Про причини алергії на “антикорупціонерів”

Сьогодні, після прочитання поста Найєма, зміг сформулювати причини своєї алергії на так званих “антикорупціонерів”.

Я не переношу їх не тому, що вони купляють дорогі квартири, навіть зараз, в тяжкі для країни часи. Нехай купляють, це їхня приватна справа.

Я не переношу їх не тому, що вони заробляють величезні статки, не платячи податки, приховуючи джерела походження цих грошей. У нас відсотків 90% людей отримують/отримували бабло в конвертах, в тому числі я теж не святий в цьому плані.

Я не переношу їх тому, що вони корупціонери. Але це не найбільший їх недолік. У нас більша частина населення давала і продовжує давати хабарі, “рішати дєла” і т.д. Кому дає, з ким рєшають дєла? – З більшою частиною чиновників, які є корупціонерами. Судячи по придбаній нерухомості і по наявності широкої кругової поруки в органах влади, так звані “антикорупціонери” є жирними корупціонерами, але явно не головними корупціонерами в країні.

Я не переношу їх тому, що вони повсюди використовують подвійні стандарти: вчать нас боротьби з корупцією, а самі погрязли по вуха і ній, розказують про боротьбу з олігархами, а самі сидять в них на дотаціях, критикують владу за бездіяльність в плані боротьби з корупцією, а самі провалюють всі закони, хочуть скасувати судову реформу і т.д.
І хоча я страшно не люблю подвійні стандарти, але це не основна причина моєї алергії до так званих “антикорупціонерів”.

Основною причиною моєї алергії на так званих “антикорупціонерів” є те, що вони задля наживи неприкрито і не соромлячись перетворюють народ в стадо, в озлоблену бидломасу, яка не здатна думати, розуміти і будувати країну, яка може тільки кивати головою і безкінечно злитися, шукаючи причини своїх проблем в тих казках, які розказує нам ця мразь.

Я можу вибачити багато чого, але цього їм вибачити не можу.

Автор