Найлютіший ворог

Tally Bearson

Так, це не путін. Він небезпечне х*йло. Але беручи до уваги, що маючи 12 років на підготовку знищення України, з 11 кратною економічною та військовою перевагою він спромігся лише “взяти під контроль”, точніше, “на утримання” найбільш проросійські анклави на території України, через які до того контролював саму Україну, не слід переоцінювати його небезпеку.

А от що небезпеку таки містить, то це масове мародерство всередині України.
Тобто існування на всіх пластах суспільства ненульової кількості людей, чиїм девізом по життю є “взять ЗДЕСЬ и свалить ТУДА”. Взяло це явище початок з часів розпаду СРСР та є природнім для етапу знищення будь якої в’язниці. Коли бранці починають трощити та грабувати її рештки, замість будувати вільне життя. Бо друге ще вміти треба, а тут нібито можна підживитися рештками вже безхозних товарно-матеріальних ціннощів.

Хто такі мародери України?
Ой, почнемо зі шлЮль та Грицацуєвих, що ладні розпродати та злити все, включаючи українську землю, у найкоротший термін, “хай тут все горить” – жити вони тут не збираються. А скінчимо, як то не дивно, провідними “мовними патріотами” та “знавцями історичних страждань наріду”.

Бо на сучасному етапі тут щодалі мало кому будуть цікаві їх “викриття, застороги та дорікання”, – попереду купа роботи з розбудови україномовної культури, науки та взагалі міроприємств по створенню держави, де точно не прийде новий Голодомор. А ось в разі “чергової втрати України” ремствувати на гроші діаспор у емігрантських виданнях – саме воно. Взагалі, очолювати “національно визвольну боротьбу у вигнанні” – дуже, я вам скажу, привабливий бізнес.

Тобто, внутрішніх мародерів з єдиною метою “взяти якмога скорше та щонайбільше, а там хоч вогнем гори – нас тут не буде” в нас вистачає. До речі, вони – єдина надія путіна, незалежно від кольорів забарвлення. Бо в нього є один шанс – що Україна самозруйнується. Іншого нема.

Тому, до речі, ключовим питанням відрізнення “свій-чужий” стає одне “як ти збираєшся жити та покращувати своє життя ТУТ в Україні, в тій, що є”. Хто має відповідь на це питання – той свій. Решта – пробачте.
“Зродились ми великої години”.