Російське судно «Норд» виставлено на державному аукціоні OpenMarket (ДП «СЕТАМ») за 1,6 млн грн

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів передало на реалізацію Державному підприємству «СЕТАМ» OpenMarket Міністерства юстиції України арештований рибацький чорноморський сейнер «Норд».

Судно побудовано у 1989 році у місті Азов (Ростовська область РФ). Довжина – 23,6 метра. Ширина – 6,5 м. Потужність головного двигуна – 165 квТ. Чиста місткість – 32 т.

«У зв’язку з подіями у Криму судно було буквально «віджато» Російською Федерацією. Воно було арештовано, порушено відповідне кримінальне провадження і передано Агентству з розшуку та менеджменту активів. Провівши відповідні заходи забезпечення збереження цього майна, поки триває виконавче провадження, зрозуміло, що витрати на зберігання та утримання є занадто великими. Відповідно до Постанови КМУ до моменту рішення про конфіскацію це судно буде реалізоване. Кошти від реалізації підуть на рахунок АРМА у державному банку і чекатимуть рішення Суду», – наголосив начальник юридичного управління Агентства з розшуку та менеджменту активів Андрій Потьомкін.

«Очікуємо на жваві торги і сподіваємося, що одразу судно буде продано новому власнику, який зможе розпочати його експлуатацію. Усі бажаючі можуть протягом 15-ти днів подавати заявки на даний лот, сплатити гарантійний внесок і брати участь у торгах. У нас  вже є непоганий досвід реалізації морських суден. Тільки за минулий рік продали 7. Це були і рибацькі човни, хімовози і навіть два російських танкери», – сказав генеральний директор ДП «СЕТАМ» OpenMarket Віктор Вишньов.

Аукціон відбудеться — 7 листопада 2018 року

Стартова ціна – 1 626 181 грн

Посилання на лот на сайті OpenMarket.

Передача сейнера на реалізацію відбулася за участі представників секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«Усе особисте майно членів екіпажу описано і буде передано їм. Зокрема ми могли побачити ноутбук, одяг, документи на інші особисті речі. Усе це залишилось у тому ж вигляді як його покинули моряки», – зазначив Олександр Остапенко, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у Південних регіонах.

АРМА (Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів) –  є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на  формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також  управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні.

OpenMarket (ДП «СЕТАМ») – це чесний, простий та ефективний засіб реалізації майна через мережу Інтернет з використанням інноваційної технології Blockchain. Система працює на всій території України з 2014 р.

Веб-сайт OpenMarket

Сторінка у Facebook

Джерело

Автор