Пластуни передали Президенту Вифлеємський вогонь миру (фото, відео)

Щасливий продовжити гарну традицію, яку ми вже четвертий рік продовжуємо разом із ПЛАСТунами. Прийняв Вифлеємський Вогонь Миру зі Святої землі як знак миру та благополуччя для усіх українців.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 18. Dezember 2018

 

Українські пластуни передали Президенту Петру Порошенку Вифлеємський вогонь миру. На початку зустрічі представники Пласту зазначили, що це вже стало доброю традицією. «Насправді дуже приємно відзначити, що Ви є перший Президент нашої країни, який вже четвертий рік поспіль підтримує ініціативу і естафету поширення Вифлеємського вогню миру. Сподіваємося, що ця традиція буде продовжуватися», – звернулися пластуни до Петра Порошенка. Вони також зазначили, що для них важливо відчувати себе частиною світового скаутської руху і продовжувати цю світову скаутської традицію в Україні вже більше 20 років.

«Позавчора цей вогонь прилетів в Україну і відтепер і до Різдва нашим завданням є поширювати цей символ тепла для всіх, хто його потребує у лікарнях, сиротинцях. І що найважливіше – у церкви і на передову. Вчора наша волонтерська група вирушила на схід для того, щоб бійцям різних підрозділів передати цей вогонь для того, щоб дійсно настав довгоочікуваний мир і перемога. Сподіваємося, Ви нам теж допоможете поширювати його», – сказали представники Пласту і подякували Петру Порошенку за підтримку молодіжного руху, пластунів і скаутів.

Пластуни повідомили, що вже передали вогонь очільнику новоутвореної Помісної церкви України. «Утворення Помісної церкви – це історична подія, яка засвідчує наше об’єднання та незалежність. Дякуємо Вам за Ваш великий внесок та Вашу працю для об’єднанні церкви та України. І ми хочемо Вам передати цей символічний вогонь єднання, добра та любові. Ми віримо, що саме любов до України та єднання допоможуть нам здобути перемогу у війні та мир», – сказали представники Пласту.

Президент подякував представникам Пласту. «Дякую вам за те, що ви чотири роки пліч-о-пліч давали мені радість отримувати Вифлеємський вогонь як символ Різдва, як символ відродження», – сказав він.

Глава держави зазначив, що продовж останнього року багато чого змінилося в країні – і це не лише відкриття скаутського Центру на Київщині і нині багато хлопців та дівчат вже точно знають, що хочуть бути учасниками скаутської руху.

«Змінилося те, чого ми прагнули вже понад тисячу років. Різдво – це звичайно і Вифлеємський вогонь, який ви розповсюджується по країні. Але цього року у вечір перед Різдвом відбудеться надзвичайна подія, яка точно не відбулася б без волі Божої. Разом з новообраним предстоятелем Православної церкви України блаженнійшим Епіфанієм я буду мати високу честь, високу насолоду бути на службі Божій у нашій Матері-Церкві у Вселенського Патріарха. І сподіваємося, що на те буде воля Божа і ми отримаємо Томос про автокефалію, Томос про незалежність», – сказав він.

«Хочу сказати, що це не тільки церковна справа для православних, хоча це і велике свято. Це велика подія для нашої держави, бо від незалежності церкви йде незалежність держави. І не може бути незалежною держава, якщо вона не має канонічної, незалежної церкви», – наголосив Президент. Він висловив впевненість, що все це стало можливим саме завдяки підтримці Господа.

«Тому, що той хрест, який несуть українці – хрест правди та боротьби за незалежність – Господь почув наші молитви і сталося це диво», – додав Петро Порошенко. Він підкреслив, що цій події – утворенню Православної церкви України радіють всі українці – і ті, хто був на Софійській площі у суботу під час Собору церковних ієрархів і молився за те, щоб вони обрали Предстоятеля, і багато інших.

Глава держави закликав всіх молитися, щоб врешті все відбулося і Україна отримала власну церкву, де молитимуться за український народ і Українську державу.

Президент привітав пластунів зі Святом Миколая, яке українці відзначатимуть завтра, та Різдвом, яке святкуватиметься за ним.

Пластуни також заспівали традиційну пісню про Вифлеємський вогонь.

Джерело

Автор