Новини тижня. 13 – 19 листопада 2018 року

Денис Андрус

Тиждень закінчився, тож час для його підсумків.

Тиждень був насичений, тож доведеться досить конспективно зупинятися на вирі подій, що відбувалися.

“Вибори” на Донбасі.
Реакція Цивілізації на підтримку Росією псевдовиборів проста і жорстка: Росія порушує Мінські домовленості, за це її має бути покарано санкціями. Про це казали офіційні представники НАТО, ООН, ОБСЄ, США, ЄС, та зокрема – Німеччини та Франції. У Сингапурі після низки принижень Членоподібний спробував виправдатися, де на прес-конференції заявив, що чомусь світ не бачить, як Україна порушує Мінські домовленості, а на Росію ображається, і крім того що до тих пір, поки влада в Україні не зміниться, він, Залупенфюрер Володька, не буде вести перемовини ні в якому форматі. Це ще один доказ того, що Путін поставив все на українські вибори.

 

Газовий зашквар.
Якщо мене пам’ять не підводить, то у 1161 теплопостачальника проблем нема, у 22 – є, з майже 500 міст України лише у 8 містах проблеми, тож казати, що в Україні є суперпроблема – це брехня.
І сама проблема після початку реформи децентралізації – це проблема місцевої влади, бо саме вона має вирішувати проблеми з оплатою, технічним станом, тощо.

Втручання Порошенко в це питання, як на мене, було зовсім зайвим, бо не тільки тхнуло совком, а ще й укріпило у думці тих, хто вважає, що в Україні все робиться від його бажання, але ж вибори диктують свої правила.

Томос та помісна церква.
Керівництво підконтрольної Москві гілки української православної церкви зробило все можливе, аби зірвати зустріч Президента з єпископами УПЦ МП. Попри проведення Синоду московського патріархату та його рішення, яке наче відксерили з рішення РПЦ, частина високих за станом кліриків таки зустрілася з Порошенко.

Ще раз нагадаю, що лист про надання Автокефалії на ім’я Варфоломія, підписали 10 представників УПЦ МП, і підсумую: як на мене, ми розвалюємо своїми пропозиціями українську філію РПЦ КГБ, оскільки, як я казав вже неодноразово, саме анафема Філарета та Макарія і відсутність статусу в УПЦ КП та УАПЦ шкодила переходу великої кількості священиків до лав неросійської церкви.
Зараз ми просто помінялися місцями з росіянами, які раніше розвалювали нашу церкву, кажучи що в них майбутнє ж, а в нашій – нема.
Цинічно? Історія не буває у білих кружавчиках, завжди лише кров, бруд та сльози.

Справи поліцейські.
Тут хочу виділити 4 моменти, бо саме вони характеризують реформу та зміни:
– Поліція Києва затримала зловмисників, які навесні зупинили та розфарбували електричку;

– Поліція Києва затримала банду, яка причетна до низки зухвалих нападів, серед яких обстріли будівель з гранатометів, підпали автівок, торгівля зброєю – по цих двох пунктах кожного разу лунало “поліція нікого не знайде”, але знайшла, і буде знаходити далі, бо реформа таки йде;

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією під…

Gepostet von Служба безпеки України am Donnerstag, 15. November 2018

– Чітка робота поліції сьогодні під час революції білої балаклави, коли протягом усього часу, поки усі 100 ліворуціонерів лише розмовляли та пересувалися по площі, поліція була майже не помітною, як тільки була спроба вдертися всим кодлом до Михайлівського золотоверхого монастиря, поліція з’явилася та відсунула натовп від споруди, як тільки страсті вляглися – поліція також тихо пішла. Хотів би ще зауважити, як гарно помічники Надії Савченко збільшили кількість відвідувачів на власному мітингу, бо як виявилося, це був саме мітинг на її підтримку, а ні яка не Ліворуція, принаймні про це повідомили помічники Гаді;

– Ще один пункт, про який чомусь було дуже мало повідомлень у пресі – анонс мотиваційної пакету для працівників МВС. Пакет включає в себе часткову компенсацію оренди житла та часткову компенсацію іпотеки для тих працівників, які добре та без нарікань працюють. Це – нормальна цивілізована практика, коли працівників поліції, стимулюють старанно виконувати свої обов’язки, стимулюючи їх соціальним пакетом, який вони можуть втратити у разі хабарництва, перевищення службових повноважень тощо.

Ще один факт, який чітко вказує на те, що гібридна війна вирує у всьому світі. Світова спільнота може “втратити” ще одну фундацію, яка уособлює в собі теперішній світоустрій.
Зараз в Дубаї відбувається Генеральна асамблея Інтерполу, на якій мають вибрати голову цієї організації.
Росія просуває свого кандидата – ветерана російського міністерства внутрішніх справ та служби зовнішньої розвідки полковника Олександра Прокопчука.

Якщо ця російська гидота очолить Інтерпол, про цю світову організацію можна буде забути, як і про просту взаємодію між поліціянтами світу. Ми можемо вже бачити, що відбувається з ЮНЕСКО, з Amnesty і Transparency International, тож якщо ця контора дістанеться росіянам, можна з упевненістю казати, що по країнах світу будуть розлітатися циркуляри з Росії, в яких будуть імена українських патріотів та ворогів Росії.
До чого це призведе? Ну, як і у часи Другої світової війни, коли її очолював Кальтенбрунер, усі просто перестануть з Інтерполом співпрацювати.

Добраніч, Хунто!
Не спиняємося, робимо все від себе залежне, щоб Україна перемогла та встояла!
Посміхаємося і гаруємо!

Автор