленського. Богдан в амплуа представника штабу Зеленського зустрічався з головою НАБУ Артемом Ситником, а НАБУ веде справи по розкраданню грошей в «Укранафті» та банку «Приват», плюс – по боргах МАУ. Зеленського ніхто так не рекламує, як канал Коломйського «1+1». Достатньо доказів того, що Зеленський про свій зв’язок з олігархом бреше?

Приклад п’ять. Знамениті аналізи. Зеленський запропонував здати аналізи, аби спростувати чутки про вживання ним наркотиків. Але. Аналізи він здавав у фірмі свого ділового партнера і прихильника Андрія Пальчевського, здав тільки кров (а не волосся та нігті, де сліди наркотиків зберігаються у рази довше), результат аналізів містив сліди фальсифікації (комп’ютер, а не дівчата руцями, проставив датою не 5.04, а 2.04, на документах з обома датами був один і той самий номер, хоча печатки і підписи стояли по різному), здати аналізи VADA Зеленський відмовився (Порошенко здав). Зеленський зробив все можливе, аби його звинувачували у наркоманії, хоча стверджує, що він – не наркоман. Ви йому вірите?

Це лише п’ять прикладів. І це він ще не президент. Не головнокомандувач. Не носій державних таємниць…

Чи можна довіряти посаду президента людині, яка ТАК бреше вже зараз?

Автор