Президент підписав низку Законів

Президент підписав Закон щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг».

Закон передбачає імплементацію та реалізацію міжнародних та європейських стандартів щодо захисту прав та законних інтересів осіб з особливими освітніми потребами та приведення вищезазначених законодавчих актів у відповідність з нормами актів міжнародного права та базового Закону України «Про освіту».

Реалізація Закону сприятиме розвитку та соціалізації осіб з особливими освітніми потребами.

Документ передбачає внесення змін до Законів України «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», «Про професійно-технічну освіту» в частині забезпечення права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття освіти, отримання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг у закладах освіти.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Джерело

 

Президент підписав Закон щодо посилення захисту українців, ув’язнених незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією або органами влади Росії

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до додатка №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік».

Законом змінюється назва бюджетної програми, передбаченої Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, на нову редакцію: «Заходи щодо захисту і забезпечення прав та інтересів, соціальної реабілітації осіб, позбавлених особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами влади Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України та території Російської Федерації у зв’язку з громадською або політичною діяльністю вказаних осіб, а також підтримки зазначених осіб та членів їх сімей, у тому числі відшкодування втрат, пов’язаних із їх відвідуванням, надання таким особам та членам їх сімей правової допомоги, медичних та соціальних послуг, виплату державних стипендій імені Левка Лук’яненка».

Зазначені зміни дозволять розширити напрями використання бюджетних коштів, пов’язаних із соціальною реабілітацією, наданням медичних та соціальних послуг і виплатою державних стипендій імені Левка Лук’яненка зазначеній категорії осіб.

Джерело

 

Президент підписав Закон, який підвищує соціальний захист військовослужбовців

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціального захисту військовослужбовців».

Реалізація Закону дозволить посилити соціальний захист членів сімей осіб, що загинули після звільнення зі служби внаслідок травм, контузій, каліцтва чи захворювань, отриманих у зв’язку із захистом Вітчизни та дозволить надати їм обсяг прав на отримання одноразової грошової допомоги, яким володіють члени сімей осіб, що померли в статусі військовослужбовця.

Законом передбачається надання права на отримання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, що загинули, або померли внаслідок захворювання, поранення, контузії, каліцтва в період проходження ними військової служби, або загинули чи померли вже після звільнення зі служби.

Також розширено перелік підстав для отримання одноразової грошової допомоги військовослужбовцями та надано право на отримання одноразової грошової допомоги членам сімей іноземців та осіб без громадянства, що загинули, або померли після звільнення зі служби внаслідок захворювання, поранення, контузії або каліцтва, отриманих під час проходження військової служби в Збройних Силах України.

Джерело

Автор