Годувальники монстра

Mason Lemberg

А знаєте, що найбільш огидного сталося за 4 роки?

Найбільш огидно те, що якась опозиційна частина суспільства (не вся) знаходила і продовжує знаходити виправдання своїм диким політичним уявленням в речах, які не те що не співвідносяться з гаслом “Україна понад усе!”, вони не співвідносяться зі здоровим глуздом.

Таким шляхом вони виправдали і продовжують виправдовувати:

  • тітушок на наших вулицях, справжніх тітушок, деяких зі зброєю. Чому виправдовують? – Бо проти влади!
  • продажні путінги за 100 грн постояти. Чому виправдовують? – Бо проти влади!
  • джинсу, темники на телеканалах, антиукраїнську риторику телеканалів, їх належність антиукраїнським елементам. Чому виправдовують? – Бо проти влади!
  • бандитів, які стріляють в мирних містах з гранатометів, віджимають урожай, штурмують якісь заводи чи державні органи. Чому виправдовують? – Бо проти влади!
  • побутову корупцію, хабарі, відкати, дрібних корупціонерів, гвалтівників, інших елементів. Чому виправдовують? – Бо __вставити прізвище___ не сидить. Бо його не посадила влада. Тому давайте гвалтівників назвемо патріотами і будемо топити за їх звільнення. Бо проти влади!

Та що там казати, минулого тижня НАБУшник обкуреним за кермо сів. Виявилося, що для багатьох це свята людина, бурець з корупційов. Давайте будемо виправдовувати потенційного вбивцю на дорогах…

То саме й сьогодні. “Що треба? – Треба накинути на владу! І як ми будемо це робити? – Ну, от використаємо інфопривід про якогось громадянина рф, якого екстрадували туди, брехливо назвемо цю людину патріотом, АТОшником (прекрасно знаючи, що це не так) і будемо накидати на владу”.

І нікого не цікавить, що такі примітивні способи дої*атися до влади руйнують не владу і навіть не державні інститути, вони руйнують основи суспільних відносин і завтра повернуться проти тебе ж. Це ніщо інше ніж мазохізм.

Бо завтра обкурений НАБУшник, якому ти видав індульгенцію “а шо там, це всього травка”, зіб’є на смерть рідну тобі людину, післязавтра той ІДІЛовець, якого ти видавав за АТОшника переріже тобі горлянку, бо він фанат, і його цьому вчили, ще потім ці тітушки (яких ти видаєш за патріотів) прийдуть до тебе (і таке вже було), і так далі…

Бо засліплені ненавистю навіть не бачать, що самі вирощують монстра, який би вже давно зжер їх самих, якби не ті, проти кого вони випускають монстра.


Олександр Костюк

Історія з Тумгоєвим.

В цій історії наочно демонструється, як і для чого кремль використовує наших так званих “радикальних націоналістів”.

  1. Прєлєсть цього Тумгоєва лише в тому, що він інгуш. З цього роблять легеньку підміну понять: інгуш=ворог Путіна. Хоча ми чудово знаємо і про кадирівців, і про їм подібних. Насправді, Тумгоєв – громадянин РФ, учасник терористичної організації ІДІЛ, яка за багатьма даними досить тісно співпрацює з спецслужбами РФ. А те, що кремль має постійний політичний профіт від діяльності ІДІЛ, взагалі поза сумнівом.
  2. Як боєць ІДІЛ, Тумгоєв знаходиться в розшуку Інтерполу.
  3. Тумгоєв – мусульманин-салафіт. Воював за ІДІЛ. З Росії через переслідування (за його словами) спокійно виїхав в Туреччину. Там оженився. Після закінчення терміну дії російського паспорту мусульманин-салафіт, боєць ІДІЛ, покидає жінку і виїжджає чомусь не в одну з мусульманських країн, а… в Україну. Навіщо?
  4. В Україні проходить всі можливі інстанції: від міграційних служб до українських судів та ЄСПЛ. Всі інстанції відмовляють йому в статусі біженця, ЄСПЛ наполягає на його екстрадиції.
  5. Після спроби екстрадиції в 2016-му його відпустили, і наші «націоналісти» «оформили йому корочки» учасника АТО (благо деякі добробати відмовляються бути підконтрольними державі і є дуже зручним інструментом для надання статусу «воінов АТО» різноманітним кремлівським агентам: Лісникам, Красновим, Пашиніним і їм подібним). Маючи свободу і знаходячись під загрозою екстрадиції, Тумгоєв тиняється Україною, маючи змогу спокійно виїхати в іншу країну, наприклад, в одну з мусульманських країн. Але цього він не робить, відтак не сильно переживав щодо видачі.

На мій погляд, вимальовується проста схема. Класична гебешна вилка.

  • Громадянин РФ, який не приховує і навіть демонструє, що він боєць ІДІЛ, прибуває в Україну. Там інтегрується до наших так званих «націоналістов». Кремль отримує профіт №1: «украінскіє бандеровці сотруднічают с мусульманскімі тєрорістамі». Всі в курсі, як Європа та США відносяться до ІДІЛ та співпраці з нею. Після 11.09.2001?
  • За допомогою наших фейкових «націоналістов» з нього роблять фейкового «воїна АТО». Владу ставлять перед вибором: не видати явного терориста, громадянина РФ, в країну його громадянства згідно вимог Інтерполу та резолюції ЄСПЧ –в очах Європи та США влада України стає посібником та співучасником терористичної організації №1 у світі (профіт кремля №2).
  • Коли Україна, як європейська країна, що підпорядковується європейським законам та європейському погляду на речі, Тумгоєва таки видає (видає звичайно ж в РФ як громадянина РФ), включаються наші зашкварені псевдонаціоналісти: «Аааа, видалі воєна АТО», «Аааа, сотруднічєство ФСБ і ГПУ», «Аааа, всє на штурм і лєворуцію!» (профіт кремля №3).

Не знаю, що реально загрожує Тумгоєву після повернення в РФ. Втім, всі, хто так чи інакше співпрацює з кремлем та кремлівською гебнею, сильно ризикують. Гебня може спокійно пожертвувати будь-ким, приклади Гіві, Мотороли, Захарченко і десятків їм подібних це підтверджують.


Богдан Карпенко

Воював за ІДІЛ? На цьому для мене розмова завершена.

Відправити по всім міжнародним зобов’язанням подалі, перехреститись, і полегшено видихнути.

Бо я навіть не хочу уявляти, що з нами зробить недорогенька преса у ЄС та США, яка на прикормці у якоїсь з башт Кремля. Дай їй тільки залізний пруф, вже так і бачу ці заголовки – “Україна місце притулу терористів”.

Маєте іншу думку, – ваше право, тільки просто прийміть до уваги: або захищати тут ІДІЛ і залишитись сам на сам проти Кремля, або міжнародна допомога.

Крапка.


Taras Chornovil: «Щодо подій під ГПУ. Є кілька деталей, про які не надто бажають згадувати наші журналісти й політики…»