Кримського екс-депутата Ганиша засудили на 12 років за держзраду

Суд підтримав позицію прокуратури АР Крим і засудив обвинуваченого у державній зраді до 12 років позбавлення волі.

19 листопада 2018 року вироком Дніпровського районного суду м. Києва колишнього депутата Верховної Ради АР Крим 6 скликання В. Ганиша засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим підтримувалося державне обвинувачення у кримінальному проваджені стосовно зазначеної особи щодо вчинення державної зради за ч. 1 ст. 111 КК України.

Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов прокоментував рішення суду: “Це перший вирок по майже 100 обвинувальних актах, які ми скерували до суду щодо колишніх кримських депутатів, які обвинувачуються у державній зраді. Суд надав оцінку нашій роботі з документування та доказування злочину колишнього депутата, який своїми діями сприяв спробі анексії півострова. Ми хочемо в чергове нагадати винним у державній зраді, що рано чи пізно їх дії отримають оцінку українського правосуддя, і ми будемо добиватися невідворотності покарання”.

Нагадаємо, В. Ганиш, будучи депутатом Верховної Ради АР Крим 6 скликання, взяв участь у незаконному засіданні Верховної Ради АР Крим та голосуванні за прийняття так званої Конституції Республіки Крим, а також в участі у незаконних виборах до Феодосійської міської ради у липні-вересні 2014 року.

Джерело

Юрій Луценко: «Перший з 100 направлених до суду обвинувальних актів по держзраді в Криму розглянуто…»

Автор