Чому Грановський поїхав на Кіпр

На тлі знатного Сірожагейту, широкі маси сірожистів і сірожисток намагалися давонути мене знатною зрадою – Луценко-де поїхав на Кіпр і взяв з собою (жах-то який!) нардепа Грановського. Як можна, якщо Грановський – нардеп, а не працівник прокуратури???

Сірожисти і сірожистки шмалять – на Грановського-де у прокуратурі Кіпру є подання про ініціювання кримінальної справи по відмиванню грошей. Як міг Луценко? Навіщо він з собою Грановського повіз? Напевно – аби на Кіпрі подумали, що Грановський – велике цабе і справу закрили!

Повідомляю масам сірожистів і сірожисток. Подання – не кримінальна справа. Якщо ви покопаєтеся в реальності американських конгресменів ви охренієте скільки поданнів існує на кожного з них. Не всім їм дають хід, але інколи подання переростають у кримінальні справи. І не всі доходять до суду. Але й ті, що доходять – не завжди закінчуються вироком.

Для країн Заходу це – нормально.

Далі. Прокуратура Кіпру – це не районна прокуратура Черкаської області. Якщо Грановський приїхав туди з генпрокурором України – це не значить, що він миттю стане святим. Навпаки. Як раз наявність Грановського, до якого в прокуратури Кіпру існують питання Луценкові може добряче зіпсувати і настрій, і результати поїздки.

То навіщо ж він його взяв?

А тому, що поїхав Луценко на Кіпр, аби вирішити питання повернення коштів колишніх представників влади. І отут Грановський для нього – незамінний.

Луценко – не бізнесмен. Він – журналіст і чиновник. Він може розповісти кіпріотам те, що нарили його хлопці, але розібратися на місці у всіх хитросплетіннях банківських та бізнесових оборудок він не здатний.

Інша справа – Грановський. Він пропечений бізнесовий вовк і як раз він здатний по маленьким уривкам схем відновити усю схему, або принаймні збагнути де шукати кінці.

Я вже писав – Коломойського з Укранафти ніколи в житті не виставили б без Кононенка. Організувати викидання з крупної компанії олігарха на якого ішачать батальйони адвокатів так, аби все без скіпки, міг тільки той хто мислить так само, як Коломойський.

Те саме й тут. Там де повз сліди пройдуть найкращі слідаки Луценка – Грановський все помітить і піде по сліду. Він – уміє. Він багатий і живий завдяки тому, що уміє.

Тому наявність біля Луценка Грановського – це ще й гарячий привіт всім, хто любить тримати гроші на Кіпрі. Дивіться, мовяляв, вами там займатимуться не слідаки Луценка. Вами займатиметься Грановський. Зрозуміли? Шукайте корвалол.

Саме тому, певно, і пішли по мережі хвилі зради – бо в багатьох любителів Кіпру різко душа у п’яти забігла.

А те, що борцуни з корупцією часто-густо не з корупцією боряться, а замовлення відпрацьовують – ми вже в курсі.

Доказано Сірожой.

Автор