СБУ викрила на хабарах старшого державного інспектора митного поста «Київ-Аеропорт»

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України викрили на хабарах старшого державного інспектора відділу митного оформлення  митного поста «Київ-Аеропорт».

У рамках розпочатого кримінального провадження, правоохоронці встановили, що посадовець систематично вимагала гроші від пасажирів міжнародних авіарейсів за безперешкодне переміщення товарів через митний кордон України. Оперативники спецслужби задокументували три факти отримання зловмисницею неправомірної вигоди на суму 2,2 тисячі доларів США.

Співробітники СБ України затримали старшого інспектора в одному із закладів громадського харчування Київщини після отримання чергового хабара у розмірі тисяча двісті американських доларів.

Затриманій оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб та їхніх спільників причетних до протиправної діяльності.

Операція проводилась спільно із військовою прокуратурою Київського гарнізону та слідчим відділом Нацполіції в Київській області.

Джерело