Зустрічі Президента України в рамках участі у 73-й сесії Генасамблеї ООН (фото, відео) (оновлюється)

Президент України зустрівся з Президентом Словацької Республіки

У рамках візиту до Нью-Йорка Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою.

Були обговорені актуальні питання двостороннього та багатостороннього порядку денного.

Співрозмовники позитивно оцінили збереження тенденцій нарощування товарообігу між двома країнами. Було відзначено важливість проведення чергового засідання двосторонньої українсько-словацької міжурядової комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва ближчим часом. Йшлося також про посилення прикордонного співробітництва, а також підвищення транзитної ролі України.

У контексті головування Словаччини в ОБСЄ у 2019 році Президенти двох країн приділили увагу шляхам посилення ролі цієї організації у моніторингу дотримання прав людини на окупованих територіях України та процесі звільнення українських політичних в’язнів Кремля.

Обговорювалась також співпраця України та Словаччини на євроінтеграційному напрямі та у рамках міжнародних організацій.

Джерело

 

Президент провів зустріч з Президентом Європейської Ради

У рамках участі у 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Президент України та Президент Європейської Ради обмінялися думки щодо шляхів реалізації домовленостей, досягнутих за підсумками Двадцятого Саміту Україна – ЄС.

Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі, стан виконання Мінських домовленостей.

Глава держави подякував за рішення ЄС продовжити економічні санкції проти Росії до 31 січня 2019 року. Визнали за необхідне також активізувати міжнародні зусилля для захисту інтересів України від протиправних дій РФ в Азовському морі.

Президент України вкотре закликав посилити тиск на РФ для невідкладного звільнення всіх українських політв’язнів, в тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха.

Джерело

 

Президент України провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні

Під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.

Співрозмовники обговорили останній розвиток подій на Донбасі та перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на його окупованій частині.

Петро Порошенко та Курт Волкер наголосили на необхідності негайного звільнення усіх українських заручників.

Окрему увагу було приділено співпраці в сфері безпеки та оборони між Україною та США, а також взаємодії на шляху подальшого впровадження реформ у нашій державі.

Курт Волкер також проінформував Президента України про посилення санкційного тиску проти Російської Федерації, зокрема введення до списку санкцій ще 12-тьох російських компаній.

Джерело

 

Сполучені Штати ніколи не визнають незаконну анексію Криму – зустріч Президента України та Спеціального представника США по Україні

Під час участі в роботі 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером, під час якої Спецпредставник вручив символічну друковану копію декларації Державного секретаря США Майка Помпео від 25 липня 2018 року, в який чітко і недвозначно зафіксована позиція Сполучених Штатів Америки щодо невизнання незаконної анексії Російською Федерацією українського Криму.

«В цій декларації Державний секретар Помпео чітко вказав на те, що США не визнають і ніколи не визнають російську анексію Криму», – сказав Курт Волкер та урочисто вручив копію декларації Президенту України Петру Порошенку в штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй, де в ці дні відбувається засідання Генеральної Асамблеї ООН.

При цьому Курт Волкер додав, що ця декларація за духом і буквою схожа з декларацією, прийнятою в 1940 році в.о. Державного секретаря США Самнером Веллесом щодо невизнання Сполученими Штатами радянської окупації балтійських країн.

Президент України подякував Курту Волкеру за такий символічний крок, і за чітку і послідовну політику США щодо невизнання незаконної анексії Російською Федерацією українського Криму.

Джерело

 

 

 

Фото © Михайла Палінчака

 

Автор