США передали Україні два контрбатарейних радари (фото, відео, блог)

 

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко подякував народу та Уряду Сполучених Штатів Америки за військово-технічну допомогу та надання українській стороні двох контрбатарейних радарів.

Церемонія передачі згаданого устаткування відбулася у п’ятницю 17 серпня за участю Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні пані Марі Йованович.

«Від імені українських воїнів, які зараз виконують бойові завдання в районі проведення ООС та від себе особисто хотів би подякувати Вам, у Вашій особі Уряду США та усьому американському народові за передану чергову партію військового обладнання, яке допоможе Збройним Силам України у боротьбі з агресором і, впевнений, збереже немало життів», – наголосив генерал армії України Віктор Муженко.

Він зазначив, що допомога США в оснащенні Збройних Сил України сучасними зразками військової техніки, а також у підготовці персоналу для їх обслуговування та ремонту, є критично важливим фактором в процесі військової реформи. Така військово-технічна допомога сприяє нарощуванню оперативних спроможностей українських частин та підрозділів, підвищує здатність Збройних Сил до захисту цілісності держави та недоторканості її кордонів.

«Україна стала першою країною, якій Сполучені Штати надали дозвіл обслуговувати та ремонтувати такі радари. Це ще раз підкреслює, що військовослужбовці Збройні Сил України спроможні користуватися високотехнологічною зброєю», – додав Віктор Муженко.

Довідково: Рухома радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби типу “AN/TPQ” призначена для автоматичного визначення місця розташування позицій ворожої артилерії, ракетних установок та мінометів. Одночасно може обробляти ведення вогню з декількох місць до 10 різних видів зброї та визначати позиції після виявлення першого пострілу.

З 2014 року американська сторона в рамках контракту на міжнародну технічну допомогу передала Збройним Силам України понад три десятки таких станцій контрбатарейної боротьби різних модифікацій.

Усього за цей період Збройні Сили України отримали від Сполучених Штатів Америки технічну та гуманітарну допомогу на суму майже 250 мільйонів доларів. Така допомога включає, зокрема, медичне обладнання, прилади нічного бачення, станції контрбатарейної боротьби, автомобілі, радіостанції, GPS навігатори, ліцензійне програмне забезпечення для центрів підготовки, лазерні системи імітації бойових дій тощо.

Джерело

 

Erokhin Ivan

Дидактический материал в помощь диванному военному иксперду.

“Соединенные Штаты Америки передали ВСУ еще две станции контрбатарейной борьбы AN/TPQ-36 для военных автомобилей “Хаммер”. Присутствовавшая на церемонии посол США в Украине Мари Йованович сказала, что всего США передали Украине уже 11 таких станций.”

Шоб вы дорогеньки понимали? в чем цимес:

” AN/TPQ-36

Починаючи з 2010 року установка стояла на озброєнні:

Армія США — 98
Корпус морської піхоти США — 23
Австралія — 7
Йорданія — 7 (разом з AN/TPQ-37)
Україна — 6
Нідерланди — 6
Греція — 5
Шрі-Ланка — 2
Іспанія — 2
Туреччина — 1
Єгипет — 1
Саудівська Аравія — 1 (разом з AN/TPQ-37)
Пакистан — 1
Південна Корея — 1
Сінгапур — 1
Таїланд — 1 ”

Ключевое слово “КОЛИЧЕСТВО”.

Автор