Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV 08.04.2019 (фото, відео)

Цього тижня має запрацювати Вищий антикорупційний суд України – Президент

 

Днями має розпочати роботу Вищий антикорупційний суд України. Відповідний Указ Президент України Петро Порошенко планує підписати вже цього тижня.

«Цього тижня має бути підписаний мій Указ і ми маємо запустити антикорупційний суд», – повідомив Глава держави в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Петро Порошенко підкреслив, що конкурс на посади суддів антикорупційного суду був проведений блискуче за участі ради міжнародних експертів та визнаний у всьому світі.

«Найкращі судді, науковці, адвокати, які є гарантом того, що країна кардинально зміниться», – зазначив Президент.

Глава держави також зауважив, що початок роботи антикорупційного суду – це є «реалізація того, що записано в Конституції щодо членства України в ЄС та НАТО», як і кроки із захисту активістів, які мають право на протест. «І ніхто не має позбавити їх цього права, бо головне наше досягнення – це самі вибори, які визнані світом як найдемократичніші за весь час існування нашої держави. Подивіться, що відбувається у нашого північного сусіда – там виборів взагалі немає, а сьогодні, в цей день, в ці два тижні все залежить абсолютно від вас», – зауважив Петро Порошенко.

Джерело

 

Ми маємо захистити і зберегти Україну – Глава держави

31 березня я почув важливі сигнали і повідомлення владі: змінюйтеся. Ми маємо змінити кадрову політику, підвищити відкритість. Починаючи від активістів, закінчуючи розумінням проблем простого громадянина.Дякую за відверту розмову у студії Свобода слова на ICTV

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 8. April 2019

 

Президент України Петро Порошенко наголошує на тому, що і влада, і громадяни України мають об’єднатися задля збереження нашої держави від тих викликів і загроз, які зараз стоять перед нашою країною, та для подальшого її розвитку.

«Ми маємо захистити державу, ми маємо продовжувати будувати сектор оборони і безпеки. Ми маємо зберегти і розширити міжнародну коаліцію, яка була сформована на захист України», – підкреслив Глава держави під час програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

«Якщо цього не буде, то ризики, які зараз концентруються над Україною, зашкалюють. І ризики щодо обслуговування зовнішнього боргу цього року, і ризики курсу, і ризики інфляції, і ризики економічного зростання, і ризики втрати держави», – наголосив Петро Порошенко.

«Саме тому я хочу скористатися цією можливістю для того, щоб звернутися до кожного з вас: ми маємо зараз, в першу чергу я, в першу чергу влада, зробити висновки для того, щоб відновити довіру. Ту довіру, на базі якої можна продовжити будівництво держави», – закликав Президент.

Він подякував тим, хто вже налаштований в цьому напрямку. «Я дякую активістам, які зробили величезну роботу після нашої зустрічі, я дякую за те, що були сприйняті і ті кроки, які ми вже зробити і ще збираємося зробити», – сказав Глава держави.

«Ми всі громадяни України. Абсолютна більшість з нас любить Україну понад усе. І захистити Україну від руїни, ні в якому разі не послабити нашу державу для того, щоб ми могли продовжити той історичний шлях повернення України в родину європейських народів – це теж наше спільне завдання», – також наголосив Петро Порошенко.

Саме тому український Президент повинен бути сильним, компетентним і професійним, переконаний Глава держави. «Бо головна його функція як Верховного Головнокомандувача – це безпека і оборона держави. І кожен громадянин України має відчувати себе у безпеці. Не тому, що наш північний сусід помилує нас, проявить милість. Бо в 2014 році на початку ця милість не була нам дарована і в умовах позаблоковості російські війська окупували Крим. І з тих пір більше 13 тисяч українців загинули в наслідок російської агресії», – зауважив Петро Порошенко.

Зважаючи на викладене, Президент закликав кожного українця поставитись відповідально до питання обрання кандидата на найвищу посаду в державі.

«Єдине, що я вас закликаю, щоб цей вибір був зроблений відповідально. Керуючись не емоціями. Піклуючись про долю держави. Вона у нас одна і вона найкрасивіша держава в світі… Ми з вами спільно маємо захистити народ і країну. Я би дуже хотів скористатися цією можливістю для того, щоб ми один одного почули», – наголосив Глава держави.

Джерело

 

Президент про важливість дебатів кандидатів: Не може 45-мільйонна країна «купувати кота в мішку»

Президент України Петро Порошенко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV наголосив, що проведення дебатів між кандидатами в Президенти є не лише вимогою закону, але й необхідною умовою для свідомого вибору українців.

«Мені не цікаве спілкування щодо дебатів по формі. Я вважаю, що дебати – це є ключовий елемент демократії. Не може 45-мільйонна країна «купувати кота в мішку» – голосувати за віртуальну людину, яку вона бачить лише по телебаченню, з фільмів. Ви маєте право поставити питання і на них отримати відповідь. Ви маєте право почути, а які позиції цього кандидата по ключовим аспектам існування держави: безпека, зовнішня політика, права і свободи громадян, економіка, боротьба з корупцією, боротьба з олігархами», – наголосив Президент.

Він нагадав, що вимога проведення таких дебатів між кандидатами закріплена законодавчо. Водночас Глава держави зауважив, що вважає не найкращим місцем для проведення дебатів є стадіон: «Бо це не шоу, це не вистава і це не спортивні змагання».

«Бо програє, якщо країна «купить кота в мішку», не той, хто зайняв друге місце, а програє велика нація. Бо вона позбавляється майбутнього. Кожен громадянин, його дружина, його батьки, його діти… І це величезна ціна… Ми маємо право вимагати, що дебати мають бути», – додав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що саме тому він відреагував на пропозицію Володимира Зеленського і сказав – стадіон, так стадіон. «Насмілься, вийди і покажи… Щоб країна мала можливість свідомо обирати лідера на наступні п`ять років», – додав Петро Порошенко.

Глава держави також нагадав, що 19 квітня, відповідно до закону, мають відбутися дебати в студії Суспільного телебачення. Він також наголосив, що відповідально ставиться до того, що українці мають свідомо обирати того, хто стане Президентом.

Джерело

 

Маємо продемонструвати набагато більшу відкритість, діалог та зміни – Президент про свої висновки за підсумками першого туру виборів

Президент України Петро Порошенко зазначає, що за результатами першого туру президентських перегонів почув потужний меседж від українських громадян та зробив висновки з нього.

«На виборах в першому турі 31 березня 2019 року я почув і інші сигнали і повідомлення від суспільства – люди незадоволені. Люди незадоволені тому, що реформи рухаються надто повільно, рівень життя є таким, який не задовольняє абсолютно більшу частину українських громадян. Не подолана корупція, важко знайти справедливість у судовій гілці влади. І люди мають на це право», – сказав він у програмі «Свобода слова».

Претензії людей до влади Глава держави вважає абсолютно об’єктивними. «І тому я дякую кожному з понад трьох мільйонів громадян, хто проголосував за мене в першому турі. І розумію, і дякую за те повідомлення, яке було надіслано владі як робити – змінюйтеся, бо в такому форматі ми не збираємося далі це терпіти», – сказав Петро Порошенко.

«Друзі, по-перше я дякую вам за це. Бо це був дуже сильний меседж, дуже сильне повідомлення, яке мотивує владу змінюватися. І для мене це був, можливо, найболючіший, але надважливий урок, який я виніс з першого туру виборів», – додав він.

«Ми маємо змінити кадрову політику. Ми маємо продемонструвати набагато більшу відкритість, діалог – починаючи з громадського суспільства і активістів, і завершуючи розумінням проблем простого громадянина. І вжити низку заходів, які б допомогли людям знайти ті відповіді, які їх задовольняють. І саме це було те, що в першу чергу я почув як висновок з першого туру виборів», – підкреслив Президент.

Водночас Глава держави підкреслив, що останні п’ять років були найважливішими у його житті і точно найважчими, адже «за ці п’ять років вдалося зробити дуже багато».

«По-перше, за ці п’ять років Україна точно набагато сильніша, ніж п’ять років тому, і можливо найсильніша за всю свою історію. Вона має гаранта своєї незалежності і суверенітету – Збройні Сили, армію, яка є однією з найефективніших в Європі. Проведено низку важливих реформ, починаючи від безвізу, де Європа просто відкрила для українських громадян (в’їзд – ред.) і завершуючи Угодою про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС. Зроблено величезні кроки і в освітній реформі – нова українська школа. Децентралізація. Просунулася медична реформа. Зроблено низку кроків по реформі системи державних закупівель», – нагадав Петро Порошенко, зауваживши, що перелік можна ще дуже довго продовжувати.

«Реформи є успішними. Ключова позиція, що внесені зміни до Конституції і визначений напрямок, яким має рухатися Україна. І цей напрямок – це повернення України в родину європейських народів, де є кінцевою метою членство в ЄС. А це є верховенство права, це є демократія, це є свобода, це є врешті-решт рівень життя людей. Це той напрямок, куди ми маємо йти. І я, як лідер держави, намагався все зробити для того, щоб ми рухалися в цьому напрямку і пішли якомога далі від російської окупації, від російської агресії, від ризиків для прав і свобод громадян», – заявив Президент.

Він вкотре підкреслив, що кроки щодо євроатлантичної інтеграції є надважливими, адже після анексії Криму і агресії Росії проти нашої держави на сході, Північноатлантичний альянс залишився єдиним існуючий в світі механізмом захисту. «За 70 років існування НАТО ніхто не порушив кордону жодної країни-члена НАТО», – констатував Петро Порошенко.

Джерело

 

Жодних бізнес-партнерів на посади призначено не буде під час другої каденції – Президент

Президент України Петро Порошенко під час участі в програмі «Свобода слова» наголосив, що врахував допущені помилки у стратегічній комунікації та кадровій політиці.

«Дійсно змінив комунікацію, в тому числі і з громадянським суспільством. Дякую, бо ця ініціатива йшла від громадянського суспільства в ці напруженні часи», – сказав Глава держави та подякував Голові Верховної Ради України за сприяння організації зустрічі з громадськими експертами.

«Перша помилка – це є комунікаційна. Стратегічна комунікація була повністю зруйнована. Рішення приймалися кулуарно, а навіть якщо вони були абсолютно правильні, вони не викликали довіри в суспільства. Бо треба було навчитися в нових умовах. Це те, що нас теж відрізняє від Росії – ти маєш переконати суспільство, і це буде правило наступних п’ять роки. І зміна стратегічної комунікації: коли ти поясниш, коли ти врахуєш зауваження громадських активістів – це точно буде працювати краще. Я визнав цю помилку», – наголосив Президент.

«І друга помилка – помилка в кадровій політиці. Дійсно, не помиляється той, хто нічого не робить. Але були очевидні помилки в призначенні тих чи інших прізвищ. Я не буду називати вам прізвища. Але хочу наголосити наступне – ніяких бізнес-партнерів, ніяких близьких людей Петром Порошенком більше призначено не буде поки він є Президентом, в тому числі під час другого терміну», – підкреслив Глава держави.

Президент додав, що цей принцип мають сповідувати всі, а не лише він. «Маємо запроваджувати абсолютно нові стандарти у публічній діяльності», – сказав Глава держави.

Він зауважив, що пишається реформою децентралізації, яка наблизила владу і громадянина. «Ви запитаєте, а хто ж буде призначений? Лідери об’єднаних територіальних громад – молоді люди, які вчилися організовувати стратегічну комунікацію. Лідери, які вирішували проблеми громади, які турбувалися і піклувалися про людей, які безпосередньо з маленького села, селища, міста сьогодні стали реальними лідерами. Не ті політикани, які ходять по ток-шоу, а вони», – сказав Президент.

«Хочу наголосити, що перший кадровий резерв, перші соціальні ліфти, з яких я буду формувати команду, нову команду будуть лідери громад, які вміють забезпечувати стратегічну комунікацію, спілкуватися з громадянським суспільством, які знають, що таке покращувати життя громади, які знають як служити державі. Впевнений, що все в нас буде добре», – резюмував Петро Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: Не стверджую і не стверджував, що Зеленський є наркоманом

Президент України Петро Порошенко наголошує, що ніколи не стверджував, що кандидат у Президенти Володимир Зеленський має наркотичну залежність. Про це Глава держави сказав в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.

«По-перше, хочу наголосити, я не стверджую, що Володимир Зеленський є наркоманом. Не стверджую і не стверджував, бо я не маю для цього жодних підстав», – сказав Петро Порошенко.

«Я наголошую на праві громадян України мати 100% гарантії, що майбутній Президент і майбутній Верховний Головнокомандувач гарантовано не є залежним від наркотиків», – зазначив Президент.

Він підкреслив, що чітко знає які функції, які рішення доводиться приймати Президенту. В тому числі і щодо застосування Збройних Сил, щодо надання дозволів на пуски ракет, щодо підписання міжнародних зобов’язань від імені України. «Уявіть собі, що такі документи будуть підписуватися в стані наркотичного дурману», – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що з подивом почув пропозицію Володимира Зеленського пройти дослідження і здати тести на алкогольну і наркотичну залежність. «Я був дещо здивований, бо це є фейки російської пропаганди, що Порошенко п’є», – додав він.

Президент нагадав, що пройшов необхідні дослідження та їх результати були оприлюднені одразу ж.

Петро Порошенко також підтвердив готовність ще раз пройти дослідження у Всесвітній антидопінговій агенції, як це запропонував Володимир Кличко. Він також закликав Володимира Зеленського пройти відповідну перевірку: «Володимире Олександровичу, і Вам наполегливо раджу – не морочте голову, не бійтеся, не ховайтеся. Такий вже хрест публічної людини, не кажучи вже про Президента: ти маєш бути відкритим… суспільство має право про тебе знати все».

«А от, коли ти ховаєшся, коли ти не даєш можливості це зробити, то виникає обґрунтована підозра…», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Повне відео ефіру

 

 

Петр Порошенко: Первый тур дал мне болезненный и мотивирующий урок, спасибо вам

 

Порошенко назвал главные риски для Украины

 

Порошенко сказал, что будет после прямых переговоров с Путиным

 

Президент Порошенко: Закон об импичменте нужно принимать

 

Президент в эфире говорит по-болгарски, по-румынски и по-польски

 

Порошенко: Я точно буду на дебатах и 14, и 19 апреля

 

Порошенко: У врача тряслись руки, и он не мог три раза попасть, чтобы взять у меня кровь

 

Волонтёр Дейнега – президенту Порошенко: Назовите 5 фамилий. От этого будет зависеть мой голос

 

Никаких близких людей и бизнес-партнеров больше назначено не будет – Порошенко об обновлении команды

 

Власть должна вернуть Ваше доверие! Порошенко обратился к украинцам

Автор