Марина Порошенко взяла участь у Благодійному Вечорі «Анна Київська. Нове Тисячоліття» в Софії Київській (фото)

26 червня дружина Президента Марина Порошенко взяла участь у Першому Благодійному Вечорі «Анна Київська. Нове Тисячоліття», який проходив у Національному заповіднику «Софія Київська» на підтримку Культурного Центру Анни Київської та Церкви Святих Бориса і Гліба у Франції.

Звертаючись до учасників заходу, Марина Порошенко зазначила, що саме ці місця збирають людей для вшанування пам’яті Анни Київської та нагадують нам про діалог культур двох європейських країн – України та Франції: «Я переконана, що сьогодні культурна дипломатія – це питання національної безпеки. Адже ми маємо захищати свою історію, свою культуру і боротися за своє європейське майбутнє», – зазначила Перша леді.

Символічно, що благодійний вечір «Анна Київська. Нове тисячоліття» відбувається рівно через рік після офіційної зустрічі Президентів України і Франції Петра Порошенка та Еммануеля Макрона, яка проходила 26 червня 2017 року в Парижі, де також обговорювали питання Анни Київської.

Цей благодійний вечір об’єднав більше двохсот представників державних, дипломатичних, громадських та культурних діячів. «Через історію Київської Русі і таких постатей, як Анна Ярославна, ми нагадуємо, що Україна стала частиною Європи ще тисячі років тому. Ми шануємо свою історію і пишаємося своїми славетними предками. І робимо все можливе, щоб зберегти і передати свою історичну спадщину наступним поколінням», – підкреслила Марина Порошенко.

За ініціативи Президента України Петра Порошенка та за підтримки Фонду Порошенка розпочато фінансування спорудження входу до Культурного Центру Анни Київської в приміщенні Храму Святих Бориса і Гліба в місті Санліс – у розмірі майже 5 млн гривень.

Джерело