HELGI`s NEWs – 22.11.2018

Helgi Sharp

1. Порошенко зажадав від ВР невідкладно розглянути зміни до Конституції щодо європейської та євроатлантичної інтеграції.

NB. Знаєте, мені глибоко фіолетово, що хтось назве такі заклики власним піаром ПАПа. Проте я добре знаю, що тимчасовий реванш тимошенків-медведчуків малоймовірний, але можливий. І якщо у Конституції буде закріплений курс на євроінтеграцію, реваншисти ніколи не наберуть 2/3 голосів за його зміну. І ще я знаю, що цим депутатам треба періодично давати копняка для того, щоб вони працювали, а таким членам БПП як Лещенко ще й гарного лЄща. Порох піде, а Томос, безвіз та євроатлантична Україна залишаться. І не важливо, що нас поки не збираються приймати до НАТО – важливо юридично закріпити цей курс та побудувати ментальне НАТО в голові кожного українця, далі буде легше.

P.S. Є 311 голосів “ЗА”! Таки бачу, що наш курс незворотній, і це чудово! 🙂

 

2. Парубій підписав закони про розмитнення “євроблях”. Без поступок протестувальникам.

Парубий подписал важные законопроекты о растаможке "евроблях"❗

Gepostet von РБК-Украина am Donnerstag, 22. November 2018

 

NB. Знаєте, який найбільш показовий маркер маргінальності цих “протестів”? Його не підтримали й не намагались очолити такі всеїдні популісти, як Ляшко та Тимошенко. Бо навіть вони розуміють, що податки треба платити, дороги ремонтувати, а “представники литовських фірм” у трєніках завтра можуть сісти на голову їм самим.
Що стосується вимог шантажистів на колесах, то просто чьоткіє пацани береги поплутали – у них визначення “треба йти до європейських цінностей” замінено на “влада повинна зробити те, що ми хочемо”. Причому термін “ми” стосується, в основному, купки сірих перегонщиків європейських авто, а методи їх “протесту” (блокування транспортних комунікацій і створення перешкод для дорожнього руху) у будь-якому суспільстві тягнуть на сувору кримінальну відповідальність.

І ще… Жодна революція не змінила суспільство одразу. Головна мета революційних потрясінь – пробудження пасіонарних здібностей людей для ПОСТУПОВОЇ зміни генерального курсу країни. Але якщо головним результатом таких революцій стає охлократія з її підзаконними методами маніпуляції державою з боку “простого народутм“, країна знову скочується до старої системи, але вже зі зруйнованою економікою та політичним безладом. Перевірено історією.

P.S. Прихильники “євробляхерів”, налітайте!

3. Росія звинуватила Україну в мілітаризації Азовського моря, а НАТО у сприянні “українській агресії”.

NB. Так України ж давно вже немає! Армію розкрали, російських хлопчиків у трусіках поприбивали бандерівськими цвяхами до стіни фабрики “Рошен”, українці з голодухи доїли всіх снігурів, а Захід послав Україну під три чорти. Ви б там, за порєбріком, вже визначились, а то оксюморонова контрверсійність ваших заяв на голову не налізає.

А якщо серйозно, я не згоден з більшістю експертів, які стверджують, що Московія й надалі нарощуватиме протистояння на Азові. Відповідь проста – ризиків такої поведінки (санкції, збільшення числа кораблів НАТО у Чорному морі, запровадження перевірок російських суден, а то й перекриття для них Босфору) набагато більше, аніж зисків – він один: “покарати” Україну.
Що стосується нашої здатності захистити себе від вторгнення на цій ділянці, то наразі у нас високоякісно укріплена берегова зона. На морі ми поки не можемо тягатися с московітами, але дядя Сем нам у допомогу, якщо що.

До речі, сьогодні в Азовському морі затонула баржа з ​​3,3 тис тонн російського зерна. А ви кажете, нічого не міняється… 😆

4. І ще про Московію. Путін доручив опрацювати можливість продовження транзиту газу Україною.

NB. Після шаленого тиску на Німеччину з боку США, Польщі та країн Балтії, реалізація проекту СП-2 вже не здається такою очевидною. До того ж вимушено втягнутий у гонку озброєнь Кремль зазнає браку коштів на будівництво газогону.
Що стосується короткострокової перспективи, то у найближчі два тижні рубль буде балансувати на межі падіння. А після новорічних свят практично гарантовано відбудеться новий обвал. Чому? Перший чинник – це нафта. Другий пов’язаний з тим, що до кінця року навряд чи встигнуть розглянути законопроект про нові антиросійських санкції США. Тому всі негативні наслідки, пов’язані з обмежувальними заходами щодо Москви, переносяться на січень-лютий.

… Но как на грех, дела в колхозе шли плохо. То есть не так чтобы очень плохо, можно было бы даже сказать – хорошо, но с каждым годом всё хуже и хуже.
© Войнович.

5. Війну на Донбасі розпочав Турчинов. “Стріляти з двох сторін стали вже потім, – намісник Святогорської лаври УПЦ МП Арсеній”.

NB. Вибачте, але процитую Гіркіна: “Моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської Лаври. Повністю. До останньої людини. У нас одним з підрозділів слов’янської бригади командував послушник Святогірської Лаври. Причому послушник займав досить серйозну посаду в Лаврі.”

Хто мені ще буде розповідати, що церква відділена від держави та політики, а є лише духовним посередником між людиною та Богом? Ніколи… Чуєте, ніколи жодна церква не була відділена від тієї чи іншої держави (групи держав), а завжди виконувала ідеологічні замовлення сильних світу цього.
Я завжди був прихильником еволюційного переходу України до помісної церкви, але наразі відчуваю, що по мірі наростання провокацій з боку РПЦ необхідно прискорити політичну та правову “нігілізацію” московської церкви з прямим втручанням держави (зокрема, правоохоронних органів) в окремі аспекти її діяльності. Для початку, як мінімум, перекрити кисень “сукє православній”, яка є основним гаманцем та зв’язуючою ланкою між УПЦ МП та Кремлем. Інакше програємо.

6. Одним рядком:

* Голову сільради на Закарпатті, пов’язаного з контрабандистами, які вбили майора ДПСУ, затримали під час спроби підкупити прикордонника.

NB. Не виключаю, що місцеві перекриють дороги та підуть визволяти “борця за народ”. У ситуації, коли тамошні “царьки” давно зрослись з контрабандним криміналом, вихід бачу один – призначення (а не вибори) на місцеві керівні посади людей з інших регіонів України з посиленням їх охорони та повноважень.

* Порошенко найближчим часом здійснить візит до Ізраїлю, в ході якого, зокрема, буде підписано Угоду про зону вільної торгівлі між двома країнами.

NB. Гарна новина, особливо на тлі погіршення ізраїльсько-російських відносин. “Розділяй і володарюй” – дзеркальний принцип, який Україна “ничтоже сумняшеся” повинна використовувати у тій стратегічній війні, яку вона веде з Великобурятією.

* Головою Інтерполу вибрали південнокорейця.

NB. Нічого дивного – традиційна політична зв’язка лобістів “США – Україна” традиційно виявилась сильнішою за зв’язку “Московія – Китай”. Світ відчуває, хто представляє реальну силу, а хто цю силу імітує.

* Українська влада не несе відповідальності за сайт “Миротворець”, – посол України у Німеччині.
NB. Знаєте, чим мені подобається сучасна українська дипломатія? З’явились яйця та навчилися посилати нафуй.

* Помер начальник ГРУ РФ Коробов.

NB. Тільки б не заплакати… До речі, попередній також помер – це вони так у відставку йдуть, по-іншому ніяк. Чекаємо на новачка. 😛

* “Донбас” Сергія Лозниці отримав 1-е місце на міжнародному кінофестивалі. Щирі вітання!

Донбас. Фільм Сергія Лозниці відзначено Гран-прі Міжнародного кінофестивалю у Севільї, Іспанія ✨

Gepostet von Arthouse Traffic am Samstag, 17. November 2018

 

* День початку Помаранчевої революції.

Найбільш коротка і влучна відповідь скептикам:
– Якби не Майдан, долар був би по 8 гривень!
– Ні, долар був би по 65 рублів.
(взято з тві – @KKKukushkin).

* Ще у цей день народились Шарль де Голь, Джеймі Лі Кертіс та Скарлетт Йоганссон.

І на завершення бородатий анекдот, який мені розповіли в американському барі:

Відвідувач запитує бармена:
– Який тут пароль від WiFi?
– Спочатку треба щось купити.
– Ну добре. Дайте пляшку Budweiser.
– 2 долари.
– Будь ласка. То який пароль від WiFi?
– Спочатку треба щось купити. Разом, без пробілів…

Але нам своє робити. Не втрачаючи почуття гумору навіть у дуже непростих ситуаціях.  😉

Шануймося!