Робоча поїздка Президента до Вінницької області (фото, відео)

Президент на Вінниччині відвідав підприємство з виробництва сонячних панелей

Сьогодні у Вінниці ознайомився із потужностями заводу з виробництва сонячних панелей ТОВ «КНЕСС Естейт». Із запуском цього заводу в Україні з’явилося промислове виробництво сонячних панелей, на яких буде написано «Made in Ukraine».Впевнений, що сонячні батареї українського виробництва продаватимуться по всьому світу, бо вони створені за останнім словом техніки.Праця кожного робітника заводу «КНЕСС Естейт» є частиною зусиль із забезпечення енергетичної безпеки держави, енергоефективності України. Кожна збудована сонячна станція і навіть кожна встановлена на будинку сонячна батарея робить нашу країну на крок ближче до енергетичної незалежності.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 27. März 2019

 

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Вінницької області відвідав підприємство групи компаній KNESS Group – завод з виробництва сонячних панелей KNESS PV.

Глава держави під час спілкування зі співробітниками підприємства зауважив, що нещодавно був на Хмельницькій атомній електростанції. За його словами, було ухвалено рішення про залучення європейських коштів для добудови двох енергоблоків, будівництва заводу про утилізацію ядерного палива і перехід на американське ядерно паливо.

«Для чого це робиться? Якщо раніше у нас частка ядерної енергетики складала 42-45%, а зараз ми доводимо до 60%. Для чого це робиться? Бо ядерна енергетика найбільш дешева і менше будемо споживати російського газу», – сказав він.

Крім того, Президент наголосив, що різко нарощуються альтернативні джерела енергії – відновлювальні джерела енергетики. «Які це джерела енергії? Це є вітер і це є сонце. І ми не просто імпортуємо панелі, хоча і імпортуємо теж… У нас буде зростати кількість сонячних панелей, які будуть вироблятися в Україні. Шановні українці, знаєте, хто їх в країні виробляє? KNESS у Вінниці»

Президент відзначив якість панелей: «Був приємно вражений, з якою великою гордістю мені працівник показує напис на сонячній панелі – «made in Ukraine», зроблено в Україні. Це є гордість».

Глава держави також зауважив, що підприємство є одним з найбільших платників податків на Вінниччині і запропонувало високі соціальні стандарти. «Крім високої заробітної плати, а середня заробітна плата на підприємстві складає 17 тис. грн., так має бути… маємо ще приємну новину, що найближчим часом цього року середня заробітна плата має бути доведена до 20 тис. Це чесна конкуренція. Конкуренція, щоб українці не виїжджали за кордон. Так, треба пройти дуже ретельну підготовку. Так, треба забезпечувати високі стандарти якості. Так, треба працювати так, щоб вигравати конкуренцію у поляків, словаків, чехів та інших. Ми це вміємо і можемо». – зауважив він.

Українська група компаній KNESS Group є вітчизняним лідером із впровадження проектів сонячної енергетики, що розробляє технології та втілює проекти відновлюваної та традиційної електроенергетики. Підприємства групи компаній здійснюють повний комплекс заходів щодо реалізації проектів сонячних електростанцій (ФЕС) в якості генерального підрядника. За 9 років група компаній KNESS реалізувала понад 100 проектів у відновлюваній та традиційній електроенергетиці. Серед них 47 ФЕС загальною піковою потужністю понад 462 МВт, побудовані у 9 областях України.

Наразі у групі компаній на постійній основі працює близько 1,1 тис. спеціалістів, 40% з яких – висококваліфікований інженерний персонал. Загальна кількість працівників з урахуванням будівельників на будівельних майданчиках, які наймаються за регіоном будівництва, становить близько 5 тис.осіб.

Джерело

 

Україна продовжить шлях реформ та рух до високих європейських стандартів життя – Президент у Вінниці

На Вінничині ми бачимо приклад успіху децентралізації: громади стають гравцями на полі економіки, вступають у змагання за інвестора, за робочі місця, за можливості для розвитку громад.Середня зарплата на заводі «KNESS» на Вінничині становить 17 000 грн. – це визнання перспективи України, це успіх Вінниччини. Впевнений, цей показник збільшиться до 20 000 грн. Приємно бачити, як працівники заводу пишаються своєю продукцією та задоволені умовами праці.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 27. März 2019

 

«Ми продовжимо цей шлях. Ніхто не дозволить, щоб ми звернули з цього шляху», – сказав Президент Петро Порошенко про продовження руху України до ЄС і НАТО під час зустрічі з колективом заводу з виробництва сонячних панелей ТОВ «КНЕСС Естейт» в ході робочої поїздки на Вінниччину.

Глава держави зауважив, що коли вперше обирався Президентом, Україна займала 153 місце в рейтингу Doing business Світового банку, поруч із Сомалі. «Це означало «тавро», що ніхто сюди з інвестиціями не прийде. І за п`ять років Україна нашими спільними зусиллями продемонструвала найбільший прогрес серед усіх країн за всі часи – просунулась зі 153 місця на 71. Це при тому, що інші теж не спали, теж рухаються», зауважив він.

«Ми взяли високу планку і на сьогоднішній день вже маємо перші результати нашої економічної діяльності», – додав Президент.

За його словами, за п`ять років зросли золотовалютні резерви до 21 млрд доларів. «Ми знизили темпи інфляції, знизили дефіцит бюджету. Ми забезпечили випереджаюче зростання. За останній квартал минулого року показник зростання складає 3,5%», – сказав Петро Порошенко.

«Сьогодні створюємо умови для того, щоб індекси, рейтинги, показники, надходження ВВП, відсотки зростання відобразились на кишені українців. Українець має відчути зростання економіки через зростання доходів населення», – наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що саме тому важливо, щоб зростала мінімальна заробітна плата. Він нагадав, що в 2015 році вона складала 1300 грн., сьогодні – 4157 грн. «І вона буде точно 5000 найближчим часом», – переконаний Глава держави.

Президент зауважив, що через зростання мінімальної зарплати відбувалось зростання і заробітної плати. «І сьогодні наш перший крок – зростає заробітна плата, сплачуються податки, податки надходять до пенсійного фонду – і ми маємо можливість підняти пенсії», – сказав він.

Президент повідомив, що з 1 березня проведена індексація пенсій. Тим, хто отримує мінімальну пенсію додатково виплатять компенсацію 2410 грн. Вже на даний момент повністю виплачено першу частину – 1205 грн. Також проведено монетизацію субсидій, підвищено виплати на кожну третю і наступну дитину у багатодітних родинах.

Він нагадав, що все це стало в умовах, коли проти України ведеться війна і країна-агресор Росія окупувала частину території нашої держави.

Президент також наголосив на важливості проведення реформи децентралізації. Він особливо відзначив значні зміни міста Вінниця в умовах децентралізації та посилення повноважень місцевих громад. «Мета децентралізації – в Україні не буде периферії. Про Вінницю так вже точно не скажеш», – сказав Президент і додав, що так має бути в кожному селі і в кожній громаді.

Також Президент підкреслив, що реформи будуть продовжені. За його словами, будуть створені додаткові стимули для інвесторів, жодні правоохоронні органи не будуть влаштовувати перевірки бізнесу. При цьому він додав, що має запрацювати податок на виведений капітал, який стане стимулом для бізнесу вкладати у розвиток виробництва та інновації.

«Це зміцнює Україну. Це посилює Україну. Ми це можемо робити лише тоді, коли ми разом. Ми рухаємося своїм шляхом. Ми точно йдемо в Європейський Союз і НАТО», – наголосив він.

Курс на євроатлантичну інтеграцію, за його словами, забезпечить дотримання прав і свобод українських громадян, верховенство права, безпеку, а також підвищення рівня життя українців. «Нам потрібно єдине – не змарнувати цей час, не змарнувати цей шанс», – сказав Петро Порошенко.

Джерело

 

Президент відвідав учасників АТО/ООС, які проходять реабілітацію на відомому курорті «Хмільник»

Хмільник – місто мальовничої природи та доброзичливих людей. Радий у теплій та дружній атмосфері поспілкуватися з його привітними мешканцями.

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 27. März 2019

 

Під час робочої поїздки на Вінничину Президент Петро Порошенко відвідав курорт «Хмільник» та поспілкувався з ветеранами АТО/ООС, які проходять реабілітацію в цьому всесвітньовідомому курорті та ознайомився з умовами їх відновлення та лікування.

Президент поцікавився умовами лікування та реабілітації українських воїнів, які брали участь в бойових діях по захисту України та поспілкувався з медичним персоналом. Глава держави подякував ветеранам за їх ратну службу та побажав скорішого і повного одужання.

«Я сьогодні приїхав подивитися як реалізується мій указ щодо реабілітації учасників АТО, що ми ще можемо зробити, щоб ця реабілітація проходила успішно», – сказав Петро Порошенко. «Мрію коли-небудь побувати тут. Я дуже люблю Хмільник і, якщо б Господь сподобив, було б добре тут відпочити», – додав Президент.

Під час спілкування з медиками Глава держав зазначив, що «програма боротьби з бідністю передбачає зростання мінімальної зарплати випереджаючими темпами», що на переконання Президента дозволить додатково підтримати малозабезпечених людей, включно із курортно-санаторним оздоровленням.

«Я дуже дякую лікарям та медичному персоналу за ту допомогу, яку ви надаєте нашим хлопцям», – сказав Петро Порошенко.

Президент також відзначив величезний туристичний потенціал «Хмільника», який з кожним роком стає все більш популярним як серед українців, так і іноземців. Глава держави висловив впевненість, що курорт заслуговує мати статус «національний».

«Ніколи курорт не розвивався. Як був побудований в старі часи… А сьогодні, і це дуже приємно, йдуть інвестиції, будуються нові корпуси, завозиться нове медичне обладнання і слава про радонові води «Хмільника» – вже не тільки в країнах колишнього Радянського Союзу. Вже приїжджають і з Європи, і США», – зазначив Президент.

«Я дуже дякую лікарям та медичному персоналу за ту допомогу, яку ви надаєте нашим хлопцям», – сказав Петро Порошенко.

Під час спілкування з персоналом санаторію «Хмільник», який входить до складу всього курортного комплексу в Хмільнику, Президент відзначив, що туризм та такі реабілітаційно-курортні центри мають величезний потенціал, і децентралізація суттєво сприяє розвитку їх інфраструктури. При цьому він відзначив високий рівень медичної допомоги та реабілітації хворих, який широко знаний не лише в Україні, а й в світі.

Глава держави висловив впевненість в тому, що «з кожним роком все більше українців та гостей країни зможуть скористатися гостинністю Вінниччини та лікувальними властивостями радонових вод «Хмільника».

Дякую мешканцям Хмільника, які зібралися, незважаючи на холод.Ваша потужна підтримка надихає і надає впевненості: разом – ми переможемо!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 27. März 2019

Джерело

 

Поєднання європейського духу і української гостинності роблять Вінницю неповторною.Щасливий сьогодні бути тут серед вас, рідні вінничани. Дякую за тепло, слова підтримки та віру у перемогу!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 27. März 2019

 

Автор