Збройні Сили України отримали нові літаки, гелікоптери та БПЛА (фото, відео)

Президент про посилення українського війська сучасним озброєнням та технікою: Кремль і далі випробовує на міцність світовий порядок

Недавня провокація у Керченській протоці спрямована не лише проти України. Кремль далі випробовує на міцність світовий порядок – чи згодиться світ на перетворення Азовського, а далі і Чорного морів на «російське озеро». Це колосальна загроза, на яку ми разом з союзниками шукаємо належну політико-дипломатичну відповідь. Але наше внутрішня правильна відповідь – це посилення українського війська сучасними засобами озброєння та військової техніки, у першу чергу засобами протиповітряної оборони: зенітно-ракетними комплексами та винищувачами. Українські льотчики також отримують нову та відремонтовану авіаційну техніку. Серед них – винищувачі, навчально-тренувальні літаки, гелікоптери та безпілотники. Кожна нова одиниця бойової техніки, яку ми передали сьогодні Збройним Силам – це вагомий внесок у національну обороноздатність, у безпеку наших громадян.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 1. Dezember 2018

 

Президент Петро Порошенко наголошує, що Росія не відмовиться від агресивних намірів по відношенню до України та продовжуватиме випробовувати світ на міцність. Саме тому наша держави продовжуватиме посилення українського війська сучасними засобами озброєння та військової техніки.

Під час урочистої церемонії передачі особовому складу Збройних Сил України озброєння та військової техніки Глава держави нагадав, що в цей день у 1991 році понад 90% українців підтвердили Акт проголошення незалежності України і зробили історичний вибір – побудови вільної, суверенної, європейської України.

Водночас Президент зазначив, що Росія мріє повернути колесо історії назад, у минуле. «Загалом навколо України, вздовж державного кордону, на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, Автономної Республіки Крим розгорнуто наземне угруповання загальною чисельністю більше 80 тисяч військовослужбовців, близько 1400 артилерійських систем та ракетних систем залпового вогню, 900 танків, 2300 бойових броньованих машин, більше 500 літаків та 300 вертольотів», – підкреслив він.

Глава держави додав: «В акваторіях Чорного, Азовського, Егейського морів виконують завдання понад 80 кораблів та 8 підводних човнів, у тому числі ударних – 23 кораблі і 6 підводних човнів».

«Недавній акт агресії Російської Федерації проти Збройних Сил України в Керченській протоці спрямований, я на цьому окремо наголошую, не лише проти України. Кремль далі випробовує на міцність світовий порядок – чи згодиться світ на перетворення Азовського, а далі і Чорного морів на «російське озеро», – також підкреслив Петро Порошенко.

Він наголосив, що Росія представляє «колосальну загрозу», на яку Україна разом з союзниками шукає належну політико-дипломатичну відповідь. «Але наша внутрішня правильна відповідь – це посилення українського війська сучасними засобами озброєння та військової техніки, у першу чергу засобами протиповітряної оборони: зенітно-ракетними комплексами та винищувачами», – сказав Президент.

Глава держави ще раз підкреслив, що у відповідь на загрозу розширення російської агресії в десяти областях України було запроваджено воєнний стан. «Наголошую, що цей превентивний крок жодним чином не спрямований на згортання конституційних прав і обов’язків громадян, не зачіпає він жодних свобод. Він розширює можливості Збройних Сил і всього сектору безпеки швидко реагувати на загрози, що наростають як сніжний ком», – зазначив він.

За словами Глави держави, зараз здійснюється посилення охорони державного кордону з РФ та адміністративної межі з Кримом, віддано накази про переведення оборонно-промислового комплексу на особливий режим роботи.

«Посилюється охорона та оборона об’єктів критичної інфраструктури: атомних та гідроелектростанцій; об’єктів хімічної промисловості; портів України на Чорному та Азовському морях. Будуть вжиті всі необхідні заходи для посилення протиповітряної оборони, що прикриває від ударів з повітря важливі державні об’єкти, промислові райони, адміністративні центри та угрупування військ», – розповів Президент.

Крім того, за його словами, приводяться у повну готовність об’єкти єдиної державної системи цивільного захисту і всі її складові. Також відбудуться військові навчання і проводиться передислокація військових підрозділів в чіткій відповідності до Стратегічного плану застосування Збройних Сил України; в областях, де оголошено воєнний стан, почалося проведення навчальних зборів з резервістами та територіальною обороною.

«Воєнний стан – це превентивний захід. Він вводиться вперше в новітній українській історії і строком лише на 30 днів. Цей час буде використаний аби зменшити наші загрози, зміцнити нашу оборону і здатність захистити громадян від удару ворога. Він більше не має бути несподіваним. Ми зможемо обмежитися переліченими заходами і його продовження, я сподіваюся, не буде потрібно», – ще раз зауважив Глава держави.

Президент підкреслив, що Україна йде своїм шляхом. «Наш шлях до Євросоюзу і до повномасштабного членства в НАТО, до зміцнення незалежності і високих стандартів безпеки, економіки і соціального захисту. Ніхто не зможе зупинити нас, бо Україна є суверенною і незалежною державою, а в України є патріотичні, мужні, добре підготовлені і озброєні ЗСУ. Кожного дня ми підтверджуємо нашу незалежність. Вільній незалежній європейській Україні – бути», – резюмував він.

Джерело

 

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко передав озброєння та військову техніку командирами військових підрозділів та бойових машин

Глава держави вручив відповідні сертифікати на техніку.

«Кожна одиниця нової бойової техніки – це вагомий внесок у національну обороноздатність і у безпеку наших громадян. Сьогодні українські льотчики отримують нову та відремонтовану авіаційну техніку. Серед них – винищувачі, навчально-тренувальні літаки, гелікоптери та безпілотники», – повідомив Глава держави.

При цьому він зауважив, що на початку листопада підрозділи Протиповітряної оборони Сухопутних військ та Зенітних ракетних військ провели стрільби із зенітних ракетних комплексів. Усі ці комплекси було відновлено на підприємствах «Укроборонпрому».

«Стрільби довели майстерність наших воїнів», – зазначив Верховний Головнокомандувач.

Глава держави оглянув передану техніку та поспілкувався з військовими. Крім того, Президент ознайомився зі зразками авіаційної техніки виробництва ДП «Антонов», зокрема військово-транспортний літак АН-132-D та АН-77.

Президент також зазначив, що український літак АН-77 має авіоніку провідних світових виробників і цей літак суттєво наближений до стандартів НАТО. «Цей літак має стати основою військово-транспортної авіації України. І не лише України. Його характеристики дозволяють кардинально розширити боєздатність десантно-штурмових військ. Адже вони зможуть використовувати навіть малопідготовлені шістсотметрові злітні смуги», – наголосив Президент.

До складу Збройних Сил України було передано кілька бойових літаків, а саме багатоцільові винищувачі Міг-29 та важкі багатоцільові високоманеврові всепогодні винищувачі Су-27. До військ також були передані бойові та транспортні гелікоптери навчально-тренувальні і навчально-бойові літаки Л-39 та безпілотні авіаційні комплекси Spectator М.

Уся військова техніка та озброєння пройшли ремонт та модернізацію на вітчизняних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Джерело

 

До складу Збройних Сил України було передано бойові літаки: багатоцільові винищувачі Міг-29, важкі багатоцільові високоманеврові всепогодні винищувачі Су-27, бойові та транспортні гелікоптери, навчально-бойові літаки Л-39, та безпілотні авіаційні комплекси

Сьогодні на аеродромі під Києвом Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко передав до Збройних Сил України потужну військову техніку.

До складу Збройних Сил України було передано бойові літаки: багатоцільові винищувачі Міг-29, важкі багатоцільові високоманеврові всепогодні винищувачі Су-27, бойові та транспортні гелікоптери, навчально-бойові літаки Л-39 та безпілотні авіаційні комплекси.

На аеродромі були присутні Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов,  Міністр оборони України Степан Полторак, Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Після церемонії передачі техніки до ЗСУ присутні оглянули  новий український військово-транспортний літак АН-77. За словами Секретаря РНБО України, цей літак – “один з найкращих у своєму класі, та повністю відповідає стандартам НАТО”. “Унікальність цієї потужної повітряної машини в тому, що їй для зльоту і посадки достатньо 800 метрів непідготовленого грунту. Габарити вантажної кабіни повітряного судна дійсно вражають, він може перевозити великогабаритну та важку військову техніку, гвинтокрили та 300 десантників, і повинен стати основним літаком Десантно-штурмових військ України”, – наголосив О. Турчинов.

Джерело

Фото © АПУ та РНБО