Оприлюднено для громадського обговорення Порядок формування Переліку іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються

Національна рада на засіданні 2 серпня вирішила винести на громадське обговорення проект Порядку формування Переліку програм іноземних телерадіоорганізацій, що ретранслюються в Україні. Упродовж місяця з дня оприлюднення відповідного проекту регуляторного акта на офіційному сайті Національної ради громадськість зможе надсилати до регулятора свої  пропозиції та зауваження стосовно його змісту.

У зв’язку з тим, що процедура внесення до переліку програм іноземних мовників і вилучення з нього до сьогодні не була розроблена,  Національна рада  вважає за необхідне  його розробити та виносить  проект документа на обговорення громадськості.

Запропонований регулятором Порядок дозволить досягти більш ефективного державного регулювання, а також допоможе повною мірою вирішити більшість проблемних питань, що наявні у цьому аспекті телерадіоінформаційної галузі.

Зокрема, цей документ визначатиме механізм реалізації положень Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та встановлюватиме процедуру формування такого переліку.

У проекті регуляторного акта встановлюються вимоги до заяв та програм іноземних телерадіоорганізацій, розроблено процедуру подання до Національної ради заяви про внесення програми іноземної телерадіоорганізації до Переліку, і підстави та порядок їх вилучення. Крім того, відповідно до проекту документа внесення програм до Переліку здійснюватиметься тільки за рішенням Національної ради.

Проект Порядку формування Переліку програм іноземних теларадіоорганізацій, що ретранслюються в Україні буде розміщено на офіційному сайті Національної ради.

Свої зауваження та пропозиції стосовно змісту регуляторного акта можна надсилати в письмовій та електронній формі упродовж місяця з часу оприлюднення на адресу: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, або на е-mail: nrada@nrada.gov.ua.

 Із проектом регуляторного акта можна ознайомитися за посиланням.

Джерело

 

Автор