Ось так і виникли порохоботи

Mason Lemberg

Просто вони несподівано отримали зворотну реакцію…

Багато років публічним людям не треба було особливо напрягатися: маєш гроші, купив телевізор/газєту, порозказував всяку фігню, місію виконано.

Та сама історія і з журналістами: заплатили гроші, порозказував всяку фігню, місію виконано. Не треба розбиратися в суті, не треба досліджувати питання, не треба виясняти чи правда це. Просто купи телевізор і кажи щось солодке.

Інколи політикам не везло і прилітало, коли їхню брехню з телевізора вже не сприймали, попри витрачені гроші, вони бачили та всцикалися від різного роду мітингів і майданів. Але в основному, крім тих екстремальних моментів, телевізора вистачало…

Але тут створили соціальні мережі, але тут настав Майдан – і потрібно було координуватися, але тут почалася агресія рф – і потрібно було координуватися… і вся активна частина суспільства вибрала для цього соцмережі.

І тут активна частина суспільства почала зауважувати, що їй брешуть…
Спочатку, як завжди, в тому, що бреше, винувата була влада… Але згодом, активна частина суспільства почала зауважувати, що їй брешуть журналісти і зовсім не менше ніж політики.

Ось так і виникли порохоботи.
І створили їх ті, хто нагло та цинічно брехав.
Навіть назву порохоботи отримали від брехливої свинособаки.

І біда тих, хто зараз все більше і більше кричить про атаки порохоботів, лише в тому, що вони продовжують брехати, все цинічніше, все очевидніше. Бо все більше живих людей на собі відчувають, як їх клеймують тільки через те, що вони не дають себе обдурити.

Тому вони і прогрАють, бо не розуміють елементарного: “навіть якщо вам ввижаються боти – все рівно говоріть правду”. Але вони вже давно забули, що це таке. Фантазії, шизофренія, брехня – те, в чому вони живуть.

А що ж влада?
А влада, маючи підтримку громадянського суспільства (ця підтримка в соцмережах активною частиною суспільства має вираження і в підтримці на вулиці), досі намагається гратися в ігри з самозваними маргіналами, які нікого не представляють.
А влада, маючи підтримку громадянського суспільства, й досі намагається гратися в ту саму стару гру: маєш гроші, купив телевізор/газєту, порозказував всяку фігню, місію виконано.

Автор