Як дискредитувати спільноту

Николай Ткаченко

Спочатку туди потрібно інфільтрувати свого агента. Як це зробити? Береться лояльний ляльководу індивід, ліпиться йому імідж такий, щоб за формальними ознаками відповідав категорії, до якої його потрібно залучити. Наступним кроком є його розкрутка в соцмережах (агресивна накрутка френдстрічки та підписників). Спочатку це маса постів з певними тезами (навіть можна чужі тексти, як власні, впарювати). Усе, за формальними ознаками частина цільової аудиторії його сприймає як “свого”. Потім його пхають під усі можливі фото- та відеокамери.

Задля досягнення мети ляльковода через агента запроваджується декілька постійних прийомів:

  • Перший прийом називається “доведення до абсурду”. Береться якась ідея чи публічна позиція та подається в настільки солодко-приторному та гіпертрофованому форматі, що навколишніх від самої ідеї починає нудити.
  • Другий прийом, назвемо, “дискредитація через ідентифікацію”. Робиться з агента “прапор спільноти”, тобто “найтиповіший представник”. В ляльковода є для цього ресурс. Потім показується, що цей “найтиповіший представник” – ідіот. Так, щоб у сторонніх глядачів виникла чітка асоціація відносно спільноти, “до якої належить цей представник”, чи ідей, які цей найтиповіший представник публічно висловлював.

Таким чином можна дискредитувати ідею, рух, спільноту.

Коли ж спільнота намагається самоочиститись від цього мімікруючого організму – все звалюй на “заздрість” – частина аудиторії на це залюбки купиться.

Що можна учасникам спільноти зробити? Головне – перестати себе обманювати відносно цього індивідуума.

“Розуміння, що твої пальці у лайні, – це перший крок до миття рук” ©

Автор